~ Traieste-ti viata asa cum iti doresti! – “Ce crede lumea” – a ucis atatea vise… ~

traieste-ti viata asa cum iti doresti

A-ti trai viata in functie de dorintele, gandurile si criticile celorlati, poate fi extrem de solicitant si de chinuitor.

Acest lucru poate fi echivalent cu a nu trai deloc. Este imposibil sa-i multumesti pe toti ceilalti. Daca incerci asta, vei pluti prin viata intocmai ca o barca in deriva, fara o directie clara, fara personalitate proprie sau ambitii personale si cel mai important – fara sansa de a te cunoaste mai bine pe tine insuti si de a te iubi cu adevarat. Este imposibil sa simti iubire de sine, daca nu stii sau nu vrei sa-ti asculti sufletul.

Vezi si: Tu cine esti atunci cand nu se uita nimeni?

A incerca sa-i multumesti pe toti ceilalti in defavoarea ta este unul dintre cele mai nocive lucruri pe care poti sa ti le faci tie insuti.

De aceea, incearca intotdeauna sa actionezi in functie de propriile convingeri. A te gandi la ce “crede lumea” poate fi extrem de descurajant, in orice actiune ai întreprinde. Daca te gandesti prea mult la asta, vei renunta inainte de a incepe.

Nu conteaza ce crede lumea. Acest lucru nu depinde de tine. Lumea este libera sa gandeasca ce si cum vrea; la fel ca tine… Dar a te restrictiona de frica sau de rusine, poate sa-ti aduca in viata multa frustrare, suparare si neimplinire.

Nu-ti mai trai viata cu capul plecat, inspaimantat ca nu esti “in rand cu lumea”.

Nu rata ocazia de a trai aceasta unica viata asa cum iti doresti. Acum este sansa ta. Nu ai mai multe vieti – de rezerva, in cazul in care o ratezi pe aceasta. Viata ta nu este de proba. Asa ca, incepe sa te gandesti sa o traiesti asa cum doresti TU! Fii creatorul vietii tale, nu executantul parerii celorlalti.

Vezi si: Nu lasa viata sa treaca pe langa tine. Timpul se duce si nu se mai intoarce…

Iubeste cat si cum vrei! Si pe cine vrei.

Nu-ti fie rusine ca ai putea fi catalogat gresit…

Renunta la o relatie nefunctionala!

Nu te gandi, oare ce o sa zica lumea? Nu lumea traieste in locul tau, cu o persoana nepotrivita. Aceasta este o greseala foarte des intalnita. Poate iti vine sa zambesti atunci cand citesti aceste randuri. Poate ti se pare ciudata, chiar comica, aceasta alegere – de a ramane cu cineva doar de rusinea celor din jur. Atunci de ce se intampla, atat de des, acest lucru?!

Multe relatii inmarmurite intr-o stare vegetativa si mentinute la limita supravietuirii de aparatele rusinii.

Asuma-ti cine esti, nu-i lasa pe ceilalti sa decida asta!

Nu uita ca toti suntem unici! Si ca… este perfect asa! Sa nu-ti fie niciodata rusine sa fii tu insuti, sa-ti sustii punctul de vedere si sa traiesti viata asa cum consideri tu ca este mai frumos.

Vezi si: Iesi din “turma”, fii autentic, fii diferit… fii tu insuti!

Daca ai un vis, urmeaza-l!

Sa nu-ti fie teama ca ai putea fi judecat pentru alegerea ta sau ca este “prea putin” din punctul de vedere al celorlalti. A nu-ti urma pasiunea – o sa te priveze de foarte multe satisfactii. Indrazneste sa faci lucrurile care iti plac!

Traieste viata visurilor tale!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Traieste-ti viata asa cum iti doresti! ~

Autor: Diana Obogeanu

Photo: Pexels.com

Citeste si:

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!