~ Tipuri de oameni ~

tipuri de oameni

„Pesimistul vede dificultatea in fiecare oportunitate. Optimistul vede oportunitatea in fiecare dificultate” – Winston Churchill

Potrivit specialistilor, exista doua tipuri de oameni. Tu din care categorie faci parte?  

Pesimistii

Pesimistul este acel om care pare ca niciodata nu este multumit de nimic, cu exceptia activitatilor sau a domeniilor de care el insusi este pasionat.

Acesta iti da senzatia ca orice actiune reprezinta pentru el o incercare foarte dificila cu care trebuie sa lupte, uneori curajos, alteori pasiv.

Un astfel de om este vesnic nemultumit, indiferent daca afara ploua sau daca este soare.

Nu este deloc usor sa traiesti langa un pesimist: acesta vede intotdeauna doar partea goala a paharului, nedand nicio importanta partii pline a acestuia. Prin urmare, el nu va fi niciodata capabil sa incurajeze vreo initiativa sau sa se bucure de un zambet, de o iesire cu prietenii sau de o vacanta.  

Vezi si: 5 Lucruri importante pe care oricine ar trebui sa le invete pana la varsta de 40 de ani

Optimistii

„Prefer sa fiu optimist si sa ma insel decat sa fiu pesimist si sa am intotdeauna dreptate.”

Dincolo de autoamagire, dincolo de „gandirea pozitiva“ naiva si nerealista, exista un „optimism inteligent“ care ne permite sa ramanem lucizi, increzatori si motivati, sustine psihiatrul francez Alain Braconnier.

Potrivit studiilor, cele trei caracteristici psihice ale optimistului sunt: anticiparea mai degraba favorabila a viitorului, evaluarea corecta a evenimentelor prezente ce trebuie gestionate si un sentiment de „autoeficienta”.

Optimistul are un spirit creativ mult mai dezvoltat fata de restul. Putand visa fara vocea auto-critica, el poate sa vizualizeze evenimente si produse inovative.

Optimistii se enerveaza mai putin, se recupereaza mai repede dupa evenimente negative, sunt mai fericiti, se bucura de ceea ce au, mananca mai corect si fumeaza mai putin sau deloc.

Tu din care categorie faci parte? Esti optimist sau… pesimist?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

Optimismul inteligent – de Alain Braconnier; Editura Trei; Gasesti cartea AICI, in librarii sau in alte magazine online.

~ Tipuri de oameni ~ Foto: pexels.com

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!