~ 5 Sfaturi pentru o relatie fericita ~

sfaturi pentru relatie

Iubirea adevarata si durabila nu se intampla pur si simplu de la sine. Ea presupune un efort comun din partea ambilor parteneri si o investitie semnificativa de energie.

Pe langa toate acestea, daca doriti cu adevarat ca relatia voastra sa fie una sanatoasa si fericita, este important sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

1.  Fii autentic!

Intra intr-o relatie de iubire fara masca. Fii asa cum esti TU, iar daca vei intalni persoana potrivita, vei stii ca esti iubit pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce pari a fi. Mastile sunt foarte greu de intretinut iar la un moment dat pica… Daca se intampla asta, relatia voastra va fi sortita esecului.

Vezi si: Nu mi s-a mai intamplat niciodata pana acum, sa simt iubirea prin toti porii

Bucura-te sa te dezvalui asa cum esti tu! De ce, a te da drept altcineva ar fi mai interesant?

2. Comunica sincer cu partenerul tau.

Este important sa comunici cu partenerul de cuplu. Toata lumea stie asta. Dar de la teorie la practica insa, este cale lunga…

Comunica cu partenerul tau despre lucrurile cu adevarat importante pentru voi. Despre tot ceea ce va bucura. Sau va intristeaza. Despre temerile voastre sau lucrurile care nu va plac.

A vorbi la un nivel superficial despre cum a decurs ziua fiecaruia, nu este suficient.

3. Stabileste limite.

Este foarte clar ca in orice relatie intalnim mici compromisuri. Dar, oricat de mult ti-ai iubi partenerul, este important sa conturezi clar limitele spatiului personal si sa stabilesti inca de la inceput care sunt lucrurile peste care nu ai putea niciodata sa treci.

4. Sustine-ti partenerul!

Oamenii sunt precum ţărâna. Ei ori te hranesc si te ajuta sa cresti ca persoana, ori iti pot impiedica cresterea si te fac sa te ofilesti si sa mori. – Platon

Vezi si: Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

Incurajeaza-ti partenerul de cuplu sa-si gaseasca drumul in viata, sa-si indeplineasca dorintele si sa-si forteze limitele. Rolul tau in relatia voastra nu este acela de a descuraja, de a pune piedici si de a taia aripi.

Nu-ti abandona niciodata propriile dorinte, insa incearca sa faci tot posibilul pentru a-ti sustine partenerul in atingerea obiectivelor sale.

5. Nu incerca sa-ti schimbi partenerul.

Daca incerci sa-l schimbi, mai bine schimba-l cu altul.

“Alege sa fii intr-o relatie in care te poti bucura, fara a incerca sa rezolvi, sa transformi sau sa iti dezvolti partenerul. Fii responsabil pentru sentimentele tale. Da-ti voie sa iti influentezi partenerul, insa nu te astepta ca acesta sa se schimbe. Mai mult, da-i si lui libertatea de a te influenta pe tine.” – Making Intimate Connections – Albert Ellis, Ted Crawford

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

~ Sfaturi pentru o relatie fericita ~

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!