~ Ulei esential natural ~

ulei esential natural

Oamenii care au o stare emotionala buna sunt in armonie cu ei insisi si cu cei din jur si se simt confortabil fiind ceea ce sunt cu adevarat.

De multe ori ne ingrijoram prea mult in legatura cu aspectul nostru fizic lasand in plan secund sentimentele. Se intampla deseori ca sanatatea noastra emotionala si psihologica sa se retraga in fundal.

Cand spunem ca ne straduim sa obtinem un stil de viata sanatos, cel mai probabil ne referim la dorinta noastra de a face ajustari la dieta si exercitii fizice. Fara indoiala, sanatatea fizica este foarte importanta. Dar sanatatea psihologica trebuie, de asemenea, prioritizata. De ce? Deoarece gandurile, emotiile si sentimentele contribuie enorm la modul in care ne simtim in general.

Exista multe boli si tulburari (grave sau mai putin grave), a caror sursa sunt problemele de sanatate mintala. De exemplu, anxietate excesiva, stres si multe altele. Prin urmare, ingrijirea psihicului este extrem de benefica pentru intregul corp.

Vezi si: Boala apare prima oara in suflet, apoi in minte, abia la urma in trup

Iata cateva uleiuri esentiale care va vor ajuta sa va ingrijiti sanatatea emotionala:

1. Ulei esential natural – Tamaia

Rasina din lemn, pe care omenirea o foloseste de foarte mult timp. Este folosita atat in aromoterapie, cat si in ritualurile religioase.

Uleiul esential de tamaie este adesea numit „Uleiul Adevarului”, deoarece tinde sa alunge gandurile negative.

Este folosit pentru a scapa de emotii inutile. Tamaia este capabila sa va „curate” sufletul si mintea. In plus, acest ulei este adesea folosit in practicile de meditatie si relaxare.

Pe scurt, tamaia este foarte benefica in procesul de vindecare emotionala.

Vezi si: Ai grija de tine! Detoxifierea corpului si a mintii

2. Ulei esential natural – Lavanda

Uleiul de lavanda este unul dintre cele mai faimoase si utilizate uleiuri esentiale. Este adesea folosit in aromoterapie. In plus, este util in accelerarea procesului de vindecare fizica.

Acest ulei poate ameliora instantaneu stresul si va poate calma atat mintea, cat si corpul. Uleiul de lavanda este eficient in combaterea anxietatii, depresiei si a altor tulburari emotionale si psihologice.

S-a dovedit ca acest ulei ajuta la combaterea atacurilor de panica.

3. Ulei esential natural – Ulei de cedru

Acest ulei esential este recomandat pentru utilizare atunci cand o persoana se simte pierduta. Aromaterapia cu ulei de lemn de cedru este linistitoare. Mai mult, devenim mai increzatori in noi insine si facem fata mai bine situatiilor de viata in continua schimbare.

Nu sunteti sigur daca puteti finaliza cu succes o sarcina? Crezi ca nu exista nicio iesire? In acest caz, va fi utila aromoterapia cu ulei de lemn de cedru.

Acelasi ulei este recomandat daca o persoana a suferit traume psihologice sau s-a confruntat cu o criza in viata.

Trebuie sa va adaptati la noile conditii de viata si sa va obisnuiti cu un nou loc de munca? Cu uleiul de lemn de cedru, va puteti adapta mai repede la schimbari. Este adesea recomandat sa-l utilizati exact in astfel de perioade de viata.

Vezi si: 5 Tehnici de meditatie pentru incepatori |Video

4. Ulei esential natural – Melissa

Un alt ulei esential care ajuta in procesul de vindecare emotionala. Simti ca esti literalmente incarcat cu  emotii negative? Daca da, acest ulei te va ajuta cu siguranta.

Uleiul esential de Melissa este un fel de terapie de detoxifiere, dupa care va veti simti revigorat si energizat. Veti dobandi o dispozitie pozitiva si veti continua sa va miscati mai increzatori prin viata.

Melissa iti permite sa eliberezi emotiile excesive. Te simti pierdut? Esti pe punctul de a renunta? Daca da, atunci merita sa incercati o sesiune de aromoterapie folosind ulei de balsam de Melissa cat mai curand posibil.

5. Ulei esential natural – Ulei de busuioc

Acest ulei poate face minuni. Ii ajuta in special pe acei oameni care nu pot depasi evenimentele tragice din trecut. Acest ulei va poate ajuta sa luati decizia de a o lua de la capat.

Uleiul esential de busuioc este, de asemenea, extrem de util daca aveti des ganduri negative. Va poate  ajuta sa alungati raul care va trage inapoi.

Cu putin ajutor, poti continua sa mergi inainte in viata, pe calea ta minunata.

Source: cluber.com.ua; Photo by doTERRA International, LLC from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!