~ 9 Semne care indica faptul ca sunteti dependent emotional ~

dependent emotional

Teama constanta de a pierde persoana iubita te face paranoic. Nu te poti relaxa, nu poti fi doar fericit…

Persoanele dependente emotional nu isi doresc si nu se pot recunoaste ca adulti. Sunt blocate psihologic intr-o anumita etapa a vietii lor si se comporta corespunzator cu ceilalti.

Un astfel de om este incapabil sa-si satisfaca chiar si propriile nevoi, daramite sa devina un partener egal pentru o alta persoana. Este complet dependent de altcineva.

Iata cateva semne care indica faptul ca sunteti dependent emotional:

1. Nu ii permiteti partenerului dvs. sa duca o viata implinita.

Partenerul de cuplu trebuie sa „inghita” in mod constant propriile tale dorinte si aspiratii. Si acest lucru este cauzat de setea ta constanta de atentie. Nu-i permiti sa-si traiasca propria viata – la urma urmei, este obligat sa-si dedice tot timpul liber doar tie.

Vezi si: Fericirea in cuplu. Cum putem sa o mentinem?

2. Il invinovatesti pentru toate necazurile tale

Persoanele dependente din punct de vedere emotional dau vina pe toata lumea, in afara de ei insisi, pentru toate problemele lor. Trebuie sa intelegeti ca numai dvs. sunteti responsabil pentru dvs. Dand vina pe altii, inrautatiti situatia.

3. Te panichezi de fiecare data cand partenerul tau intarzie.

Incepi sa te panichezi de fiecare data cand intarzie si ramai in aceasta stare pana cand se intoarce. Devii nervos daca nu suna o vreme. In momente ca acestea, incepi sa simti ca ai fost abandonat.

4. Dependenta patologica

Ti se pare ca pur si simplu nu ai putea sa supravietuiesti daca aceasta persoana nu s-ar afla in viata ta.

5. Dependent emotional – Doar tu si el

Locuiesti in propria ta lume mica, unde tu si partenerul tau sunteti singurii locuitori. Arati detasare emotionala tuturor celorlalti, chiar si prietenilor si familiei. Dar trebuie sa intelegi ca relatia cu partenerul tau se poate schimba oricand.

6. Fara partener, te simti un nimeni

Doar langa el simti ca merita ceva. Fara el, pur si simplu nu exista nimic. Recastigati-va increderea si incercati sa scapati de carja reprezentata de tovarasul vostru de viata.

7. Iti copiezi partenerul

Iti copiezi partenerul. In mod eronat crezi ca ii va face placere. Aprecierile si antipatiile sale, gustul si manierele – adoptati totul. Acest lucru este de obicei foarte enervant deoarece traiesti o inselaciune.

8. Partenerul tau trebuie sa te sprijine in mod constant

Crezi ca partenerul tau este toata viata ta. In cautarea de a-l multumi, uiti de propriile dorinte.

9. Vrei sa-ti controlezi constant sufletul pereche.

Vezi si: Cele mai frecvente greseli in relatia de cuplu. Tu stii care sunt?

Il considerati proprietate personala. Nu aveti incredere in el sau in oamenii din jurul vostru. Teama constanta de a-l pierde te face paranoic si stresat, de cele mai multe ori.

Daca observi oricare dintre aceste semne in comportamentul tau, atunci este timpul sa-ti schimbi atitudinea fata de tine si de partenerul tau. Iubirea este un lucru minunat si toata lumea merita sa fie ingrijita, apreciata si respectata, intr-o relatie.

~ 9 Semne care indica faptul ca sunteti dependent emotional ~

Source: cluber.com.ua; Photo by cottonbro from Pexels

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!