~ Protejaza-te de orice persoana negativa ~

persoana negativa

Este dificil sa traiesti o viata pozitiva atunci cand esti inconjurat de oameni negativi.

A avea de-a face cu persoane negative poate fi foarte obositor. Am avut odata o colega care isi arunca toata negativitatea asupra mea in fiecare zi. Se plangea constant de tot: de colegi, rude, prieteni, sanatate… Si era, de asemenea, foarte cinica in privinta celorlalti si ii judeca pe toti cu severitate. A spune ca a fost neplacut sa comunici cu ea inseamna prea putin.

Dupa prima noastra intalnire, m-am simtit complet devastat. In ciuda faptului ca discutia a durat 30 de minute, dupa aceasta nu mai aveam aproape nicio putere. Parea ca viata fusese literalmente aspirata din mine.

Mi-au trebuit cateva ore sa ma recuperez. Mi-am dat seama repede ca merita sa dezvolt un plan care sa se ocupe in mod eficient de acest tip de energie negativa. La urma urmei, personalitatile negative ne traverseaza calea vietii de mai multe ori.

Am dezvoltat mai multe tehnici pentru a ma apara eficient impotriva negativitatii. Aceste tactici au facut minuni in viata mea, sper sa va fie la fel de utile si voua…

1. ~ Protejaza-te de persoana negativa ~ Defineste si seteaza limite

Este foarte dificil sa comunici cu persoane toxice care se gandesc constant la problemele lor si nu vor sa acorde atentie solutiilor. Vor ca cei apropiati sa participe la dramele lor 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Din moment ce nu doriti sa pareti nepoliticos si nesimtit, este posibil sa simtiti ca trebuie sa ascultati toate plangerile lor.

Cu toate acestea, exista o linie fina intre a asculta si a empatiza cu o persoana si a o lasa sa va atraga in drama ei.

Poti evita acest lucru. Este suficient sa stabilesti limite personale. Sa iti dau un exemplu – sa presupunem ca un barbat sta pe o banca si fumeaza tigari una dupa alta. Vei sta langa aceasta persoana si vei inhala fum de tigara toata ziua? Desigur ca nu. Te vei indeparta, astfel incat fumul sa nu ajunga la tine. Ia masuri! Seteaza o anumita distanta atunci cand ai cu adevarat nevoie de ea.

Daca nu poti face acest lucru in viitorul apropiat, exista o alta modalitate eficienta de a stabili limite atunci cand ai de-a face cu o persoana negativa. Pentru a face acest lucru, este suficient sa o intrebi cum va rezolva problema de care se plange. Cel mai adesea, vei primi ca raspuns tacere sau va schimba temporar subiectul conversatiei.

Vezi si: 9 semne ca te afli intr-o relatie nepotrivita

2. ~ Protejaza-te de persoana negativa ~ Nu reactiona necugetat

O reactie este ceva de moment, necugetat, sub influenta emotiilor. Reactia este de obicei condusa de ego-ul nostru. De asemenea, se poate intampla ca, sub influenta emotiilor, sa faceti anumite lucruri.

Te-ai simtit furios si nervos dupa ce ai interactionat cu o persoana negativa? Acesta este un semn ca, in comunicarea cu persoana respectiva, mai mult ai reactionat, decat ai raspuns ganditor.

Deci, iata concluzia: atunci cand ai de-a face cu personalitati negative, nu raspunde agresiv. Mentine-ti demnitatea si nu te cobori la nivelul lor.

Adevarata putere consta in abilitatea de a scapa de dramele inutile, cu capul sus.

3. ~ Protejaza-te de persoana negativa ~ Sugereaza un subiect neutru de conversatie.

In unele cazuri, persoana incepe sa radieze negativitate in timpul anumitor subiecte (la prima vedere, complet inofensive). Permiteti-mi sa va dau un exemplu. Prietena mea, de fiecare data cand incepem sa vorbim despre munca ei, ia instantaneu pozitia de victima. Indiferent ce as spune, ea se plange literalmente de fiecare lucru legat de munca ei. De indata ce fac comentarii pozitive, ea raspunde imediat cu si mai multe argumente negative. Evident, a discuta astfel este incredibil de obositor.

Te afli intr-o situatie similara? Persoana cu care porti o conversatie este literalmente fixata pe un subiect care te supara? Realizeaza ca principala cauza a emotiilor negative poate fi destul de profunda. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa sugerezi un alt subiect de conversatie pentru a ajuta la dezamorsarea situatiei.

Totul este simplu aici. Puteti vorbi despre experiente amuzante din viata voastra, prieteni comuni, povesti de succes personale si alte experiente vesele. Toate acestea iti vor face conversatia mai relaxata. Subiectele pozitive de conversatie trezesc emotii pozitive in interlocutorul tau.

Vezi si: Traieste-ti viata asa cum iti doresti! Fii creatorul ei, nu executantul parerii celorlalti

4. ~ Protejaza-te de persoana negativa ~ Acorda atentie solutiilor, nu problemelor

Starea ta emotionala este determinata de unde si cum iti directionezi atentia. Daca tot ce faci este sa te concentrezi pe problemele pe care le ai, vei crea si inmulti doar emotiile negative si stresul.

De indata ce te indrepti spre actiuni care pot imbunatati circumstantele, castigi incredere in abilitatile tale. Increderea creeaza emotii pozitive si reduce stresul.

Principiul se aplica si atunci cand avem de-a face cu personalitati negative. Daca te gandesti in permanenta la cat de plictisitor si de dificil este de comunicat cu o anumita persoana, vei creste doar suferinta ta. Totul din faptul ca tu insuti le vei oferi acestor oameni putere asupra ta.

Nu te mai gandi la cat de dificil este sa comunici cu omul respectiv. In schimb, concentreaza-te asupra modului in care ii vei schimba comportamentul intr-un mod pozitiv. Aceasta abordare este mai eficienta pentru ca tu insuti te afli la carma si in procesul de comunicare vei simti mult mai putin stres.

5. Mentine o distanta emotionala intre tine si opiniile altor persoane despre tine

Acest lucru este vital pentru a mentine o distanta intre tine si stres. Nu lasa ca personalitatiile negative ale altora sa te impovareze cu opinii inadecvate despre tine. Este vital pentru fericirea si sanatatea ta emotionala.

Ceea ce conteaza este modul in care tu te evaluezi pe tine insuti. De aici rezulta increderea ta in tine.

Oamenii care reusesc sa-si gestioneze eficient viata tind sa se preocupe foarte mult de starea lor interioara. Cu alte cuvinte, acestia sunt oamenii care stiu ca succesul si bunastarea vin din interior.

Actiunile personalitatilor negative vizeaza exclusiv continutul extern. Pentru tot ceea ce se intampla sau nu se intampla in viata lor, ei invinovatesc oamenii din jur sau circumstantele.

Cand sentimentul tau de auto-valoare si satisfactie se bazeaza pe ceea ce cred ceilalti despre tine, pierzi controlul asupra fericirii tale. Cand o persoana puternica din punct de vedere emotional este mandra de ceea ce a facut, nu lasa comentariile caustice si conceptiile gresite ale altora sa-i fure aceasta mandrie.

6. ~ Protejaza-te de persoana negativa ~ Renunta la dorinta de a schimba comportamentul si obiceiurile persoanei negative

Vezi si: Opreste-te din a crede ca toti ceilalti au un suflet ca al tau

Poti ajuta pe cineva dand un bun exemplu. Nu poti ajuta pe toata lumea. Realizeaza diferenta dintre a putea si a nu putea ajuta pe cineva. Acest lucru te va mentine echilibrat.

Nu lasa vampirii si manipulatorii energetici sa te controleze. Nu incerca sa controlezi ceea ce nu poti controla, si anume comportamentul oamenilor din jurul tau.

In majoritatea cazurilor, nu poti schimba oamenii din jurul tau si nici nu ar trebui sa incerci sa faci acest lucru. Fie accepti persoana asa cum este, fie o stergi din viata ta.

Cand incercam sa schimbam pe cineva, persoana tinde sa reziste. Drept urmare, va ramane la fel… Daca nu mai incercati sa o schimbati, ci o sustineti si ii permiteti sa fie ea insasi, treptat se poate intampla ceva magic. Ideea este ca modul in care vezi aceasta persoana se va schimba.

7. ~ Protejaza-te de persoana negativa ~ Aloca-ti timp in fiecare zi pentru a te ingriji

Faptul ca cei din jur nu sunt atenti la ei insisi nu inseamna ca si tu ar trebui sa uiti de tine. Daca esti fortat sa traiesti sau sa lucrezi cu o persoana negativa, asigura-te ca ai timp suficient pentru a fi singur cu tine. Acest timp este necesar pentru odihna si recuperare.

A ramane un „adult rational” in prezenta negativitatii poate fi extrem de obositor. Mai mult, daca nu esti atent, negativitatea te poate consuma cu usurinta.

Personalitatiile negative iti pot provoca insomnii si te pot face sa-ti pui intrebari precum:

  • “Fac ceea ce trebuie?”
  • “Chiar sunt o persoana atat de rea pentru ca vorbeste cu mine asa?”
  • – Nu-mi vine sa cred ca a facut-o!

Ganduri ca acestea te pot tortura saptamani, luni sau chiar ani. Din pacate, uneori acesta este scopul urmarit de o persoana negativa. Vrea sa te innebuneasca si sa te faca sa gandesti la fel de negativ ca si ea. Atunci persoana negativa nu va mai fi singura in suferinta sa.

Grija fata de tine te va tine concentrat, vei ramane sanatos si vei trai pozitiv chiar si atunci cand te confrunti cu lucruri negative.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Protejaza-te de orice persoana negativa ~

Source: cluber.com.ua; Photo by Phan Trinh from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!