~ A trebuit sa trec prin iad, pentru a invata ce inseamna Raiul ~

a trebuit sa trec prin iar pentru a invata sa apreciez Paradisul

Nici nu as putea sa-mi imaginez viata de acum, fara buchetul de experiente din trecut. Fara invatamintele pe care le-am tras din tot ceea ce am trait. Fara lectiile pe care le-am aprofundat.

M-a intebat la un moment dat cineva, daca as face aceleasi alegeri in cazul in care as avea sansa de a lua viata de la inceput. M-am gandit mult la raspunsul pe care mi l-as oferi mie insami.

Vezi si: Daca mi-as putea trai din nou viata…

Primul impuls a fost sa spun un “NU” categoric, deoarece viata, ca probabil pe multi dintre noi, nu m-a menajat nici pe mine de suferinta si durere… Am facut multe alegeri gresite, am persistat in nenumarate situatii dificile si am ramas de multe ori, desi trebuia sa plec demult…

Am suferit intens, pentru a invata ceea ce stiu astazi. Dar transformarea, as putea sa spun ca a fost… miraculoasa.

A trebuit sa ard, ca sa renasc intocmai ca Pasarea Phoenix din propria cenusa. A trebuit sa trec prin iad, pentru a invata ce inseamna Raiul si pentru a sti sa-l apreciez atunci cand il traiesc. A trebuit sa moara vechiul EU, pentru a renaste EU, cel de acum. A trebuit sa invat sa nu-mi mai fie teama si sa am mai mult curaj. A trebuit sa caut adanc in interiorul meu pentru a ma (re)gasi. A trebuit sa “pierd” timp pretios din existenta mea in situatii nocive sau alaturi de oameni care probabil nu meritau nici macar o secunda din viata mea.

A trebuit sa trec prin toate acestea… De ce? Pentru a fi EU cea de acum… Pentru a invata totul si a evolua. Pentru a ma (re)descoperi pe mine insami… Pentru a simti viata la o asemenea intensitate, cum nu credeam vreodata ca este posibil.

Acestea fiind spuse, la intrebarea de mai sus as raspunde DA categoric, dar cu un nod in gat – pentru ca nu a fost deloc usor. Tot ceea ce am devenit se datoreaza si experientelor din trecut. Si nu as da niciodata si pentru nimic in lume, OMUL care sunt astazi.

Asadar, multumesc trecutului meu pentru ca mi-a aratat ce inseamna si iadul. Acum stiu sa apreciez Paradisul.

Vezi si: Tu cine esti atunci cand nu se uita nimeni?

Tu te recunosti in aceasta poveste?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Photo by Elizaveta Dushechkina from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!