~ Masculinitatea pierduta ~

masculinitatea barbatilor

Casatoria nu este o inchisoare. Un barbat a carui libertate si masculinitate este invadata, nu va fi oprit de la divort, de farmecele tale sau de copii.

Masculinitatea face parte din natura barbatului. Inca din vremurile primitive, viata acestuia s-a bazat pe competitie, lupta si, ca urmare, pe victorii. Un barbat, prin natura sa, trebuie sa faca fapte masculine. In acelasi timp, femeile incearca in toate modurile posibile sa transforme leul intr-un pisoi plapand. Ele  cred ca dupa nunta, alesul lor ar trebui sa-si ia ramas bun de la tot ceea ce a fost inainte si sa se dedice total relatiei.

Unele doamne sunt convinse ca o abordare autoritara le va permite sa creeze relatii de familie armonioase, in care nu va fi loc pentru certuri sau tradari. Dar un barbat, lipsit de libertate si masculinitate, nu va fi oprit de la divort de farmecele femeii sau de copii.

Vezi si: Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

Indiferent de temperamentul sotului tau, rabdarea lui se va sfarsi la un moment dat. Desigur, sperand sa salveze casnicia, el poate calca pe mandria sa. Dar asta nu poate dura pentru totdeauna. Drept urmare, fie va deveni lipsit de spini, fie intr-o zi, dupa ce si-a pierdut rabdarea, isi va arata adevarata masculinitate, deoarece supunerea nu este deloc principala virtute masculina.

Asadar, unele obiceiuri ale femeilor dauneaza masculinitatii unui partener, iar acest lucru inseamna ca toti membrii familiei pot deveni nefericiti. Iata cele mai frecvente…

1. Il controleaza total

Prin natura lor, femeile sunt creaturi active si curioase. De obicei, fac tot posibilul pentru a obtine succesul in tot ceea ce se incadreaza in aria lor de interes. Dupa nunta, ele isi concentreaza toata atentia asupra partenerilor lor. Ele le controleaza fiecare miscare, incercand sa inteleaga adevaratele motive din spatele tuturor actiunilor lor.

Insa barbatii care sunt lipsiti de spatiul personal, se simt nefericiti chiar si intr-o casatorie perfecta – la prima vedere. Prin urmare, daca vrei sa superi un barbat, incepe sa-ti bagi nasul in toate treburile sale.

Este foarte dificil sa depasesti unele obiceiuri negative, dar daca iti iubesti cu adevarat partenerul si vrei ca acesta sa-si pastreze masculinitatea, incetineste putin – pana la urma, esti inca o femeie dulce, nu un dictator.

Vezi si: Femeia matura vs Femeia imatura

2. Incearca sa fie puternica ca un barbat

Femeile din ziua astazi au aceleasi drepturi ca si barbatii. Si este normal sa fie asa. Mai mult, acestea trec in prim-plan in multe domenii ale vietii. Totusi, nu este nimic feminin si delicat intr-o femeie dominatoare.

In ultima vreme, totul in aceasta lume a fost dat peste cap.

Cred ca nu este nimic bun in faptul ca doamnele uita de feminitatea lor si incep sa se comporte ca barbatii. Nu are rost sa mergi impotriva legilor naturii. Femeile se nasc pentru a-si intruchipa principiul feminin, iar barbatii – pe cel masculin. Si va fi intotdeauna asa.

3. Incearca sa-i schimbe caracterul

Indiferent cat de mult ai incerca, schimbarea caracterului unui barbat adult este aproape o sarcina nerealista. Dar femeile, in ciuda tuturor, continua sa creada ca vor reusi in aceasta sarcina ingrata.

Cum poate o femeie sa schimbe caracterul partenerului ei puternic si autosuficient? De exemplu, domnisoarele recurg adesea la santaj emotional in aceste scopuri. Iar barbatii iubitori sunt capabili sa faca orice de dragul lor.

Daca dorinta ta de a-ti personaliza sotul este mai puternica decat dragostea pentru el, atunci este posibil  sa castigi. Dar trebuie sa intelegi ca trairea doar in conformitate cu nevoile tale, dupa un timp il va face sa se simta cel mai nefericit om din lume. Cu toate consecintele care rezulta.

4. “Sub papuc”

Este greu de crezut, dar femeile se indragostesc de barbati curajosi, puternici si carismatici si vor sa traiasca alaturi de soti “sub papuc”. De ce doresc femeile sa le taie aripile alesilor lor?

Vezi si: Fericiti pana la adanci batraneti… Poveste sau realitate?

In primul rand, datorita faptului ca le este frica sa nu-i piarda. Acest scenariu are avantajele si dezavantajele sale.

Viata poate capata simplitate si calm atunci cand stii ca sotul tau imblanzit este acasa si are grija de copii. Atunci nu mai trebuie sa iti faci griji cu privire la interesele si hobby-urile sale exterioare. Dar dupa un timp scurt, fostul tau Leu incepe sa se simta trist si furios.

O alianta in care drepturile partilor sunt limitate din orice motiv se incheie de obicei printr-un divort banal. Atat sotul, cat si sotia au dreptul sa interactioneze si sa comunice cu prietenii si rudele, sa dedice timp hobby-urilor si lor insisi, deoarece casatoria nu este o inchisoare. Aceasta este o alegere constienta si libera a doua persoane care vor sa fie fericite.

5. Cereri nerealiste

Dorinta de a avea un confort financiar este destul de normala. Insa femeile trebuie sa fie mai atente la cuvintele pe care le adreseaza sotilor lor. Uneori, anumite fraze dure pun la indoiala masculinitatea partenerului si ranesc mai mult decat sabiile ascutite.

Abtine-te de la cuvinte jignitoare precum „invins”, “las”, “slab”. Vei distruge increderea si motivatia barbatului si il vei transforma intr-o gramada de cioburi.

Este de recomandat sa va atingeti obiectivele impreuna si, in niciun caz, sa nu-l invinuiesti numai pe el pentru toate problemele care apar in viata voastra impreuna.

Sprijina-ti si motiveaza-ti barbatul – esti cea mai importanta sursa de inspiratie pentru el.

Vezi si: Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

O femeie inteligenta apreciaza masculinitatea alesului ei, deoarece aceasta calitate este una dintre bazele dragostei si fericirii conjugale. Iar dorinta de a transforma un leu intr-un pisoi poate duce la prabusirea unei relatii. Si nu vrei asta, nu-i asa?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

~ Masculinitatea pierduta ~

Source: cluber.com.ua; Photo by cottonbro from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!