~ Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru sanatatea mintala este gratuit ~

sanatatea mintala

Mehmet Oz, cunoscut lumii sub numele de Dr. Oz, impartaseste sfaturi de sanatate si wellness cu spectatorii de la The Dr. Oz Show de aproape 10 ani. In opinia sa, cel mai util lucru pe care il poti face pentru psihicul tau suna destul de simplu si direct. Si stii care este cea mai buna parte aici? Nu te va costa nici un ban.

Intr-un interviu acordat CNBC Make It, Oz spune: „Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru a avea grija de psihicul tau este sa fii proactiv. Nu deveni un jucator pasiv in povestea altcuiva. Fii protagonistul propriei tale povesti. Decide ce doresti sa faci si pur si simplu fa-o. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fii nepoliticos si agresiv, ci doar sa te simti in controlul propriului tau destin. “

Potrivit lui, poti invata sa-ti controlezi destinul prin crearea unor obiceiuri simple. Astfel de obiceiuri pot include momentele de trezire si de culcare seara, despre care Dr. Oz crede ca au efecte benefice asupra sanatatii mintale a unei persoane.

Vezi si: Cum sa adormi mai usor si sa te odihnesti mai bine? Sfaturi importante

El subliniaza faptul ca privarea de somn „este cea mai ignorata problema”, in special in randul tinerilor. Doctorul spune: „Daca somnul nu ar fi atat de important, evolutia ne-ar fi salvat de nevoia de somn. Intr-adevar, de ce ar trebui sa creeze o specie care necesita 8 ore de somn pe zi, cand alte animale o pot manca in acest moment? Dormim pentru ca trebuie sa dormim. Somnul ne curata mintea. In timpul somnului, celulele creierului nostru se micsoreaza literalmente, permitand canalelor dintre ele sa scape de toxinele acumulate in timpul zilei si sa reporneasca intregul creier peste noapte. “

De fapt, Oz spune ca cel mai bun sfat pentru proprii sai copii ar fi nu sa munceasca din greu, ci sa o faca inteligent. Si sa-si indeplinesca visele. Printre alte obiceiuri bune, medicul enumera meditatia (practica de a avea grija de tine), alimentatia sanatoasa si incercarea de a nu fi distras de lucruri care nu au niciun efect asupra vietii.

Vezi si: 5 Tehnici de meditatie pentru incepatori |Video

Doctorul spune: „In loc sa faci lucruri lipsite de orice creativitate sau, mai important, sa pierzi ocazia de a-ti folosi creierul la maximum, este mai bine sa alegi imediat locul de munca potrivit pentru tine. Trebuie sa dormi si trebuie sa meditezi. Acesta este sfatul meu personal pentru tine. Consumati alimente sanatoase, care stimuleaza creierul si evitati toxinele care distrag atentia. Si nu este vorba doar de substantele pe care le luati literalmente in interior, ci si de atentia dvs. asupra lucrurilor care nu joaca un rol important in viata voastra.”

~ Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru sanatatea mintala este gratuit ~

Source: cluber.com.ua, Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!