~ Viata de familie ~

viata de familie
Viata de familie – Pilda

Capacitatea de a cauta si de a gasi un compromis solid este o abilitate care isi merita greutatea in aur.

Un sot si sotia lui locuiau impreuna de 30 de ani. In ziua celei de-a 30-a aniversari a casatoriei, sotia, ca de obicei, a copt un rulou – facea asta in fiecare dimineata, era deja o traditie, in familia lor.

La micul dejun l-a taiat, a uns ambele parti cu unt si, ca de obicei, a vrut sa-i dea sotului ei partea de sus. La jumatatea drumului insa, mana i s-a oprit…

Ea s-a gandit: „La cea de-a 30-a aniversare, vreau sa mananc singura aceasta parte rosiatica a ruloului; Am visat la ea 30 de ani. In cele din urma, am fost o sotie exemplara, am crescut fii minunati, am condus o gospodarie, am contribuit atat de mult la bunastarea si sanatatea familiei noastre… “

Luand decizia, ii serveste sotului partea de jos a ruloului, in timp ce ii tremura mana – tocmai incalcase o traditie veche de 30 de ani!

Sotul, a luat ruloul si a exclamat: „Ce dar nepretuit mi-ai facut, draga! De 30 de ani nu am mancat partea mea preferata, pentru ca am crezut ca iti apartine – pe buna dreptate.”

Morala: este foarte important sa-ti poti expune clar punctul de vedere, in special in fata celor dragi. Iar capacitatea de a cauta si de a gasi un compromis solid este o abilitate care isi merita greutatea in aur.

Vezi si: Fericirea in cuplu. Cum putem sa o mentinem?

~ Viata de familie ~

Source: cluber.com.ua; Photo: pixabay

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!