~ Monotonia in cuplu ~

monotonia in cuplu

“Daca ai impresia ca aventura este periculoasa, incearca rutina. Este letala.” – Paulo Coelho

Se pare ca cel mai de temut inamic al vietii de cuplu este monotonia; aceasta se instaleaza periculos de usor si de neasteptat in vietile noastre. Pe masura ce o relatie devine din ce in ce mai serioasa, tindem sa picam si sa ne adancim tot mai mult in capcana confortului si a intimitatii exagerate; aceasta stare de liniste este in opozitie totala fata de nebunia si de intensitatea sentimentelor de la inceputul relatiei.

Psihoterapeutul Esther Perel, lanseaza in lucrarile sale ipoteza conform careia intimitatea, atat de mult cautata in cadrul unei relatii, poate deveni ucigasul tacut al dorintei intr-un cuplu. Intimitatea cere apropiere, lipsa secretelor si unitate, pe cand dorinta are nevoie de spatiu pentru a se mentine si pentru a se intensifica, intocmai cum focul are nevoie de aer… Aerul nu inseamna, insa, separare ci cultivarea individualitatii; Incearca, deci, sa te preocupi de tine si sa te dezvolti constant pentru ca doar astfel, vei aduce un suflu nou in relatia ta si vei crea distanta si aerul necesar pastrarii unei flacari vii, intre voi.

Vezi si: Fericiti pana la adanci batraneti… Poveste sau realitate?

Mici repere anti-monotonie:

  • Rezistati tentatiei de a petrece tot timpul liber impreuna

Este important sa aveti activitati comune insa este necesar sa va pastrati, fiecare, spatiul personal.

  • Petreceti timp de calitate impreuna si iesiti din zona de confort

Nu este nimic rau in a avea o viata de cuplu linistita, dar din cand in cand este bine sa incercati sa iesiti din zona de confort si sa faceti lucruri noi si interesante. A sta amandoi in aceeasi camera, dar fiecare facand ceva diferit, nu inseamna timp de calitate petrecut impreuna.

  • Aceeasi perspectiva de viitor

Planurile pe termen lung va ofera un scop comun si motivatia de a continua.

Vezi si: “Unii spun: “Ai grija de tine!” Altii chiar au…

  • Calatoriti impreuna!

Calatoriile va ajuta sa va cunoasteti mai bine si sa aflati lucruri noi unul despre celalalt. Doar calatorind, veti putea avea o perspectiva interesanta asupra lumii din exteriorul vostru si va veti imbogati sufleteste.

  • Surprinde-ti ~placut~ partenerul!

Incearca sa faci, cat mai des, mici gesturi pentru partenerul tau deoarece acestea asigura indeplinirea unor nevoi afective si mentin intimitatea in cuplu.

  • Incercati sa va deconectati, din cand in cand, de la tehnologie

Bucurati-va, pur si simplu, unul de compania celuilalt fara sa fiti acaparati de televizor sau Internet; plimbati-va, cititi, discutati si descoperiti lucruri noi pe care doriti sa le experimentati, impreuna!

Vezi si: Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

  • Reinviati pasiunea dintre voi!

Insatisfactia sexuala poate duce la probleme grave in intreaga relatie; indrazniti sa faceti, din cand in cand, ceva nou, diferit si… foarte pasional!

  • Faceti cateva schimbari in viata voastra, de la detalii simple la lucruri majore

Indiferent ca schimbati lenjeria de pat, mobila in casa sau casa cu totul, astfel de schimbari sunt intotdeauna binevenite.

Responsabilitatea pentru bunul mers al relatiei apartine ambilor parteneri.

Tu cum procedezi pentru a pastra flacara vie?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Acest articol este protejat de Legea drepturilor de autor.

~ Monotonia in cuplu ~

Foto: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!