~ Cum sa-ti alegi partenerul de viata ~

partenerul de viata

Photo by Elizaveta Dushechkina from Pexels

Ai avut multe relatii nefunctionale in urma carora ai ramas cu sufletul ranit?

Te intrebi deseori, unde gresesti si care este diferenta dintre tine si femeile fericite in dragoste? Cum au gasit ele barbati buni, iar tu te chinui de ani de zile, fie sa repari, fie sa innozi o relatie?

Unde este ACEA iubire care rascoleste suflete si care dureaza pana la moarte? Si poate dincolo de ea… Exista?

 De ce este atat de greu sa-l gasesti pe EL?

Te recunosti in randurile de mai sus? Daca DA, citeste mai departe! Daca NU, inseamna ca esti printre norocoasele care au gasit marea dragoste.

Dupa cum spuneam, continutul articolului este in special pentru acele femei minunate care nu si-au gasit inca partenerul de viata.

Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

Care este acea mare greseala pe care o poti face atunci cand te hotarasti sa intri intr-o relatie?

Alegerea unui partener nepotrivit din disperarea de a nu fi sau de a nu ramane singura

Gasesti un barbat pe care il consideri acceptabil si il primesti in viata ta desi stii ca nu este cel mai potrivit pentru tine. Stii asta inca de la inceput. De ce faci asta? “Decat singura… Bine si asa!”

Il accepti fara sa te gandesti ca defectele pe care le are se vor agrava in timp. Rareori vor disparea de tot. Oamenii nu se schimba in esenta.

Nu te gandi ca intri intr-o relatie si faci tu curatenie acolo, in sufletul si in viata lui. In primul rand, nu e treaba ta sa faci asta. De ce ai vrea sa te chinui astfel? In al doilea rand, nu vei reusi.  

A schimba tipare comportamentale poate fi extrem de greu. Gandeste-te cat de complicat ar fi si pentru tine sa te schimbi total.

In plus de asta, de ce ai alege un barbat despre care stii din start ca trebuie sa-l schimbi? A-ti iubi partenerul de viata inseamna a-l accepta asa cum este el, cu bune si cu rele.

Barbatul potrivit are (doar) defectele peste care tu poti sa treci.

Bineinteles ca ar fi ideal ca fiecare dintre noi sa-si doreasca sa evolueze si sa devina mai bun. Sa vina in  intampinarea partenerului si sa incerce sa fie cea mai buna versiune a lui. Lucrurile, insa, nu se intampla intotdeauna asa!

Daca nu alegi bine de la inceput, in speranta ca o sa-l schimbi tu, iti asumi un risc enorm. Daca din start nu-ti plac multe lucruri la el, cum crezi ca va fi peste 5 sau 10 ani de relatie? Si dupa 2 copii?

Nu uita! Decat sa te chinui intr-o relatie complicata, cu un partener dificil, mai bine singura! Decat lacrimi, nemultumiri, nervi si frustrare, mai bine liniste si seninatate. Decat sa mori cu zile, mai bine sa traiesti fericita pana la adanci batraneti.

Nu, nu trebuie sa ai pretentii iesite din comun… Dar trebuie sa ai pretentii! Si cel mai important: incearca sa alegi un partener care sa-ti placa de la inceput!

“Unii spun: “Ai grija de tine!” Altii chiar au…

Nu-l accepta in viata ta din disperare sau din teama de a nu ramane singura…

Cum gandeste o femeie atunci cand alege gresit:

Are el 3 copii si o relatie foarte buna cu fosta sotie, dar asta e… Ce-i daca merge acolo zilnic sa faca temele cu cei mici?! Doar 2, 3 ore, dupa serviciu…”

“Nu ma atrage deloc fizic dar… atractia oricum dispare!”

“Mama lui i-a interzis sa-si cumpere mobilier de baie fara ca ea sa fie de fata si a ascultat-o. Nu a contat faptul ca eram eu acolo si ca ar fi trebuit sa alegem mobila impreuna. E el mai mamos… O sa-i treaca!”

“Ce-i daca are 45 de ani si sta cu parintii?!”

“Este extrem de zgarcit. Calculeaza pretul produselor pe kg si se uita si la 2 bani. Ne-am si certat din cauza asta! Nu-mi place deloc, dar asta e, vom fi mai economi!”

“Ii fug ochii dupa toate femeile, dar daca o sa ma iubeasca nu ma va insela!”

“Multa drama in viata lui. E incontinuu morocanos, trist si negativ. Asta e, sunt eu vesela destul…”

“M-a mintit inca de la inceput. Il iert, sigur nu se va mai repeta… Daca ma iubeste…”

“Avem valori diferite si nu suntem deloc pe aceeasi lungime de unda! Dar…”

Si putem continua la nesfarsit cu exemplele de compromis major inca de la inceputul relatiei.

Daca are un defect care irita sau doare foarte tare, este bine sa te gandesti de doua ori. Alege cu inima, dar nu uita ca ai si un creier! Esti o femeie inteligenta. Stii ce-ti doresti de la un barbat. Si, mai ales, ce  nu-ti doresti.

Daca nu-ti plac lucrurile pe care le face, nu-l alege sperand ca totul se va rezolva pe parcurs. Miraculos.

3 Ingrediente necesare pentru o relatie armonioasa

Nu-ti alege partenerul de viata din disperarea de a nu fi singura. Viata este mult prea pretioasa pentru a o petrece in compania oamenilor nepotriviti.

Gandeste-te cum va fi sa traiesti 30, 40 sau 50 de ani cu un barbat care sa-ti intunece zilele? Nu este o imagine prea placuta, nu-i asa? Atunci, alege intelept!  

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Citeste si:

poti Indepartati-va de oamenii care va fac rau. De cei care va spun ca nu puteti face ceea ce va doriti si ca nu sunteti ceea ce simtiti…

Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

partener de viata Cum sa atragi un barbat de incredere in viata ta

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!