~ sanatatea psihica ~ afectiuni psihice ~

afectiuni psihice

In comparatie cu stramosii nostri, noi traim destul de bine. Avem autoturisme care ne ajuta sa ne deplasam mai usor si mai rapid dintr-un loc in altul, aparate de aer conditionat, servicii de livrare care ne aduc mancarea direct la usa, masini care ne spala hainele. Toate acestea ar trebui sa ne usureze existenta, insa noi avem din ce in ce mai putin timp liber si mai mult stres.

Traim intr-o lume in care avem totul la indemana – trebuie doar sa apasam pe buton. Ar trebui sa fim mai relaxati si mai fericiti. Cu toate acestea, ne confruntam din ce in ce mai des cu afectiuni psihice grave.

Datorita tehnologiei, viata noastra a devenit mai usoara, dar din pacate, nu in toate cazurile mai buna.

Oamenii au nevoie de aer curat, de Soare, de lumina, de natura, de liniste, de hrana naturala, de conexiuni sociale…

Viata moderna nu ofera pe deplin aceste lucruri, ceea ce duce la o criza de sanatate mentala.

Iata 5 obiceiuri daunatoare, care iti pot afecta sanatatea psihica:

Nu faci miscare

Avem mai putina sanatate ca niciodata. Probabil ca ai auzit de multe ori despre persoane care sufera de la o varsta frageda de boli de inima, diabet sau alte afectiuni grave. Acest lucru se datoreaza faptului ca ne-am inconjurat de tehnologie si am uitat sa fim aproape de natura.

S-a dovedit ca lipsa miscarii afecteaza grav sanatatea si poate cauza depresie si anxietate.

Cumperi o multime de lucruri inutile

Oamenii pot fi foarte usor influentati de obiceiurile celor din jur si, din pacate, multi dintre ei cumpara lucruri de care de fapt nu au nevoie, din obisnuinta sau pentru a umple golul din viata lor. Cu toate acestea, studiile au demonstrat in mod repetat ca fericirea nu poate fi cumparata niciodata. Dimpotriva, acumularea gunoiului provoaca doar stres si anxietate.

Lipsa somnului

Ai ghicit: lipsa somnului si unele afectiuni psihice (depresia, anxietatea, etc.) sunt in stransa legatura.

Avem nevoie de un somn de calitate pentru a functiona normal. Cu toate acestea, viata moderna nu este deosebit de favorabila in acest sens. Cum poti sa te odihnesti mai bine? Citeste AICI.

Esti dependent de smartphone-uri si gadget-uri

Nu este deloc surprinzator faptul ca, atunci cand tehnologia mobila a devenit disponibila si accesibila tuturor, s-a observat o crestere a problemelor de sanatate mentala. Unele studii au constatat ca persoanele care petrec foarte mult timp pe retelele de socializare sunt in pericol sa dezvolte anumite afectiuni psihice.

Fii echilibrat si cumpatat!

Nu petreci suficient de mult timp in natura

Avem nevoie de natura si de aer curat pentru trai si functiona corect. Lipsa expunerii la soare poate avea consecinte serioase asupra sanatatii. Practic, oamenii care nu se expun deloc la soare se confrunta cu lipsa vitaminei D. Iar aceasta situatie le pune in pericol sanatatea.

Soarele este si un bun aliat al psihicului. Lumina naturala face stresul cotidian mai usor de suportat si chiar stimuleaza buna dispozitie.

! Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect si/sau mai multe detalii, va rugam adresati-va medicului specialist.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

afectiuni psihice

sursa foto: pixabay, sursa: cluber.com.ua

Citeste si:

Ai grija de tine! Detoxifierea corpului si a mintii

10 Pufosenii adorabile pentru doza ta zilnica de buna dispozitie

Caracteristici ale barbatului care iubeste. Tu te simti iubita?

Sharing is caring!