~ Dansul incetineste procesul de imbatranire ~

dansul
Hai sa dansam!

„Ai grija de corpul tau. Acesta este singurul loc care ti-a fost dat ca sa traiesti.” Jim Rohn

Odata cu inaintarea in varsta, multi dintre noi, privind in oglinda, incep sa suspine: culoarea pielii nu mai este aceeasi, ridurile incep sa-si faca aparitia iar figura nu mai este aceeasi ca odinioara…

Din pacate, nu numai sanatatea noastra fizica, ci si cea emotionala se usuca de-a lungul anilor, daca nu ne ingrijim. Cel mai simplu si mai eficient mod de a prelungi tineretea este prin exercitii fizice. Dar asta nu este tot: unii dintre noi pot intoarce literalmente timpul. Dovedit de stiinta.

Potrivit cercetarilor efectuate de neurologi la Centrul pentru Boli Neurodegenerative din Magdeburg, cel mai eficient exercitiu pentru a ramane tanar si sanatos este dansul.

Vezi si: Secretele longevitatii. Cine traieste mai mult si de ce?

Dansul – Cel mai bun exercitiu

Mentinerea sanatatii fizice este importanta la orice varsta. Ramanand activ, veti beneficia si de sanatate mintala, va veti ajuta creierul sa functioneze mai bine si veti reduce riscul de dementa.

Creierul nostru este uimitor, creeaza noi conexiuni neuronale, indiferent de varsta.

Da-i mai multe motive sa se dezvolte!

Neurologii germani au descoperit ca dansul este cel mai bun exercitiu pentru a intoarce timpul. Mai mult, poti dansa cu orice nivel de antrenament si la orice varsta.

Esenta experimentului

Pentru a-si testa teoriile, cercetatorii au comparat efectele dansului si a exercitiului fizic asupra rezistentei, in practica.

Vezi si: Mi-a spus odata cineva: “Sunt prea batran, viata mea oricum a trecut…”

Cercetatorii au recrutat 52 de voluntari mai in varsta, fara probleme aparente de sanatate, pentru a participa la studiu. Jumatate dintre participanti au mers la grupul de dans, cealalta jumatate la grupul de sport.

In cadrul programului sportiv, voluntarii au fost instruiti pentru rezistenta, forta si flexibilitate. Insa, in grupul de dans, pensionarii au ajuns sa stapaneasca diferite stiluri de dans (rumba, tango, vals, salsa etc.).

Ca rezultat, oamenii de stiinta au descoperit atat la participantii din grupurile de dans cat si la cele sportive o crestere a hipocampului (zona creierului responsabila, printre altele, de invatare si memorie). Cu toate acestea, cercetatorii au ajuns la concluzia ca dansul este un tratament anti-imbatranire mai eficient decat antrenamentul regulat de rezistenta.

Danseaza azi

Indiferent de varsta, dansul este un mod distractiv si accesibil de a ramane activ mental si fizic.

Luati in considerare inscrierea la o scoala de dans din apropiere. Puteti cunoaste oameni noi, puteti invata stiluri de dans interesante si puteti experimenta toate beneficiile intineririi corpului.

Si daca din anumite motive nu va puteti alatura unui grup de dans, puteti oricand sa dansati acasa. Porniti doar muzica preferata si dansati din inima.

Vezi si: Expresia “Sunt batran” te condamna la batranete prematura

Dansul incetineste procesul de imbatranire. Si, de asemenea – aceasta activitate va va face mai fericiti si mai increzatori in voi insiva.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Sourse: cluber.com.ua; Photo by Marko Zirdum from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!