~ Manipulator emotional ~

manipulator emotional

Manipulatorii sunt acei oameni care profita de vulnerabilitatile tale pentru a obtine ceea ce isi doresc. Daca simti constant nevoia de a-ti cere scuze, chiar daca tu esti cel afectat, inseamna ca cel mai probabil ai de-a face cu un manipulator emotional.

Care sunt semnele prin care poti sa-ti dai seama ca ai de a face cu o astfel de persoana? Ti-am pregatit mai jos, 4 repere in acest sens. Citeste-le cu atentie!

1. Un manipulator emotional te va face sa te indoiesti de tine.

Intr-o relatie cu o astfel de persoana, te vei simti slab, subestimat, de multe ori chiar prost de-a dreptul. Oricat de mult ai incerca sa te ridici la “nivelul asteptarilor” lui, nu vei reusi, din contra, toate incercarile tale in acest sens vor sfarsi prin a te face sa te simti mai jignit si mai neimportant.

Un astfel de partener isi bate efectiv joc de tine, cu o seninatate iesita din comun.

Vezi si: Singura modalitate de a invinge o persoana toxica este sa nu joci cu ea

„Calmul lui, combinat cu emotionalitatea sau sensibilitatea crescuta, te pot insela si te pot face sa incepi sa te indoiesti de tine. Incepi chiar sa te intrebi daca intr-adevar are dreptate “. – psiholog Patti Blue Hayes

2. Un manilpulator emotional nu-si asuma responsabilitatea pentru comportamentul lui dificil. Sau pentru eventualele greseli.

Intotdeauna tu esti de vina pentru comportamentul lor gresit. Te vor face sa traiesti cu impresia ca actiunile lor au fost doar un raspuns la comportamentul tau neadecvat. De fapt, tu esti de vina pentru tot.

3. Un manipulator emotional te umileste in public.

El iti va aminti in toate modurile posibile “care si unde este locul tau”. Un astfel de partener te va umili si te va hartui de fata cu alte persoane si va profita de nesiguranta ta, in loc sa te sustina si sa te ajute.

Vezi si: Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

4. Un manipulator emotional nu pune pret pe sentimentele tale.

El este preocupat doar de el insusi. Nimeni altcineva nu mai este important, cu atat mai putin tu.

Asa ca, daca ai vreo suparare, degeaba i te destainui. In loc sa te consoleze, foarte probabil iti va spune ca si el are un necaz – mai mare decat al tau.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Manipulator emotional ~

Foto Susan Cipriano – Pixabay 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!