~ Pacea interioara ~

pacea interioara

Daca te simti nefericit si nu stii ce anume te poate ajuta sa (re)dobandesti pacea interioara, esti in locul potrivit, la momentul potrivit – aici si acum, citind acest articol.

Multi dintre noi suntem atat de coplestiti de probleme, ingrijorari si griji, incat ajungem sa ne cream un zbucium sufletesc de care nu mai reusim sa scapam niciodata.

Frica si nelinistea pun stapanire pe noi, iar tumultul interior se instaleaza confortabil in sufletul nostru, distrugandu-ne treptat, dar sigur, linistea interioara.

De aici pana la nefericire, anxietate, atacuri de panica sau depresie nu este decat un pas.

Acestea fiind spune… Cum putem sa ne linistim si sa dobandim – atat de mult ravnita, in zilele noastre – pace interioara?

Iti propunem in cele ce urmeaza – 6 repere, de care iti recomandam sa tii cont in cazul in care te recunosti in randurile de mai sus:

1. Traieste in prezent

Momentul prezent este singurul care exista. Si cel care conteaza cu adevarat.

Daca am putea sa ne focusam intreaga atentie asupra lui si sa acceptam intru totul clipa de ACUM, cu siguranta am deveni mult mai fericiti si mai linistiti.

Vezi si: “Mai tarziu” poate insemna “niciodata”. Traieste acum!

Multi oameni traiesc in trecut si se definesc cu acesta. Cu intamplarile nefericite din viata lor, cu ghinionul pe care l-au avut si cu oamenii toxici pe care i-au intalnit.

De multe ori isi gasesc doar scuze, pentru nefericirea pe care o traiesc, uitand ca sunt la o decizie distanta de o alta viata – una mai buna si mai frumoasa.

Nu uita, de tine depinde sa-ti schimbi viata in bine si sa dobandesti mult dorita pace interioara.

“Daca esti deprimat, traiesti in trecut; daca esti anxios, traiesti in viitor; daca esti linistit, in pace, traiesti in prezent.” – Lao Tzu

2. Accepta momentul prezent ca si cum tu l-ai fi ales

Probabil ca ti s-a intamplat de multe ori, in viata, sa nu poti – pur si simplu, sa accepti o anumita situatie.

Nu poti, pentru ca nu vrei! Cu cat te opui mai mult din interior, cu atat mai multe pagube se vor produce in sufletul tau. Te va macina si te va distruge. Merita? Nu. Este momentul sa incepi sa-ti schimbi modul in care te raportezi la situatiile dificile.

“Ce poate fi mai inutil, mai nesanatos, decat sa creati o rezistenta interna fata de un lucru care exista deja?” – Eckhart Tolle

Accepta-te pe tine insuti, pe cei din jur si situatia in care te afli. Asta nu inseamna sa capitulezi in fata problemelor. Asta inseamna sa te raportezi corect la o stare de fapt, mai ales daca aceasta nu poate fi schimbata, sa fii flexibil mental si sa faci in asa fel incat sa transformi obstacolele in oportunitati.

Incearca sa iei din orice imprejurare doar ceea ce este mai bun pentru tine.

Cu cat esti mai putin flexibil, cu atat mai mult risti ca problemele vietii sa te distruga, intocmai cum vantul rupe creanga rigida a unui copac.

Mai multe despre Legea Flexibilitatii gasesti AICI.

3. Mediteaza

Meditatia ne poate ajuta sa ne redescoperim pe noi insine, sa devenim stapanii vietii noastre si sa re(dobandim) pacea interioara.

Aceasta minunata practica te va invata sa vezi lucrurile dintr-o noua perspectiva si te va ajuta sa te intelegi mai bine.

Exista foarte multe tehnici de meditatie. Important este sa le alegi pe cele care ti se potrivesc ce mai bine.

Poti afla mai multe detalii despre meditatie AICI:

Si AICI:

4. Nu mai exagera lucrurile

Atunci cand o situatie devine dificila, iar lucrurile nu mai merg asa cum ne-am obisnuit sau cum ne-am dori, tindem sa exageram totul si sa facem din tânţar armasar. Acest obicei – extrem de nociv, nu face altceva decat sa ne alimenteze starile de stres si anxietate.

Atunci cand treci prin astfel de momente, respira adanc, linisteste-te si intreaba-te daca situatia in care te afli va mai conta in aceeasi masura si peste 5 ani. Daca nu, stii ce ai de facut. Relaxeaza-te…

Vezi si: Peste 5 ani de acum inainte…

5. Asculta-ti sufletul

Asculta-ti inima si fii in deplina concordanta cu ea.

Daca faci lucrurile doar pentru ca asa trebuie sau pentru ca asa ti s-a spus, neluand in considerare vointa ta interna, vei fi foarte departe de a atinge, chiar si macar cu un deget – linistea interioara.

Invata sa te asculti pe tine insuti si sa-ti urmezi intuitia.

”Sa nu mori fara sa fi ascultat propria muzica interioara” – Wayne Dyer

6. Iubeste si vei fi iubit

Ofera-le celor din jur, neconditionat, iubirea, iertarea si bunatatea ta. Gandeste-te ca tot ceea ce dai, ti se va intoarce. Tot ce oferi, iti oferi de fapt tie…

Daca iti doresti pacea interioara, daruieste-le celorlalti tot ce ai tu mai bun si mai frumos. Cu cat vei oferi mai mult, cu atat vei avea mai mult.

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Wendy Hero from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!