~ Ulei de argan ~

Uleiul de argan este un adevarat elixir pentru frumusete si sanatate. Numit si “lichidul de aur,” acesta este cunoscut de secole pentru beneficiile sale de-a dreptul miraculoase.

Uleiul de argan este unul dintre cele mai pretioase ingrediente cosmetice din lume, atat datorita substantelor pe care le contine, cat si datorita faptului ca arborele care produce aceste minunate seminte, creste intr-un singur loc de pe Pamant, si anume in Maroc.  

Cum se foloseste uleiul de argan?

Exista doua tipuri de ulei de argan: alimentar si cosmetic. Uleiul alimentar este foarte benefic pentru sanatate si poate fi consumat simplu sau adaugat in diferite mancaruri. Cel cosmetic se aplica pe piele, par sau unghii pentru a le imbunatati aspectul sau pentru a le trata. Fiecare tip de ulei trebuie utilizat doar in scopul in care a fost creat.

Beneficii pentru frumusete:

Ulei de argan -> Ingrijirea tenului

Uleiul de argan este recomandat pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul gras. Datorita continutului ridicat de vitamina E, acest minunat ulei are puteri uimitoare de vindecare sau ameliorare a ranilor, acneei si chiar a psoriazisului.

  • Estompeaza ridurile
  • Regleaza nivelul secretiei de sebum
  • Hidrateaza in profunzime si regenereaza pielea
  • Reduce cicatricile
  • Ofera luminozitate pielii
  • Ajuta la tratarea ancneei

Vezi si: Masca pentru ten acneic – 3 solutii eficiente

Mod de utilizare:

Aplicati in fiecare seara un strop de ulei pe pielea proaspat curatata (ten, gat, decolteu) si masati delicat pana cand uleiul este complet absorbit.

Ulei de argan -> Ingrijirea corpului

  • Hidrateaza pielea mentinand-o tanara si catifelata
  • Ajuta la prevenirea aparitiei vergeturilor
  • Stimuleaza local circulatia sanguina si lupta impotriva celulitei
  • Atenueaza urmele vizibile lasate de varicela sau arsuri

Mod de utilizare:

Puteti folosi uleiul de argan pentru masajul intregului corp; pentru rezultate spectaculoase, este recomandat sa-l aplicati imediat dupa dus.

Ulei de argan -> Ingrijirea mainilor si a unghiilor

Mainile imbatranesc primele deoarece pielea in aceste zone este foarte subtire, nu este sustinuta de grasime si este foarte expusa factorilor de mediu.

Pentru a intarzia procesul de imbatranire a mainilor este important sa limitam expunerea la soare, sa purtam manusi atunci cand folosim unele produse de curatat si sa hidratam pielea corespunzator.

Uleiul de argan poate fi utilizat cu incredere pentru a preveni uscarea si craparea mainilor, dar si pentru a le hidrata intens.

“Lichidul de aur” mai poate fi folosit cu succes si pentru a preveni ruperea si exfolierea unghiilor.

Vezi si: Maini uscate, imbatranite? Ingrijeste-le corespunzator!

Mod de utilizare:

Se aplica un strop de ulei pe maini si se maseaza delicat.

Ulei de argan -> Ingrijirea parului

Uleiul de agan poate fi folosit ca tratament cosmetic pentru toate tipurile de par; este recomandat in special pentru parul uscat si lipsit de stralucire.

  • Ofera luminozitate parului si il hraneste, facandu-l matasos si rezistent
  • Regenereaza celulele parului despicat
  • Ofera elasticitate parului
  • Mentine pielea capului sanatoasa
  • Imbunatateste circulatia sangelui la nivelul scalpului
  • Reduce matreata

Vezi si: Masca de par cu ulei de ricin – 5 Idei pentru un par mai lung si mai sanatos

Mod de utilizare:

Se aplica 2, 3 picaturi de ulei de argan in palme (adaptati cantitatea de ulei in functie de lungimea parului), apoi se tamponeaza delicat parul pentru a se distribui uniform. Daca aveti varfurile despicate, insistati pe aceasta zona. Se aplica pe parul uscat, dupa spalarea acestuia, fara sa necesite clatire.

Puteti folosi uleiul si ca masca hidratanta pentru par; se aplica pe toata suprafata acestuia si se lasa sa actioneze cateva minute, inainte de samponare.

Contraindicatii ulei de argan:

Daca doresti sa incluzi uleiul de argan in rutina ta cosmetica, este recomandat sa-l testezi inainte, pe o suprafata mica de piele.

Nu exista efecte secundare frecvente dar totusi, au existat cazuri sporadice de reactii alergice.

Consultati intotdeauna medicul, inainte de a adauga in regimul dumneavoastra de sanatate, remedii pe baza de plante.

Uleiul de argan alimentar nu este recomandat pentru prajirea alimentelor!

Vezi si: Buze uscate si crapate? Spune-le “ADIO”!

Tot ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara ulei de argan:

  • Cumparati ulei pur 100%, fara niciun alt ingredient in compozitie! Cautati pe eticheta produsului cuvinte ca: “ulei de argan pur” sau “100% ulei pur din seminte de Argania Spinosa.”
  • Uleiul de argan este foarte dificil de fabricat iar acest fapt se reflecta in pretul acestuia, destul de ridicat. Atentie la produsele foarte ieftine! Cel mai probabil sunt contrafacute.
  • Uleiul de argan are un miros specific, asemanator cu cel de nuci sau alune, care dispare la scurt timp dupa ce l-ai aplicat in par sau pe piele; daca are un miros foarte puternic si neplacut sau daca nu miroase deloc, cel mai probabil este fals sau diluat.
  • Uleiul pur 100% se absoarbe usor in piele, fara a fi apos sau lipicios.
  • Test de aspect: Uleiul nerafinat are culoarea aurului si prezinta de cele mai multe ori, mici sedimente pe fundul sticlutei.
  • Pentru ca uleiul de argan se strica si isi schimba culoarea atunci cand nu este pastrat in conditii optime, cel mai sigur este sa-l achizitionati in sticlute inchise la culoare.
  • Cel mai important test? Testul rezultatului! Daca pielea nu ramane hidratata dupa folosirea uleiului sau daca ramane uleioasa, cel mai probabil produsul folosit nu este cu adevarat pur.

!! Iti recomandam sa consulti un medic inainte de a adauga in regimul tau de sanatate remedii naturale. Continutul articolelor este doar informativ si nu poate inlocui sfatul medicului.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Foto: Pixabay; Video: YouTube

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!