~ “Momentul potrivit” in viata… ~

momentul potrivit
Momentul potrivit este ACUM!

De multe ori, ne punem viata pe pauza asteptand sa traim cu adevarat la un moment dat, in viitor, atunci cand problemele din jurul nostru vor disparea ca prin minune si vom avea, in sfarsit, timp suficient pentru a ne “ocupa” de NOI insine si implicit, de lucruri mai putin “serioase si importante.” Bucuria unui apus de soare la munte, evadarea din oras intr-un weekend insorit, picnicul cu niste prieteni dragi, etc. De toate acestea…

Vezi si: Opriti, va rog, timpul! Vreau sa cobor la prima…

Multi dintre noi asteptam perioada perfecta,” pierzand din vedere faptul ca in felul acesta, doar asteptand-o, s-ar putea sa nu o traim nicioadata. In tumultul vietii, uitam ca de noi depinde sa ne facem zilele fericite.

Nu exista momentul potrivit pentru a fi fericit. Nici perioada perfecta pentru a fi linistit. Nu exista un moment in viitor cand, in sfarsit, poti sa fii fericit si sa te gandesti mai mult la tine, pentru ca atunci vei fi scapat de probleme.

Prin urmare, nu-ti mai amana micile placeri pentru ACEL moment, din viitor, cand vei scapa de greutati. Fa-ti timp pentru tine, in toata nebunia din jur. Viata inseamna si suferinta. Accepta asta… Raporteaza-te la ea cat mai intelept si treci prin experiente cu fruntea sus… si fericit! Impacat cu tine, in ciuda tuturor dificultatilor!

Vezi si: 10 Lucruri care te indeparteaza de fericire

Nu-ti amana fericirea, pentru atunci cand “va trece perioada asta solicitanta!”

Pentru ca… ce sa vezi?! “Perioada stresanta” nu va trece niciodata, deoarece viata nu inseamna altceva decat o alternare continua a momentelor de “agonie” si de “extaz”. De fapt, acea perioada va trece doar in momentul in care… ne linistim de tot. Pana atunci insa, perioadele grele fac parte din ceea ce noi numim… viata! Cele stresante la fel… Nu mai astepta momentul perfect din viitor pentru a fi fericit, pentru ca atunci, cu siguranta, stresul va disparea de tot din viata ta iar tu, in sfarsit, te vei putea relaxa. Perioadele dificile nu dispar, pur si simplu, de tot si pentru totdeauna! Ele pot sa apara oricand… Stresul face parte din viata. Greutatile la fel.

Viata este un cocktail cu de toate: Bucurii, zambete, probleme, fericire, greutati, tradare, loialitate, prietenie, iubire, suparare, extaz, incertitudini…

Nu mai astepta momentul potrivit pentru a fi fericit… Ia momentul si fa-l potrivit!

Cand iti este mai greu, incearca sa-ti gasesti motivatia necesara pentru a face lucruri care sa te bucure. Si poate vei reusi astfel, sa-ti canalizezi energia in asa fel incat sa depasesti cu bine perioada critica.

Nu astepta sa cazi in depresie, pentru ca nu ai facut nimic pentru sufletul tau in perioadele grele, din viata. Nu te adanci mai mult in necaz si nu-ti refuza mici momente de fericire. Pentru ca ele pot insemna enorm.

Vezi si: 5 Reguli simple de fericire de la o femeie de 92 de ani

Nu te plafona in monotonia perioadelor grele, stresante, solicitante, asteptand ca ele sa treaca pentru a-ti ingadui “momentul potrivit” de fericire.

Ia “negru” din viata si fa-l macar un… “gri”. Nu astepta sa dispara de tot, pentru a-ti permite macar un pic de “alb”.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

foto: pexels.com

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!