~ hoti de energie ~ Dalai Lama ~

Marele lider spiritual tibetan Tenzin Gyatso (n. 1935), al paisprezecelea Dalai Lama, ne dezvaluie care sunt lucrurile care ne “fura” energia, atragand atentia asupra a 10 “hoti de energie” si a modului in care ne putem proteja de ei.

“Hoti de energie” – 10 Invataturi ale lui Dalai Lama

1. “Accepta. Acest lucru nu inseamna sa renunti, insa nimic nu te face sa pierzi mai multa energie decat sa te impotrivesti si sa lupti impotriva unei situatii pe care nu ai cum sa o schimbi.”

Vezi si: Legea flexibilitatii – acceptarea a noi insine, a celorlalti si a situatiei prezente

2. “Tine-ti promisiunile. Daca nu ai reusit sa le indeplinesti, intreaba-te de ce, de ce opui rezistenta. Ai intotdeauna dreptul sa te razgandesti, sa iti ceri scuze, sa te revansezi, sa renegociezi sau sa oferi o alternativa la promisiunea incalcata. Ai insa grija sa nu devina un obicei. Cea mai usoara modalitate de a evita sa faceti ceva ce nu va doriti este sa spuneti “NU” de la inceput.”

3. “Renunta la oamenii care vin la tine doar pentru a se plange, pentru a-si spune nemultumirile, problemele, povestile, dezastrele lor, fricile si opinii pline de judecata despre ceilalti. Daca vezi ca cineva incearca sa gaseasca un cos pentru a-si arunca gunoiul, nu iti lasa mintea sa absoarba tona de negativitate.”

Vezi si: Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

4. “Ori de cate ori este posibil, renunta la sarcinile care nu iti fac placere sau deleaga din ele altcuiva si petrece cat mai mult timp facand ceea ce iti place.”

5. “Ofera-ti permisiunea de a te odihni daca te afli intr-un moment in care ai nevoie de odihna si ofera-ti permisiunea de a actiona daca este momentul oportun.”

6. “Arunca, strange si organizeaza, nimic nu iti va fura mai multa energie decat un loc dezordonat si plin de lucruri din trecut de care nu mai ai nevoie si care nu iti mai sunt de niciun folos.”

7. “Acorda prioritate sanatatii tale. Accepta ca uneori corpul tau nu poate functiona la capacitate maxima. Ia-ti pauze in acel moment.”

Vezi si: Boala apare prima oara in suflet, apoi in minte, abia la urma in trup

8. “Iarta. Lasa in urma o situatie care iti cauzeaza durere, intotdeauna poti alege ca durerea respectiva sa devina doar o amintire.”

9. “Plateste-ti datoriile la timp. In acelasi timp, incearca sa recuperezi banii de la cel care ti-i datoreaza sau alege sa renunti la ei, daca acest lucru este imposibil.”

10.“Confrunta situatiile toxice pe care le tolerezi in prezent, ajuta un prieten sau un membru al familiei, si ia masurile necesare pentru a nu mai tolera actiunile toxice ale partenerului/prietenilor.”

Cititi ori de cate ori aveti nevoie de un gand bun.

Asteptam cu interes comentariul tau despre acest subiect. Tu ce parere ai despre acesti “hoti de energie?”

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Foto: Pixabay; Sursa: wikipedia.org

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!