~ Toti parintii isi doresc un copil fericit ~

copil fericit

Cu totii am trecut prin scoala si sistemul educational; Unii au iesit mai sifonati ca altii, unii au reusit sa se descurce mai bine decat altii cu orarul, cu materiile plicticoase, cu temele pentru acasa, cu lipsa timpului liber si al distractiilor de care aveau parte pana atunci.

In opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, dincolo de notele foarte bune sau mai putin bune pe care le ia un copil la scoala, cel mai important aspect din viata unui scolar este gradul de fericire.

“Daca apasam prea mult pedala de acceleratie si ne sufocam copiii cu prea multe teme sau activitati extrascolare, riscam sa cadem de cealalta parte a baricadei si sa crestem copii nefericiti, fara pofta de viata, fara dorinta de a se dezvolta. Indicatorul cel mai important , care ne masoara cat de bine ne crestem copiii, ramane pana la urma gradul de fericire”, explica specialistul.

Mai mult decat atat, Eugen Popa considera ca exista 7 reguli de baza pe care ar putea sa le aplice parintii astfel incat copiii lor sa fie fericiti atat la scoala, cat si acasa:

1. Joaca. 

“Copiii invata cel mai rapid si mai usor prin joaca. Joaca este cel mai simplu mod de a invata si unul prin care copilul tau devine de neoprit. Daca vrei sa ai un copil fericit si sanatos, petrece timp cu el jucandu-va. Fa din invatare un joc si atunci i-ai usurat 16 ani din viata”, explica hipnoterapeutul Eugen Popa.

2. Fii un Exemplu. 

“Copilul face ceea ce vede la altii din jurul sau. Desigur, cel mai adesea ii vede pe parinti, modul lor de actiune si manifestare. Daca TU, parintele, tot amani si lasi pe poimaine ce poti face maine, ghici ce va face copilul tau cand va veni vorba de sculat dimineata sau de facut temele?!”, spuna Eugen Popa.

3. Greseste des si cu patos! 

“Cu cat incerci mai mult sa fii „perfect” cu atat mai multe garduri si lacate pui in jurul dezvoltarii libere a copilului tau. In caz ca nu stiai acest lucru, cei mai multi copii care doresc sa aiba note bune la scoala fac asta pentru a-i multumi pe parinti si a-i face mandri de ei si nu pentru ca ei, copiii, au o nazuinta incontrolabila in aceasta directie. Cu cat il impingi pe copil sa fie perfect, sa aiba „note bune” si sa fie „cuminte” cu atat mai mult cresc sansele sa devina Obsesiv-Compulsiv, ceea ce este o reala problema”, este de parere hipnoterapeutul Eugen Popa.

4. Asigura-ti copilul ca esti mereu cu el. 

“Poti face asta foarte simplu, da-i o poza cu tine sau un obiect de-al tau pe care sa il poarte cata vreme e la scoala. Acest lucru il ajuta enorm de mult si il protejeaza impotriva unor posibile dificultati si chiar stari emotionale intense”, explica specialistul.

5. Ajuta-ti copilul sa gandeasca liber. 

“Copiii nu cunosc prea multe reguli in momentul in care incep scoala (slava Domnului)! De fapt, este foarte important sa intelegem ca lumea este compusa din doua categorii de oameni: cei care se conformeaza si fac posibila existenta societatii, si cei care rup granitele, nonconformistii, cei care imping societatea mai departe. Acestia din urma sunt cei care produc cele mai mari realizari. Este foarte important sa ajutam copiii atat sa fie un spirit cat mai liber dar, in acelasi timp si sa discearna intre ce te ajuta sa cresti si ce este doar o moda de moment”, afirma Eugen Popa.

6. Vrei un copil fericit? Ofera suport emotional! 

“Copilul are nevoie de asta mai ales in perioada de inceput a scolii! Desi la prima vedere toata chestia asta cu scoala poate parea numai lapte si miere, ea poate afecta profund intregul sistem imunitar emotional al copilului. Pentru a preveni acest lucru, dar si pentru a-i asigura copilului o viata sanatoasa si fericita, comunica cu el pe toate planurile, atat constient cat si inconstient. Pentru asta iti recomandam din tot sufletul programul SleepTalk pentru copii, pe care Asociatia Romane de Hipnoza l-a dezvoltat in Romania.

7. Repararea Ranilor. 

“Pentru multi copii scoala este un fel de padure intunecata, plina de monstrii si balauri, de la colegii de clasa, pana la profesori si personalul scolar. De multe ori copiii sunt raniti emotional fara ca macar sa realizeze acest lucru. Aceste rani raman in adancul sufletului si de multe ori afecteaza tot restul vietii. Pentru a evita aceste deznodamant nefericit, poti sa iti ajuti copilul, dar si copilul interior, sa comunici cu el, sa ii oferi tot ce are nevoie, tot ce ii trebuie. Vorba aceea, „vorba dulce mult aduce”.”, conchide declara Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

Eugen Popa este unul dintre cei mai cunoscuti si bine pregatiti traineri din Romania si presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza. De-a lungul carierei s-a specializat atat in metode de terapie si dezvoltare personala Occidentale (Hipnoza, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitiva) cat si Orientale (Meditatie, Yoga, Spiritualitate), fiind astazi un trainer holistic in toata puterea cuvantului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, in Europa, Asia si Statele Unite, iar pana in prezent a sustinut conferinte, traininguri si workshop-uri in Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Copil fericit ~ sursa: authenticmagazin.com; foto pexels.com

copil fericit

Citeste si:

Cum ne ajutam copilul sa se protejeze de pericolele sociale?

copilul interior Vindecarea copilului interior

semnale de alarma in relatie Semnale de alarma in relatia de cuplu. Nu le ignora!

sa ajut Opriti, va rog, timpul! Vreau sa cobor la prima…

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!