~ Cainii pot simti oamenii cu suflet rau? ~

cainii pot simti

Cainii pot mirosi frica, dar oare pot ei detecta comportamentul uman in avans? In realitate cainele tau ar putea fi mai inteligent decat crezi.

Toti posesorii de caini au realizat uneori ca animalul lor de companie reactioneaza nervos atunci cand o persoana cu care nu avem o relatie tocmai amicala se apropie de gospodarie si devin chiar agresivi in preajma persoanelor aflate in stare de ebrietate sau a infractorilor.

Se pare ca cel mai bun prieten al omului este destul de bun la prelucrarea comportamentului uman iar stiinta a dovedit acest lucru. O echipa de cercetatori condusa de Akiko Takaoka, de la Universitatea Kyoto din Japonia, a realizat un studiu care a descoperit cum cainii pot recunoaste o persoana rea sau cu intentii nu tocmai ortodoxe.

Studiul publicat în journal Animal Cognition, a constat practic in pacalirea cainilor in numele stiintei. Oamenii stiu de multa vreme ca daca te indrepti spre un anumit obiect, un caine va alerga spre el.

Cercetatorii au utilizat aceste informatii in studiul lor. In timpul experimentului, ei au indicat un recipient care a fost umplut cu mancare ascunsa. Destul de sigur pe simtirile lui, cainele a alergat spre acest container.

Apoi, l-au indrumat spre un recipient care insa era gol de aceasta data. Cainele a alergat spre el, dar a fost dezamagit sa descopere ca acest container nu contine mancare.

A treia oara insa cand cercetatorii au indicat alt recipient cu mancare, s-a intamplat ceva uimitor: cainii au refuzat sa mearga la container. Bazat pe experienta anterioara, patrupedele au realizat foarte rapid ca persoana care indica containerul nu era de incredere.

In experiment au fost folositi 34 de caini si niciunul dintre ei nu a mers catre containerul indicat a treia oara. Acest experiment dovedeste faptul ca pot recunoaste o persoana care nu este de incredere sau cu intentii ascunse.

Cu alte cuvinte, daca va duceti in eroare cainele, acesta va recunoaste comportamentul inselator si se va comporta in consecinta.

Cainii au o inteligenta sociala mult mai sofisticată decat am crezut. Aceasta inteligenta sociala a evoluat selectiv in istoria lor dupa un lung timp alături de oameni”, a declarat Takaoka, care a fost, de asemenea, surprins de faptul ca patrupedele au reactionat cu rapiditate atunci cand „au evaluat credibilitatea unui om.”

John Bradshaw de la Universitatea din Bristol din Marea Britanie, care nu a fost implicat in acest studiu, spune ca rezultatele indica faptul cum cainii prefera predictibilitatea. Cand gesturile sunt inconsistente, cainii tind să devina nervosi si stresati.

Cercetatorii au in plan acum de a repeta experimentul schimband cainii cu lupi, deoarece lupii sunt strans legati de caini.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

cainii pot simti

Cainii pot simti oamenii rai ~ sursa: authenticmagazin.com; foto pexels.com

Citeste si:

Ciobanescul german – Tot ceea ce trebuie sa stii despre el |Foto / Video

lectii de viata Ashton Kutcher: 42 Lectii de viata pe care le-am invatat in 42 de ani

9 perle de intelepciune budista care ajuta la realizarea pacii interioare

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!