~ Osho, despre decizii si despartiri ~

osho despre despartiri decizii

Intrebare: “Sunt in dificultate in relatia cu prietena mea si ma intreb daca sa continui sau nu?”

Osho: “Nu te grabi, pentru ca mintea are momente de lumina si momente de intuneric, momente de zi si momente de noapte. Cand traiesti un moment de zi, poti vedea totul clar. Cand vine noaptea, totul devine intunecat si nu mai poti sa distingi nimic.

Sunt multe sanse sa decizi ceva atunci cand este noapte, cand ai un moment de intuneric, un moment de energie joasa. Daca decizi in acel moment, nu va fi intelept, pentru ca ai vazut si momente frumoase cu acea femeie.

Gandeste-te doar: noi stam aici, este lumina, ma poti vedea pe mine si poti vedea lumea de aici, poti vedea copacii – iar mai apoi, lumina se stinge brusc. Acum nu mai poti vedea pe nimeni; copacii, totul s-a dus. Vei spune acum ca oamenii si copacii nu mai exista? Daca spui asta, va fi o decizie prematura. Nu iti poti aminti ca acum cateva momente era lumina iar oamenii erau aici, copacii erau verzi si lucrurile clare?

Vezi si: Osho, despre insomnie si reprimari…

Cand noaptea isi face aparitia, aminteste-ti si de zi – nu uita de ea – si in curand alta zi va veni. De fiecare data cand trebuie sa hotarasti ceva important, ia decizia in timpul zilei; atunci viata ta va avea o calitate pozitiva. Daca decizi pe timpul noptii, viata ta va deveni negativa.

Acum ca ai vazut atat ziua cat si noaptea, iar si iar si iar, stii ca exista ceva mai presus de amandoua. Tu si capacitatea ta de a fi martor.

Deci sunt trei tipuri de decizii. Prima, este cea negativa, care face viata un desert. Atunci nimic nu infloreste – totul devine o frustrare, un iad!

Al doilea tip de decizie este ”da-ul”, decizia de zi – viata devine o bucurie, o celebrare. Este o incantare si te simti foarte fericit sa fii: acesta este raiul, paradisul.

Si al treilea tip de decizie nu este nici de lumina, nici de intuneric – decizi pur si simplu din starea de martor; din toate experientele zilei si ale noptii la un loc. Aceasta este decizia suprema care face un om sa fie iluminat. Asa ca asteapta doar, observa, priveste, asteapta sa vina ziua iar mai apoi decide.”

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Osho, despre decizii si despartiri ~

OSHO – This Is It! , Talk #3

Articol preluat de aici: http://oshojoy.ro/osho-despre-decizii-si-despartiri/

Copyright OSHO Joy Meditation Center

Photo by Jeremy Bishop from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!