~ “Prea batran” pentru a te mai bucura de viata?”

batran

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Am auzit la un moment din gura unui prieten drag o expresie care m-a indignat si m-a pus totodata pe ganduri: “Sunt prea batran, viata mea oricum a trecut… Ce sa mai doresc eu acum?” Cunostinta in cauza avea atunci doar 55 de ani.

Asa sa fie?

Ajungem noi oare, intr-un moment in viata cand devine “prea tarziu” pentru a ne mai dori lucruri? Suntem noi “pedepsiti”, pentru ca nu am stiut sa traim la timp? Ni se ia automat bucuria din suflet in momentul in care devenim “prea batrani” pentru a o mai simti?

Fericirea nu poate fi gasita in afara noastra. Oricat de mult am cauta-o. Si esti norocos daca stii deja asta. Multi dintre noi incearca sa o gaseasca toata viata oriunde altundeva. Mai putin in interior… Ea insa este si va fi intotdeauna in sufletul nostru. Trebuie doar sa stim sa o simtim.  

In momentul in care constientizezi acest lucru, atunci va incepe viata ta cu adevarat.

Sufletul nu are varsta. Tu ii dai anii. Corpul va urma intotdeauna un spirit tanar. Sau un suflet imbatranit… De tine depinde, de fapt, cum resusesti sa il mentii.

Varsta nu e cea pe care o ai, ci aceea pe care o simti. – García Márquez

“Prea tarziu” pentru a-ti mai indeplini visele?

Daca ai ajuns la 40, 60 sau 70 de ani si capitulezi in fata sortii, depunand “armele” pentru ca “oricum esti prea batran pentru a mai conta”, cum crezi ca va arata viata ta in continuare? Cate clipe crezi ca vei mai irosi degeaba? Cum te gandesti ca vor fi urmatorii tai 10, 15 sau 30 de ani?

Vor fi ei plini de viata, de sentimente si de trairi? Vei mai putea tu oare sa simti fericirea fiecarei zile, sa te bucuri de un rasarit de soare, de un zambet sau de o carte buna?

Daca deja ai renuntat, vei mai putea vreodata sa simti viata?

Vei mai avea curajul sa-ti doresti lucruri?

Sa te bucuri?

Sa experimentezi?

Daca deja ai renunat, cum vei mai trai pana la sfarsit? Te vei mai putea bucura de frumusetea unei clipe sau de simplul fapt ca esti viu?

De ce sa mori inainte sa mori? De ce sa renunti, inainte de vreme, la a trai viata pe care o doresti?

Poti gasi fericire in sufletul tau si la 80 de ani. Sau poti sa fii extrem de nefericit la 25. In interiorul tau exista un rezervor infinit de bucurie. Trebuie doar sa nu renunti la el inainte de vreme.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Citeste si:

Opriti, va rog, timpul! Vreau sa cobor la prima…

prea batran? prea tarziu? “Mai tarziu” poate insemna “niciodata”. Traieste acum!

Nu mai astepta momentul potrivit. Ia momentul si fa-l potrivit!

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!