~ Cea mai mare arta de a invata este sa te lasi purtat de viata fara a te atasa. ~

despre a te atasa intr-o relatie
Noi, ca oameni, ne atasam prea repede de orice lucru. Viata este flux, nimic nu ramane la fel, dar speram si dorim ca nimic sa nu se schimbe.

Exista prea multa frustrare in lume pentru ca toate asteptarile noastre raman neimplinite. Fiecare asteptare aduce nefericire.

Atasamentul inseamna a te agata de un lucru si sa nu doresti ca acesta sa se schimbe vreodata. Acest lucru inseamna a dori imposibilul.

Tanarul doreste sa fie mereu tanar, iar acest lucru este imposibil, mai devreme sau mai tarziu acesta va imbatrani.

Dar batranetea nu aduce fericire, ci suferinta. Daca lucrurile nu ar sta asa, atunci am crede ca viata devine cu adevarat implinita la batranete. Ea ar trebui sa reprezinte culmea cea mai inalta acoperita de omat, dar nu este decat o gaura neagra. Este o gaura neagra pentru ca ne agatam de tinerete.

Ne agatam de trup, dar trupul va ceda intr-o zi. Traieste, iubeste, respecta, ai grija, dar nu te atasa. Aminteste-ti ca este numai un caravanserai, doar innoptezi acolo. Iar dimineata va trebui sa pleci.

Vezi si: O poveste minunata despre dragoste si perfectiune

Asa stau lucrurile. Te indragostesti de o persoana, te atasezi, iar apoi esti nefericit. Apoi esti posesiv, apoi te temi ca persoana respectiva sa nu se indragosteasca de altcineva.

Incepi sa o ingradesti, sa-i rapesti libertatea, sa o reduci la stadiul de obiect. Dragostea si respectul dispar. Totul se transforma intr-o lupta continua intre cele doua egouri. Tu vrei sa-l stapanesti, la fel se intampla cu cealalta persoana. Cum sa reziste dragostea in acest conflict? Atasamentul distruge dragostea. El este otrava dragostei.

Iubeste profund, dar nu aduce gelozia si posesivitatea intr-o relatie. Ele vor aparea daca tu te vei atasa de o persoana. Cea mai mare arta de a invata este sa te lasi purtat de viata fara a te atasa.

Lucrurile vin si pleaca, dar tu ramai concentrat asupra fiintei tale, nu te lasi distras si nici perturbat.

Osho, ABC-ul Iluminarii – carte aparuta la Pro Editura si Tipografie, partener educational al site-ului www.minunemica.eu.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Jasmine Carter from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!