~ Maini uscate, imbatranite? Spune-le “ADIO”! ~

maini uscate imbatranite

Mainile sunt foarte expuse unor factori care le afecteaza aspectul si le pot face sa arate mai putin tinere decat sunt in realitate. Vantul, spalatul des si schimbarea constanta de temperatura sunt principalii factori care pot contribui la aspectul tern al mainilor.

Cum poti sa ai grija de mainile tale? Ai mai jos cateva repere:

– Maini uscate, imbatranite – Protejeaza-le de soare, vant, frig si produse chimice.

Vara, foloseste creme cu factor de protectie iar iarna protejeaza-ti mainile cu manusi. Atunci cand speli vase, poarta manusi de cauciuc.

Foloseste intotdeauna sapunuri cu proprietati reale de hidratare. Sapunurile cu grad ridicat de alcalinitate deterioreaza bariera hidrolipidica a epidermei, imbatranind pielea.

Gelurile dezinfectante contin alcool si agreseaza mainile, de aceea este recomandat sa le folosesti doar atunci cand nu ai optiunea de a te spala pe maini cu apa si sapun.

Vezi si: Mici trucuri pentru o piele fina ca matasea

– Maini uscate, imbatranite –  Foloseste produse de ingrijire, ulei sau creme.

Ingrijeste-ti mainile cu creme de calitate. Poti alege cu incredere produse care contin ulei de masline sau ulei din nuca de cocos.

Daca ai pielea foarte uscata si iritata poti sa incepi sa folosesti un gel pentru accelerarea repararii epidermice.

– Maini uscate, imbatranite – Exfoliaza delicat mainile.

Exfoliaza saptamanal mainile, pentru a elimina celulele moarte.

Poti prepara produsele chiar la tine acasa. Iti recomandam exfoliantul natural cu bicarbonat de sodiu si ulei de cocos.

Vezi si: Uleiul de argan – Aur pentru piele si par |Video

– Maini uscate, imbatranite – Foloseste masti pentru maini.

Dupa exfoliere, poti aplica o masca pentru maini pentru a hidrata pielea in profunzime. Aceasta poate fi mentinuta pe piele chiar si peste noapte.

Dupa aplicarea mastii, acopera-ti mainile cu doua manusi cosmetice (din bumbac sau plastic) pentru a stimula absorbtia agentilor nutritivi in piele.

Iti recomandam masca naturala pentru maini cu avocado. Amesteca intr-un blander pulpa unui fruct de avocado copt, o lingurita de ulei de masline, una de miere si doua lingurite de iaurt. Lasa masca sa actioneze aproximativ 15 minute apoi clateste.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!