~ 40 de ani… ~

40 de ani

„Tineretea este un dar al naturii, dar varsta adulta este o opera de arta”, – Stanislav Jerzy Lets.

In viata exista lucruri pe care toata lumea ar trebui sa le stie – si este de preferat sa fie invatate mai devreme, decat mai tarziu. Acestea sunt lectii de viata care nu sunt evidente, dar importante, deoarece, din momentul in care sunt invatate, imbogatesc viata si o fac mai buna.

5 Lucruri importante pe care oricine ar trebui sa le invete pana la varsta de 40 de ani:

Comunicarea eficienta cu oamenii

Abilitatea de a comunica si de a impartasi informatii a facut omenirea ceea ce este acum.

Daca nu stii sa comunici eficient, este putin probabil sa ai parte de o viata buna si frumoasa.

Si stii ce este cel mai important pentru o comunicare eficienta cu cei din jurul tau? Nu, nu este capacitatea de a vorbi in cel mai colorat si convingator mod. Cel mai important aspect in arta comunicarii este capacitatea de a asculta.

Iar pentru a intelege cu adevarat ce incearca interlocutorul tau sa-ti transmita, este important sa stii sa-l asculti si sa taci atunci cand acesta vorbeste. Nu astepta nerabdator momentul in care sa-ti inserezi observatia in dialog. Incearca sa intelegi punctul de vedere al persoanei cu care comunici.  

Care este adevarata pasiune din viata ta

Daca esti ca marea majoritate a oamenilor, atunci cu siguranta iti vei petrece o mare parte din timp, la locul de munca.

Dar tu stii ca… munca poate fi diferita. Poti sa stai zi de zi intr-un birou urat si inghesuit, la un loc de munca care iti displace profund, asteptand cu nerabdare zilele libere si vacantele, sau poti sa faci tot posibilul pentru a gasi acel ceva pe care sa-l faci cu pasiune si dedicare.

Modul in care iti petreci timpul depinde doar de tine. Incearca sa-ti asculti propriul suflet si sa descoperi care sunt pasiunile tale.

Cum sa economisesti pentru batranete

Acest punct ti se poate parea foarte ciudat mai ales daca esti o persoana tanara si in putere. Dar, totusi… Te-ai gandit vreodata sa economisesti ceva pentru batranete, astfel incat sa nu te bazezi atunci doar pe venitul din pensie?

Pentru majoritatea oamenilor, raspunsul la aceasta intrebare este, din pacate, nu.

Adevarul este ca, daca incepi sa economisesti chiar de acum, pentru a-ti asigura o batranete confortabila, va trebui sa pui deoparte lunar, o suma destul de mica. Aceste economii vor deveni in curand o parte integranta a vietii tale, astfel incat aproape ca vei inceta sa le mai observi. Atunci de ce sa nu incepi chiar acum?

Cand te vei apropia de varsta pensionarii, vei fi foarte incantat sa stii ca ai strans o suma considerabila nu numai pentru cheltuieli medicale, ci si pentru ceva mai placut.

Recunostinta este si are o mare putere

Un simplu exercitiu de recunostinta (de exemplu, obiceiul de a nota in fiecare zi, trei lucruri pentru care esti recunoscator) te va face mult mai fericit, amintindu-ti inca o data ca ai ceva pentru care sa fii multumit, dar te va si ajuta sa reduci considerabil stresul si anxietatea.

Puterea recunostintei consta in faptul ca „iti schimba” gandurile de la ceea ce nu ai, la ceea ce ai aici si acum. Iar acest lucru te va ajuta sa scapi treptat de un mod gresit de a gandi care iti omoara incet, dar sigur, altruismul, creativitatea si increderea in tine.

Cum sa fii cel mai bun prieten al tau

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie, dupa parerea mea, sa le cunoastem pana la 40 de ani (sau mai bine mult mai devreme) este cum sa fim propriul nostru prieten.

Surprinzator, cei mai multi dintre noi suntem cei mai aprigi dusmani ai nostri, criticandu-ne in mod inconstient si condamnandu-ne zi de zi. Ne distrugem increderea in noi insine cu propriile ganduri, deoarece permitem experientei de viata sa ne convinga ca nu suntem capabili de nimic.

Este important sa invatam sa ne iertam, sa ne dam seama ca suntem niste oameni demni si sa devenim propriii nostri prieteni.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

40 de ani

40 de ani ~ Foto pexels.com, Sursa: cluber.com.ua

Citeste si:

varsta “Prea tarziu” pentru a-ti mai indeplini visele? Citeste aici:

Aleg sa fiu inconjurata doar de oamenii cu care ma potrivesc

lectii de viata Ashton Kutcher: 42 Lectii de viata pe care le-am invatat in 42 de ani

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!