~ fundalul Windows XP ~ cel mai cunoscut peisaj ~

Cu totii suntem familiari cu imaginea clasica a desktop-ului sistemului de operare Windows XP, dar putini stiu cum arata celebra campie, acum.

Fotografia a fost facuta cu cinci ani inainte de lansarea Windows XP, iar in prezent pe colina cu iarba se afla o plantatie de vita de vie.

Fotograful Charles O’Rear, a facut fotografia cu un aparat foto mediu ca nivel de performanta si nu a editat-o.

„E o perioada a anului, aici in Valea Napa, imediat dupa ploi si chiar in timpul lor, cand iarba devine foarte verde. Stiam ca sunt sanse mari sa gasesc astfel de dealuri, numai bune pentru fotografiat, asa ca eram pregatit, eram atent la ceea ce ma inconjoara. In fiecare vineri, mergeam sa-mi vizitez iubita, aproape de San Francisco si, intr-o dupa-amiaza, in timp ce conduceam pe un drum de tara, am vazut imaginea perfecta: iarba era verde, soarele stralucea, in mijlocul lunii ianuarie, cerul era senin.”

“N-am avut nici cea mai mica idee in ce o sa se transforme. Acum, oricine cu varsta de minimum 15 ani, isi va aminti de poza asta toata viata”. – Charles O’Rear (78 de ani in 2019)

Microsoft detine drepturile complete asupra acestei minunate imagini, dar nimeni nu stie care a fost pretul pe care Compania l-a platit fotografului, pentru aceasta. Charles O’Rear sustine ca a fost o suma ridicol de mare, probabil cea mai mare platita vreunui fotograf in viata, pentru o singura poza.

Windows XP a fost instalat in peste 1 miliard de calculatoare.

Asa arata acum cel mai cunoscut peisaj din lume:

Sursa featured image: Zive; Sursa: digi24.ro, altfel.md, shtiu.ro

Asteptam cu interes comentariul tau despre acest subiect.

Daca iti plac articolele site-ului repere.eu si doresti si in viitor sa vezi postarile noastre, da-ne Like pe Facebook!

Citeste si:

Caracteristici ale barbatului care iubeste. Tu te simti iubita?

temeri ale barbatilor TABU: Cele mai mari temeri ale barbatilor

Sharing is caring!