~ Fragmente, citate Conversatii cu Dumnezeu – Neale Donald Walsch ~

conversatii cu dumnezeu

Recomandam “Conversatiile” tuturor celor care isi doresc sa se cunoasca mai bine pe ei insisi…

Conversatii cu Dumnezeu” este povestea reala a autorului – Neale Donald Walsch care a inspirat si a schimbat in bine vietile a milioane de oameni din intreaga lume.

Calatoria spre sine a autorului, incepe imediat dupa ce acesta isi fractureaza gatul intr-un accident de masina, urmand ca acesta intamplare sa atraga dupa sine o gramada de dezastre, printre care pierderea locului de munca si a locuintei.

Ajuns la limita disperarii, Neale isi striga neputinta adresandu-i lui Dumnezeu unele dintre cele mai aparatoare intrebari ale sale. Spre surprinderea lui, primeste niste raspunsuri care ii transforma total viata.

Minunatele “Conversatii cu Dumnezeu” au fost citite de milioane de oameni din intreaga lume, fiind traduse in zeci de limbi.

Vezi si: Cele 12 reguli de viata ale lui Jordan B. Peterson

Iti recomandam si tie aceste volume extraordinare. Este posibil sa gasesti si tu niste raspunsuri…

“Cartile pot fi extrem de periculoase. Pe cele mai bune dintre ele ar trebui pus un avertisment “Atentie! Iti poate schimba viata!” – Helen Exley

Fragmente, citate din “Conversatii cu Dumnezeu”:

Daca intreaga omenire v-ar urma, ati fi multumiti de drumul pe care o calauziti?

De-a lungul tuturor coridoarelor experientei umane s-a auzit ecoul acestui Adevar: Dragostea este raspunsul. Dar voi nu ati ascultat.

Salvarea voastra nu se afla in actiunea altuia, ci in actiunea si reac­tia voastra.

Grijile sunt cea mai rea forma de activitate mentala din cate exista, alaturi de ura, care este profund autodistructiva. Grijile nu-si au rostul. Reprezinta o energie mentala irosita.

Nimeni nu vine catre voi in mod accidental.

A avea nevoie de cineva este cel mai rapid mod de a omori o relatie.

Nu se poate sa nu fii salvat. Iadul inseamna sa nu stii acest adevar.

Daca tot ceea ce faceti voi e doar sa urmati regulile altcuiva, atunci nu ati evoluat, v-ati supus.

Vezi si: 10 Carti de citit macar o data in viata

Daca nu intri inauntrul tau, ramai pe dinafara.

Modalitatea de a reduce durerea pe care o asociati cu experientele si evenimentele pamantesti – atat ale voastre cat si ale altora – este prin a schimba felul in care le priviti.

Frica este energia care contracta, inchide, se strange in sine, o ia la fuga, se ascunde, acumuleaza comori, face rau.

Daca te gandesti ca esti deprimat, abatut, gandeste-te din nou. Daca te gandesti ca lumea este un loc rau, plin de evenimente negative, gandeste-te din nou. Daca te gandesti ca viata ta se prabuseste si ca nu mai ai nici o sansa sa o refaci, gandeste-te din nou.

Daca un fulg de zapada are o forma absolut perfecta, nu crezi ca ace­lasi lucru s-ar putea spune despre ceva atat de minunat cum ar fi viata ta?

Uneori, cel mai bun mod de a iubi pe cineva si cel mai mare ajutor pe care i-l poti da este de a-l lasa in pace sau de a-i da puterea de a se ajuta singur.

Credeti ca stiti deja ade­varul! Credeti ca intelegeti deja cum stau lucrurile. Astfel ca voi sunteti de acord cu tot ceea ce vedeti, auziti sau cititi, care se incadreaza in para­digma intelegerii voastre si respingeti tot ceea ce nu se incadreaza. Iar aceasta numiti voi a invata. Aceasta numiti voi a fi deschis spre invata­tura. Din pacate, voi nu veti fi niciodata deschisi spre invatatura, atata timp cat sunteti inchisi spre orice, in afara de propriul vostru adevar.

Vezi si: Dezvoltare personala – 5 carti care merita citite

Fragmente, citate din “Conversatii cu Dumnezeu”

Cand te surprinzi avand ganduri negative, gandeste-te din nou.

Sa nu-ti in­chipui ca un suflet care s-a incarnat intr-un trup pe care-l numesti limi­tat nu si-a atins potentialul complet, pentru ca nu stii ce incerca sa faca acel suflet. Tu nu-i intelegi programul. Nu-ti sunt clare intentiile lui.

Asculta-ti sentimentele. Asculta-ti gandurile cele mai inalte. Asculta-ti experienta. Ori de cate ori oricare dintre ele difera de ceea ce ti s-a spus de catre un profesor sau ai citit in cartile tale, uita cuvintele.

Dragostea este realitatea suprema. Este singura realitate. Realitatea completa.

Sunt incurajat de Dumnezeu sa ma iert pe mine insumi pentru esecurile mele si sa nu traiesc in frica si vina, ci sa ma straduiesc in permanenta – sa continui sa ma straduiesc – pentru a trai experienta unei viziuni mai inalte.

„Eu sunt” este cea mai puternica afirmatie creatoare din univers.

Trebuie sa incetati de a-L vedea pe Dumnezeu separat de voi si pe voi separati unul de celalalt.

Iluminarea inseamna a intelege ca nu ai unde sa mergi, ca nu ai ni­mic de facut si ca nu trebuie sa fii nimeni altcineva decat exact cel ce esti chiar acum.

Fragmente, citate din “Conversatii cu Dumnezeu”

Sentimentele sunt limbajul sufletului, dar trebuie sa va asigurati ca dati ascultare adevaratelor sentimente si nu unui model contrafacut, construit in mintea voastra.

Vezi si: Indepartati-va de oamenii care va fac rau. De cei care va spun ca nu puteti face ceea ce va doriti si ca nu sunteti ceea ce simtiti…

Dupa cum puteti vedea uitandu-va in jur, mai sunt multe de facut. Doar daca, desigur, nu sunteti cumva multumiti de lumea voastra asa cum e ea! In mod surprinzator, majoritatea oamenilor sunt multumiti. Din acest motiv omenirea nu se schimba.

Daca pacatul ar exista, el ar fi acesta: sa iti dai voie sa devii ceea ce esti, datorita experientei altora. Acesta este „pacatul” pe care l-ati comis. Voi toti. Voi nu asteptati propria voastra experienta, voi acceptati experienta altora ca pe o scriptura (ad litteram), si apoi, cand intalniti pentru prima data adevarata experienta, voi extindeti ceea ce credeti ca stiti deja si asupra acestei noi experiente.

Adevarul este neindurator. Asta-i problema cu el. Nu te lasa in pace, se furiseaza spre tine din toate partile, aratandu-ti adevarata fata a lu­crurilor si aceasta te poate deranja.

Vorbeste adesea, astfel incat cuvantul tau sa nu fie uitat.

Vorbeste numai intru adevar. Actioneaza numai intru dragoste.

Voi nu vreti ca tinerii vostri sa traga propriile lor concluzii. Vreti ca ei sa ajunga la aceeasi concluzie la care ati ajuns si voi. Asa ii condamnati sa repete greselile la care v-au dus propriile voastre concluzii.

Fragmente, citate din “Conversatii cu Dumnezeu”

Vezi si: Top 3 filme documentare care iti pot schimba viata |Netflix

Voi faceti ceva si mai rau decat sa condamnati, pur si simplu cautati sa vatamati ceea ce nu alegeti. Incercati sa-l distrugeti. Daca exista o per­soana, un loc sau un lucru cu care nu sunteti de acord, il atacati. Daca exista o religie care nu este conforma cu a voastra, o considerati gresita. Daca exista un gand care-l contrazice pe al vostru, il ridiculizati. Daca exista o idee diferita de a voastra, o respingeti. Aici gresiti voi, deoarece creati numai o jumatate dintr-un univers. Si nu puteti nici macar sa intelegeti jumatatea voastra, atunci cand o res­pingeti, din pornire, pe cealalta.

Singura diferenta dintre tineret si oamenii in varsta este ca tinerii fac totul la vedere. Cei in varsta isi ascund comportamentul, cei in varsta cred ca tinerii nu vad. Cu toate acestea, tineretul vede tot. Nu li se poate ascunde nimic. Ei vad ipocrizia celor in varsta si incearca cu disperare sa o schimbe. Dupa ce au incercat si nu au reusit, tinerii nu vad alta sansa decat sa o imite. Aici gresesc, dar nu au fost niciodata invatati sa proce­deze altfel.

Nu exista „ar trebui” si „nu ar trebui” in lumea lui Dumnezeu. Fa ce vrei. Fa ceea ce te reflecta, ceea ce te reprezinta ca o versiune mai grandioasa a Sinelui tau. Daca vrei sa te simti prost, simte-te prost. Dar nu judeca si nu condamna, pentru ca tu nu stii de ce se intampla un lucru si nici ce scop are el.

Sufletul iti vorbeste prin sentimente. Asculta-ti sentimentele. Urmeaza-ti sentimentele. Pretuieste-ti sentimentele.

Dumnezeu a creat procesul vietii si viata insasi asa cum o cunosti. Totusi Dumnezeu ti-a dat liberul arbitru sa dispui cum vrei de viata ta.

Vezi si: 10 Cele mai profunde citate despre Legea atractiei. Te vor pune pe ganduri

Nimic nu se intampla la voia sortii.

Telul este sa-i ajuti pe cei slabi sa devina puternici, nu sa-i lasi sa devina si mai slabi.

In majoritatea cazurilor, voi nu vreti sa dovediti ca parintii vostri, scoala voastra, religiile voastre, traditiile voastre, scrierile voastre sfinte gresesc – asa ca va negati propria experienta in favoarea a ceea ce vi s-a spus sa ganditi.

De unde ti s-a dat, ti se va mai da.

Sentimentul este limbajul sufletului.

Majoritatea oamenilor definesc ca fiind „rau” tot ceea ce e diferit de ei.

Fragmente, citate din “Conversatii cu Dumnezeu”

Frica ne infasoara corpurile in haine. Dragostea ne permite sa stam goi. Frica inhata si acapareaza tot ce avem, dragostea daruieste tot ce a­vem. Frica imbratiseaza averi, dragostea imbratiseaza pe cel iubit. Frica tine strans, dragostea da drumul. Frica invenineaza, dragostea mangaie. Frica ataca, dragostea iarta.

Intr-un moment de mare tragedie, incercarea la care sunteti supusi este intotdeauna sa linistiti mintea si sa treceti in adancimea sufletului vostru.

Ceea ce urmareste sufletul reprezinta cel mai inalt sentiment de dra­goste pe care ti-l poti imagina. Aceasta este dorinta sufletului. Acesta es­te scopul lui. Sufletul cauta sentimentul. Nu cunoasterea, ci sentimentul. El are deja cunoastere, dar cunoasterea este conceptuala. Sentimentul tine de experienta.

Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, sta pe loc, scoate la iveala, imparte cu altii, vindeca.

Un adevarat profesor nu este cel care stie cel mai mult, ci cel care ii face pe cei mai multi sa stie.

Daca Dumnezeu este tinta ta, atunci ai noroc; pentru ca Dumnezeu este atat de mare incat nu se poate sa nu nimeresti.

Lasa fiecare suflet sa mearga pe drumul lui.

Cand nu este nimic de care sa-ti fie frica, nu exista nimic care sa te faca manios.

Iubirea da totul si nu pretinde nimic.

Poti sa gasesti cartile AICI, in librarii sau in alte magazine online.

Conversatii cu Dumnezeu – Neale Donald Walsch, Editura For you ~ O carte care merita citita

Photo by Simon Migaj from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!