~ Fericirea este alcatuita dintr-un sir de placeri marunte. Charles Baudelaire ~

fericirea este o chestiune de alegere

Din pacate, noi insine ne facem viata atat de dificila incat pierdem capacitatea de a recunoaste fericirea atunci cand aceasta este chiar in fata noastra.

Mi s-a spus ca fericirea este o chestiune de alegere.

Dar cum sa incepi de la zero? Iata 10 lucruri pe care nu trebuie sa le mai faci daca vrei sa fii fericit:

1. Iti pasa prea mult de parerea altora

Stiu ca suna ilogic, deoarece oamenii sunt aceleasi animale primitive de turma care nu vor sa fie expulzate din semintia lor. Cu toate acestea, a va preocupa prea mult de parerea altcuiva este o pierdere de energie. Nu veti fi niciodata placuti de toata lumea, asa ca nu ar trebui sa va faceti griji pentru ceea ce  cred altii despre voi.

2. Incercarea exagerata de a face pe plac tuturor

Daca nu esti autentic si incerci mereu sa faci ceea ce crezi ca ar astepta altii de la tine, vei obtine exact efectul invers, pentru ca nu vei iesi cu nimic in evidenta in comunitatea din care faci parte. Fii cea mai buna versiune a ta si vei incepe sa ii atragi pe cei care trebuie sa fie in preajma ta.

3. Barfa

Pot sa fii 100% sigur ca cei carora le place sa barfeasca cu tine, te povestesc si pe tine pe la spate. A crede in zvonuri este ca si cum ai paria totul pe un cal pe care nu l-ai vazut niciodata.

Vezi si: Testul celor trei filtre

4. Experiente negative

Energia urmeaza gandurile unei persoane iar experientele negative ne pot influenta intr-un mod in care nu am dori. Invata din tot ceea ce ti se intampla, bun sau rau, dar in acelasi timp incearca sa te relaxezi si sa ai incredere.

5. Incertitudine

Cand ne luam prea in serios, simtim ca si ceilalti o fac. Dar pe aceasta planeta exista o singura versiune a ta. Prin urmare, stapaneste-te si nu te mai ingrijora atat de mult. Oamenilor nu le pasa, nimeni nu te priveste.

6. Obiceiul de a pune totul la inima

Adevarul este ca majoritatea oamenilor sunt prea concentrati asupra propriei vieti pentru a urmari ceea ce faci tu. Primul meu sef mi-a spus: „Lumea nu se invarte in jurul tau.” In cea mai mare parte, reactiile oamenilor nu sunt in niciun fel legate de tine, asa ca relaxeaza-te.

7. Trecut

Cu totii am fost raniti in trecut, toti am avut parinti imperfecti si am trecut cu totii prin propriul iad. Nu ti-ai ascultat parintii cand erai tanar, atunci de ce ai auzi acum vocile lor in cap? Orice experienta de viata te invata intotdeauna ceva sau te face mai puternic.

Vezi si: Vindecarea copilului interior

8. Cheltuieli pentru lucrurile de care nu ai nevoie

O viata simpla ofera mai mult spatiu. Cu cheltuielile noastre excesive si umpland casa cu lucruri „necesare”, nu facem altceva decat sa complicam totul. In acest caz, mai putin inseamna mai mult.

9. Furia

Furia gaureste mainile celui care o tine. Scapa de ea o data pentru totdeauna.

10. Control

Controlul este o iluzie, deoarece traim cu totii intr-o lume care nu poate fi controlata. Invata sa accepti schimbarea si tot ceea ce este nou, altfel asprimea parerilor tale te va face sa imbatranesti rapid. Invata sa lasi de la tine.

Fericirea este placerea sufletului. O simpla senzatie, un sunet, o culoare, atingerea mainii unei femei sau unui copil, daca angajeaza sufletul, devine o fericire. – Garabet Ibraileanu

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

fericirea este o chestiune de alegere

Sursa: cluber.com.ua, Foto: pexels.com

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!