~ Expresia “Sunt batran!” te condamna la batranete prematura ~

"sunt batran" te condamna la batranete prematura

Aud tot mai des in jurul meu: “Sunt batran”, “Batranetea este aici”, “Sunt deja batran, e normal sa ma simt atat de rau”, “De la varsta mi se trage”, “Sunt batran, finalul este aproape”, etc.

Astfel de expresii pot fi extrem de nocive pentru cel care le rosteste.

A-ti repeta si a vorbi incontinuu despre asta este ca si cum ti-ai semna sentina la batranete, boala, necaz, probleme si inevitabil la… moarte.

Cuvantul este o porunca silentioasa. – Shri Mataji Nirmala Devi

Cuvantul, care nu este altceva decat un gand exprimat, are o putere incredibil de mare asupra vietii tale. Nu uita ca esti ceea ce gandesti si exprimi in cuvinte.

Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim. – Peter Arnold

Parerea ta despre tine va deveni realitatea ta. Care sunt gandurile tale despre tine? Cum vorbesti tu despre propria persoana? Cum te-ai descrie? Ti-ar placea sa auzi de la altcineva caracterizari ca: batran, bolnav, neputincios, cu multe probleme, etc.? Nu? Atunci tu de ce te caracterizezi astfel? De ce repeti incontinuu cuvinte urate despre tine, viata ta si starea ta de sanatate?

Vezi si: Tu iti modelezi singur viata, prin gandurile tale

Daca vei incerca sa faci o schimbare in acest sens si sa gandesti frumos si pozitiv despre tine, cu multa dragoste si ingaduita, vei fi uimit in ce fel se va schimba existenta ta – in bine!

Tineretea este in suflet, nu in numarul din buletin. Tineretea este in tine, in cuvintele si gandurile tale. Te consideri batran? Atunci esti batran! Te gandesti la batranete? O vei atrage inainte de vreme, pe ea, impreuna cu toate “beneficiile” ei.

Cum vrei sa arate viata ta de acum inainte? Vrei sa atragi neputinta, tot convingandu-te ca esti deja un… varstnic sau vrei sa traiesti din plin viata pana la final, fara ganduri negative despre propria persoana si fara restrictii impuse de catre tine insuti?

 Recunosc ca gandurile pot influenta trupul. – Albert Einstein

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Photo by Kat Jayne from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!