ulei de avocado

Uleiul de avocado este bogat in fitosteroli, carotenoide, vitamine si acizi grasi esentiali ce ii confera proprietati nutritive si regeneratoare remarcabile.

Mai putin cunoscut pentru ingrijirea aspectului fizic sau pentru tratararea diferitelor afectiuni, acest ulei este cel mai des intalnit la noi ca si ingredient in bucatarie. Insa, nu sunt deloc de neglijat beneficiile pe care le are asupra sanatatii. Merita sa-l utilizati cu incredere inclusiv pentru mentinerea sanatatii pielii si a parului.

Ulei de avocado pentru piele

Uleiul de avocado are un puternic efect hidratant, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, dar avand rezultate foarte bune mai ales asupra pielii deosebit de uscate.

Este un produs cu rezultate anti-imbatranire foarte bune. Ofera pielii suplete si elasticitate si impiedică imbatranirea celulara prin sintetizarea colagenului si intarirea capilarelor.

Poate fi folosit atat pentru diminuarea petelor aparute odata cu inaintarea in varsta, cat si pentru tratarea ridurilor profunde sau a arsurilor solare.

Uleiul de argan – Aur pentru piele si par |Video

Uleiul de avocado poate fi folosit cu incredere inclusiv pentru zona sensibila din jurul ochilor. El hraneste in profunzime, previne aparitia ridurilor si mentine pielea fina si elastica. De asemenea, curata foarte bine reziduurile de machiaj si poate combate cearcanele.

De asemenea, uleiul de avocado poate preveni aparitia vergeturilor si ajuta la tratarea lor.

Mod de folosire:

  • Poate fi aplicat direct pe piele sau folosit in creme, lotiuni, masti.
  • Poate fi folosit ca ulei pentru masaj.
  • Pentru o hidratare intensa poti sa adaugi cateva picaturi in gelul de dus pe care il folosesti.
  • Il poti combina cu alte uleiuri (ulei de masline, ulei de cocos).

Fiind un ulei natural poate fi folosit cu incredere pe orice tip de piele. Totusi, iti recomandam sa-l aplici, atunci cand incepi sa-l folosesti, doar pe o portiune mica de piele, pentru a evita orice posibila alergie.

Ulei de avocado pentru par

Uleiul de avocado este un tratament natural, bogat in nutrienti si foarte eficient, care te ajuta sa obtii rapid un par stralucitor, plin de vitalitate si cel mai important sanatos. Este foarte eficient in special in combaterea aspectului inestetic al parului uscat.

Masca de par cu ulei de ricin – 5 idei pentru un par mai lung si mai sanatos

Desi poate fi folosit in mod regulat pentru ingrijirea cotidiana, uleiul de avocado este recomandat in mod deosebit pentru persoanele cu diverse probleme de par si scalp: matreata, par decolorat, tratat si vopsit chimic, caderea parului, fir de par subtire, tern, lipsit de stralucire.

Este unul dintre cele mai bune uleiuri care stimuleaza cresterea parului, alaturi de uleiul de ricin. 

Mod de folosire:

Poti folosi uleiul in stare pura pentru a masa pielea capului si parul sau poti prepara acasa masca de par, balsam, sampon.  

Fiind un ulei natural poate fi folosit cu incredere pe pielea capului si pe par. Totusi, iti recomandam sa-l aplici, atunci cand incepi sa-l folosesti, doar pe o portiune mica de piele, pentru a evita orice posibila alergie.

!! Iti recomandam sa consulti un medic inainte de a adauga in regimul tau de sanatate remedii naturale. Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Informatiile despre terapiile complementare sau remediile naturale, nu exclud si nu inlocuiesc in niciun caz tratamentele medicale.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Photo by Joseph Mucira from Pixabay 

Citeste si:

Tratament natural pentru cearcane

Mici trucuri pentru o piele fina ca matasea

Unghii cu gel: Cele mai noi si mai moderne modele |Foto/Video

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!