~ Legea atractiei ~

Legea atractiei

Putem fi stapani pe gandurile noastre. Dar, de cele mai multe ori, le lasam pe acestea sa ne manevreze… Cum vom putea sa ne controlam vietile, daca nu suntem capabili sa ne controlam propriile ganduri?

Lumea intreaga este formata din energie. La nivel molecular, totul consta in unde care vibreaza pe diferite frecvente. Creierul uman are capacitatea de a citi aceste frecvente si de a le transforma in ceea ce percepem noi drept realitatea fizica. Datorita proceselor care au loc in sistemul nostru nervos, avem capacitatea de a identifica obiecte si oameni.

Pe langa realitatea fizica, exista si alte forme de energie. Vorbim aici despre acea energie non-fizica care ne inconjoara – gandurile. Prin urmare, putem spune ca gandurile noastre au vibratii care se schimba in functie de calitatea proceselor noastre de gandire.

Fiecare gand al nostru are o anumita vibratie. Gandurile fericite si pozitive au o frecventa mai ridicata, in timp ce frecventa gandurilor triste si negative este mai joasa. Trebuie sa fim atenti la tot ceea ce se petrece in mintea noastra, deoarece calitatea gandurilor creeaza o vibratie colectiva. Daca avem ganduri pozitive, vibratia noastra generala va fi ridicata. In schimb, daca majoritatea gandurilor noastre sunt saturate de negativitate, atunci vibratia noastra generală va fi foarte scazuta.

Pentru a intelege cum functioneaza Legea atractiei, trebuie sa incepem sa ne studiem propriile ganduri. Unii considera ca aceasta lege este doar un mit, dar daca studiati cu atentie energiile si principiile existentei lor, veti intelege ca exista mult adevar in aceasta.

Cu cat va concentrati mai mult pe gandire, cu atat vibratiile sale devin mai puternice. In acelasi timp, capacitatea de a atrage energie de aceeasi vibratie este imbunatatita. Acesta este motivul pentru care  suntem avertizati mereu sa nu cultivam ganduri negative in mintea noastra. Gandurile negative atrag in viata noastra evenimente negative.

Desigur, nu ne plangem formal in fiecare zi. De cele mai multe ori facem acest lucru in mod inconstient. Nemultumirile sunt o forma de gandire negativa si le-am integrat in viata noastra de zi cu zi atat de mult incat au devenit deja mantra noastra zilnica.

Vezi si: Cum sa-ti gasesti pacea interioara. 6 Repere de urmat

Exemple ale unor afirmatii aparent inofensive:
  • „Ma simt foarte rau.” (Ma doare capul. / Ma doare stomacul).
  • “Mi-e foarte foame!”
  • “Aceasta lucrare este cea mai rea dintre toate.”
  • „Vremea este foarte urata.”
  • “Traficul a fot groaznic!”
  • “Mă simt foarte stresat.”
  • „Toți barbatii buni sunt casatoriti sau gay.”
  • “Sunt gras.”

Toate aceste cuvinte vi se par cunoscute, nu-i asa?

Mare atentie daca utilizati foarte des afirmatii de genul celor amintite mai sus. Oricat de „normale” si inofensive vi s-ar parea, acestea au un efect profund asupra mintii noastre pe termen lung.

Incet, in timp, tot rostind astfel de plangeri, construim fundamentul gandirii negative.

Vrei sa stii daca iti cultivi singur gandirea negativa? Raspunde la aceste intrebari:
  • Te plangi mai tot timpul?
  • Ai obiceiul de a critica alti oameni?
  • Iti place sa vorbesti des despre ce este in neregula cu lumea aceasta?
  • Ai tendinta sa invinovatesti alte persoane?
  • Te simti o victima si vorbesti adesea despre problemele tale?

Vezi si: Peste 5 ani de acum inainte…

Daca ai raspuns „da” la cel putin una dintre aceste intrebari, atunci este timpul sa preiei controlul asupra gandirii tale.

Cert este ca ne putem alege propriile gânduri. Dar iar și iar, le lasam pe acestea sa ne controleze. Lucru cat se poate de gresit…

Suntem stapanii mintii noastre si in cele din urma, ai vieții noastre. Cum vom putea sa ne controlam viata, daca nu suntem capabili sa ne controlam gandurile?

Preia controlul asupa vietii tale. Promite-ti ca vei incerca sa cultivi doar ganduri pozitive si foarte curand vei observa cum viata ta se va schimba in bine.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Legea atractiei ~ foto: pexels.com; pixabay, referinte: cluber.com.ua

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!