~ masca de par ~ ulei de ricin ~

Uleiul de ricin este considerat a fi unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru cresterea si regenerarea parului. Acesta se obtine din semintele plantei de ricin, originara din India, si are o culoare galbena.

Daca ai probleme cu caderea parului, ai parul prea rar sau firele prea subtiri ori despicate, trebuie sa incluzi in rutina ta diverse masti de par cu ulei de ricin.

Doar pentru uz extern!

Iti propunem 5 masti pe care le poti prepara acasa pentru un par lung, puternic si stralucitor:

1. Masca de par cu ulei de ricin si miere

Ingrediente mască de par: 1, 2 linguri de ulei de ricin, 4 linguri de miere

Se amesteca uleiul de ricin cu mierea, se aplica pe par si se lasă să actioneze aproximativ 30 minute. Se samponeaza si se clateste parul cu multa apa.

Aplica aceasta masca pe par inainte de fiecare spalare, pentru o perioada mai lunga de timp si vei obtine un par lung si stralucitor.

Cantitatile pot fi diferite si in functie de lungimea parului!

2. Masca de par cu ulei de ricin, ulei de masline si ulei de cocos  – pentru par deteriorat

Ingrediente masca de par: 3 linguri de ulei de ricin, 3 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de ulei de masline

Se amesteca cele 3 uleiuri intr-un bol si se aplica pe parul umed. Pentru a distribui masca uniform, pe toata lungimea parului, poti folosi un pieptene cu dintii rari. Se lasa sa actioneze 15-20 minute. In acest timp, poti sa-ti acoperi parul cu un prosop sau cu o casca de dus.

Ulterior, se samponeaza bine parul pentru a indeparta tot uleiul.

Cantitatile pot fi diferite in functie de lungimea parului!

3. Masca de par cu ulei de ricin

Pentru a favoriza cresterea parului sau daca ai un par deteriorat, poti incerca masca de par cu ulei de ricin, fara niciun alt ingredient in plus.

Maseaza-ti scalpul cateva minute cu acest ulei miraculos, apoi intinde-l pe toata lungimea parului. Se lasa sa actioneze 15-20 minute, apoi se spala bine parul. Poti incerca sa folosesti aceasta mască de par o data pe saptamana, timp de 1, 2 luni.

4. Masca de par cu ulei de ricin, miere si galbenus de ou. Se poate adauga si ulei de masline.

Ingrediente masca de par: 2, 3 linguri de ulei de ricin, o lingura de miere, un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline (optional).

Mod de preparare: Se bate bine galbenusul, se adauga mierea si la final uleiurile. Masca de par obtinuta se aplica pe tot parul. Se lasa sa actioneze 15-20 minute, apoi se indeparteaza prin spalarea insistenta a parului.

Cantitatile pot fi diferite si in functie de lungimea parului!

5. Masca de par cu ulei de ricin si ulei de argan –  pentru par deteriorat

Ingrediente mască de par: 1 lingura de ulei de ricin, 2 linguri de ulei de argan.

Amesteca ingredientele intr-un vas mic, apoi pune bolul intr-unul mai mare in care ai pus in prealabil apa fierbinte. Uleiul incalzit are efecte mai puternice asupra parului. Aplica mixul pe par iar dupa aproximativ 20 minute indeparteaza-l prin samponare.

Cantitatile pot fi diferite si in functie de lungimea parului!

Doar pentru uz extern!

!! Iti recomandam sa consulti un medic inainte de a adauga in regimul tau de sanatate remedii naturale. Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului. Informatiile despre terapiile complementare sau remediile naturale, nu exclud si nu inlocuiesc in niciun caz tratamentele medicale.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

masca de par

photo source: pexels.com

Citeste si:

Uleiul de argan – Aur pentru piele si par |Video

Acneea – Cauze si tratament

Gaseste curajul sa pleci atunci cand nu ti se ofera un motiv sa ramai

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!