~ succes in viata ~

succes in viata

Studiile au aratat ca persoanele care au un sprijin de incredere in jumatatea lor, au mai multe sanse sa faca fata unor sarcini complexe.

Indiferent daca iti dai seama sau nu, succesul si perspectivele tale asupra vietii depind foarte mult de persoanele care te inconjoara. Potrivit oamenilor de stiinta, succesul este determinat in mare masura de persoana cu care te casatoresti.

Asadar, rezultatele unui studiu recent publicat de Universitatea Carnegie Mellon, arata ca sotul poate avea un impact imens asupra deciziilor tale, contribuind in cele din urma la reusita sau la esecul tau.

Vezi si: Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

Este dovedit ca persoanele care au un sprijin de nadejde in fiinta iubita, sunt mai inclinate sa „isi permita sa aiba succes in viata.”

Persoanele sustinute de un partener tind sa abordeze sarcini mai complexe. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat comportamentul a 163 de cupluri.

Fiecare dintre parteneri a avut de ales: sa rezolve o sarcina simpla sau sa concureze pentru un premiu. In acelasi timp, cercetatorii au observat si notat cu atentie, toate conversatiile sotilor.

Studiul a dovedit faptul ca, participantii carora li s-a acordat un sprijin mare din partea partenerului au acceptat adesea sa lupte pentru o recompensa. Si invers – cei care au fost mai putin sustinuti activ in familie, au optat pentru alegerea unei sarcini simple.

Dar cercetarea nu s-a incheiat acolo. Cand oamenii de stiinta au contactat aceleasi cupluri sase luni mai tarziu, au descoperit ca cei care au concurat pentru premiu au avut relatii mai puternice, si-au imbunatatit legatura și au devenit mai fericiti, comparativ cu cei care au ales sa se abtina de la concurenta.

Potrivit lui Brooke Fini, profesor de psihologie si autorul studiului, o echipa de oameni de stiinta a reusit sa demonstreze ca sprijinul pe care oamenii il primesc in momentul luarii unor decizii importante (cum ar fi alegerea unui nou loc de munca sau extinderea cercului de cunoscuti) afecteaza foarte mult bunastarea lor viitoare.

Partenerul, fie te ajuta sa reusesti motivandu-te sa folosesti toate oportunitatile care se ivesc, fie te impiedica sa faci acest lucru, reducand la maximum probabilitatea de a profita de sanse.

Vezi si: Nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum, sa simt iubirea prin toti porii

Succes in viata? Cuplurile celebre confirma concluziile oamenilor de stiinta.

Probabil cea mai buna dovada a teoriei oamenilor de stiinta sunt cele mai faimoase cupluri ale timpului nostru. Barack si Michelle Obama, Mark Zuckerberg si Priscilla Chan, Jay-Z si Beyonce – acestea sunt doar cateva dintre cele mai iconice aliante.

In 2011, intr-un interviu cu Oprah Winfrey, precedentul presedinte american Barack Obama a recunoscut: „Desigur, toate realizarile mele ar fi fost imposibile fara Michelle. Mai devreme m-ai intrebat ce ma ajuta sa nu innebunesc, sa mentin echilibrul si sa fac fata stresului. Ei bine, doar aceasta femeie frumoasa. Nu este doar o prima doamna minunata, este sprijinul meu. Si ma bazez foarte mult pe ea in fiecare zi. ”

Un alt exemplu este Mark Zuckerberg si discursul sau pentru studentii Harvard in 2017. Fondatorul retelei de socializare Facebook si-a dedicat toata munca sotiei sale: „Priscilla este cea mai draga persoana din aceasta lume pentru mine, asa ca mariajul cu ea este cel mai important lucru pe care l-am construit in viata mea.”

Cu toate acestea, nu numai femeile isi pot sprijini sotii. Regina R&B Beyonce crede, de asemenea, ca a avut succes datorita sprijinului acordat de sotul ei Jay-Z. Potrivit cantaretei, el o ajuta in absolut orice: „Nu as fi devenit femeia pe care o vezi acum daca acest barbat nu m-ar fi asteptat acasa. Simplul fapt ca stiu ca el este intotdeauna acolo este cheia succesului meu. ”

Concluzia?

A fi alaturi de cineva care crede in tine si te motiveaza sa joci la cel mai inalt nivel este cu adevarat de nepretuit. Astfel de relatii nu numai ca ajuta la obtinerea succesului, dar te fac si fericit, si recunoscator.

succes in viata ~ photo source: pexels.com; source: cluber.com.ua

Vezi si: Rumi – 15 Cele mai profunde citate despre viata si iubire

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!