~ Gandurile, dorintele si aspiratiile tale iti alcatuiesc lumea ~

gandurile

Tot ceea ce exista in univers este o manifestare a experientelor tale launtrice. Nu conteaza ce exista in lumea exterioara, căci aceasta lume nu face decat sa iti reflecte starea de constiinta. Conteaza numai ce exista in launtrul tau, pentru ca lumea exterioara nu face decat sa oglindeasca aceasta realitate. Tot ce stii in mod sigur se reflecta in experienta ta. Tot ce vei sti vreodata trebuie sa treaca prin portile experientei, devenind parte integranta din tine.

Gandurile, dorintele si aspiratiile tale iti alcatuiesc lumea. Tot ce este frumos, fericit si sacru, sau dimpotriva, urat, trist si dureros, exista ca atare in tine insuti. Tu iti modelezi singur viata, lumea si universul, prin gandurile tale.

Tot ceea ce construiesti in interior prin puterea gandurilor tale se reflecta apoi in lumea exterioara, modeland circumstantele vietii tale. Tot ceea ce gazduiesti in incaperile inimii tale se reflecta mai tarziu in lumea exterioara, modeland circumstantele vietii tale.

Tot ce gazduiesti in incaperile inimii tale se reflecta mai devreme sau mai tarziu in  viata ta exterioara in virtutea legii actiuni si reactiei.

 Sufletul impur, sordid si egoist este atras implacabil catre nefericire si catastrofa, in timp ce sufletul pur, altruist si nobil este atras la fel de implacabil catre fericire si prosperitate. Toate sufletele atrag realitatea care le corespunde si este imposibil sa atraga o realitate care nu le corespunde deja. Cine intelege acest lucru recunoaste universalitatea legii divine.

Vezi si: Poveste terapeutica ~ Intotdeauna gasim ceea ce cautam

Omul atrage toate incidentele din viata sa prin puterea si calitatea gandurilor sale. Orice suflet reprezinta o combinatie complexa de experiente si ganduri acumulate, iar corpul nu este decat vehiculul improvizat pentru manifestarea acestora. Sinele tau real este alcatuit din gandurile tale, iar lumea din jur, depotriva cea animata si neanimata, imbraca hainele tesute de gandurile tale. Daca esti fericit, acest lucru se datoreaza faptului ca nutresti ganduri fericite. Daca te simti rau, acest lucru se datoreaza faptului ca nutresti ganduri de deznadejde si tristete.

Indiferent daca te simti curajos sau speriat, stupid sau intelept, tulburat sau senin, cauza starii tale sufletesti exista in sufletul tau, nicidecum in lumea exterioara. 

Aud deja protestele multor cititori: “Vrei sa spui ca circumstantele exterioare nu ne influenteaza deloc mintea?” Eu nu afirma asa ceva, dar afirm cu certitudine ca circumstantele exterioare nu te pot afecta decat daca le permiti acest lucru. Tu te lasi calcat in picioare de circumstantele exterioare deoarece nu intelegi corect natura, puterea si maniera de folosire a gandurilor. Tu crezi (si de acest cuvintel depind toate bucuriile si tristetile noastre) ca circumstantele exterioare au puterea de a-ti insenina sau de a-ti afecta viata. Prin aceasta convingere, tu le lasi sa te calce in picioare, marturisesti ca esti sclavul lor si ca ele sunt stapanul tau absolut. Le investesti astfel cu o putere pe care nu o au in sine si sfarsesti prin a le colora cu temerile, sperantele, puterile si slabiciunile tale, aparute mai intai de toate in sfera gandurilor tale.

Daca circumstantele exterioare ar avea intr-adevar puterea de a binecuvanta sau de a face rau, i-ar afecta in acelasi fel pe toti oamenii. Faptul ca ele produc rezultate atat de diferite arata ca binele si raul nu exista in ele, ci in oamenii care se confrunta cu ele, mai exact in mintea acestora. 

Cine intelege acest lucru invata sa isi controleze gandurile, sa isi disciplineze minta si sa isi reconstruiasca templul sufletului, eliminand din acesta toate materialele inutile si integrand numai ganduri de bucurie  si seninatate, de puritate si viata, de compasiune si iubire, de frumusete si nemurire.

In acest fel, el devine bucuros si senin, puternic si sanatos, plin de compasiune si de iubire, iar frumusetea nemuririi se asterne pe fata sa.

Asa cum coloram evenimentele prin gandurile noastre, noi procedam in mod similar si cu obiectele din lumea vizibila. Acolo unde unul vede armonie si frumusete, altul vede o uratenie revoltatoare.

Vezi si: 10 Cele mai profunde citate despre Legea atractiei. Te vor pune pe ganduri

Asa cum creionam prin gandurile noastre evenimentele si obiectele, noi procedam astfel si cu sufletele semenilor nostri. Un om suspicios ii considera pe toti ceilalti la fel ca el. Un mincinos nu crede ca pot exista oameni care spun tot timpul adevarul. Un om invidios vede invidia in toti ceilalti, iar un avar este ferm convins ca toata lumea vrea sa puna mana pe banii sai. Un om care este sclavul simturilor sale ii considera pe sfinti niste ipocriti. Invers, cei care cultiva ganduri de iubire regasesc iubirea oriunde s-ar uita. Un om onest si increzator nu nutreste ganduri de suspiciune. Unul darnic si bun se bucura de norocul altora, nestiind ce inseamna invidia, iar cel ce l-a recunoscut pe Dumnezeu in el insusi il vede in egala masura in semeni sai, ba chiar si in animale.

Potrivit legii cauzei si efectului, oamenii atrag o realitate similara cu gandurile pe care le emit, care le confirma apoi convingerile interioare. De pilda, ei intra in contact cu oameni la fel ca ei. Proverbul “Cine seamana se aduna” are o semnificatie mai profunda decat cea care i se atribuie in general, caci este valabil in egala masura in lumea gandurilor si in cea a materiei. Doresti sa te bucuri de bunatatea celorlalti oameni? Atunci fii bun. Doresti sa te bucuri de adevar? Incepe prin a-l rosti tu insuti. Tu descoperi numai ceea ce oferi; lumea exterioara este oglinda ta.

Daca te rogi si crezi ca dupa moarte va urma o viata mai fericita, iata un mesaj care te va bucura: tu poti intra chiar acum in aceasta lume, căci ea umple intregul univers si exista in interiorul tau, asteptandu-te sa o gasesti, sa o recunosti si sa o iei in posesie.

Tot ce trebuie sa faci este sa crezi acest lucru fara vreo indoiala cat de mica, apoi sa meditezi asupra acestui adevar pana cand ajungi sa il intelegi perfect. Vei incepe astfel sa iti purifici si sa iti reconstruiesti lumea interioara pana cand vei constata ca lumea exterioara nu are nicio putere asupra ta si ca intreaga magie exista in sufletul disciplinat prin autocontrol.

Fragmente extrase din cartea: “Omul devine ceea ce gandeste” de James Allen

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Legea atractiei – Foto: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!