~ Imi sunt suficient. Am suficient. ~

imi sunt suficient. am suficient
Traim intr-o lume a nemultumirilor, a fricilor si a falsei perfectiuni.

Ne luptam zi de zi cu standarde imposibil de atins si cu targhete nerealiste. Gasim nesatisfacatoare viata pe care o traim, comparandu-ne in fiecare clipa a existentei noastre cu altcineva mai bogat, mai frumos sau mai inteligent…

Uitam sa ne multumim cu ceea ce avem si nu stim sa vedem comorile din viata noastra. Ne raportam intotdeauna la altii, aparent mai fericiti si ne traim viata intr-o nemultumire totala.

Ne este teama sa ne cunoastem cu adevarat si devenim tarziu constienti, sau niciodata, de puterea pe care o detinem – aceea de a fi creatorii propriei vieti.

Vezi si: Traieste-ti viata asa cum iti doresti! Fii creatorul ei, nu executantul parerii celorlalti

Tragem cu ochiul in “ograda vecinului” si vedem doar poleiala, nu stim care sunt vulnerabilitatile lui. Pentru ca si el, intocmai ca noi, le ascunde… Ii este rusine cu ele, nu vrea sa para slab…

Uitam ca vulnerabilitatile ne fac umani, vii. Ne este rusine sa simtim si sa ne exteriorizam trairile, considerand asta un semn de slabiciune. Iar noi nu vrem sa parem slabi. Ascundem practic esenta noastra, ajungand sa traim o viata in minciuna si cu restrictii auto-impuse.

Ne este rusine sa ne aratam asa cum suntem, nestiind cat de minunat este tocmai acest lucru – sa fim NOI insine!

Nu vedem cat de special este fiecare dintre noi, cu toate trairile si sentimentele aferente. Cu indoilelile, lacrimile sau bucuria din suflet… Avem in interiorul nostru un intreg Univers de sentimente si emotii. De ce ne-ar fi rusine cu el?

Vezi si: Cititorii intreaba: Cum ne vindecam de rusinea toxica?

Vulnerabilitatea ne face umani. A simti – este caracteristic noua. A fi noi insine, asa cum suntem, cu defecte si calitati – asta inseamna perfectiunea!

Nu te mai ascunde in spatele unor masti, pentru a parea altfel! Asuma-ti cine esti si fii autentic, chiar daca ai fost obisnuit o viata sa te ascunzi pe tine, cel din interior, de restul lumii.

Arata-te celorlalti “dezgolit”, adica asa cum esti tu, fara paravan sau artificii.

Spune: “Acesta sunt eu, cu bune si cu rele si sunt multumit de mine insumi. “Eu” cel din interior este acelasi cu “Eu” pe care il vezi tu. Daca nu-ti place, este problema ta, nu a mea. Eu imi asum cine sunt. Si… imi sunt suficient.”

~ Imi sunt suficient. Am suficient. ~

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!