~ relatie fericita ~

relatie fericita

O relatie de cuplu cu adevarat functionala si sanatoasa, este formata din doua persoane care isi respecta reciproc diferentele, isi apreciaza reciproc asemanarile si se intalnesc undeva la mijloc, fara a-si sacrifica propria fericire.

Ceea ce urmeaza sa cititi, este un Top 3 al unora dintre cele mai importante principii care stau la baza unei relatii sanatoase. Toata lumea poate sa lucreze pentru a-si imbunatati relatia de cuplu chiar de ACUM, fara mari eforturi dar cu rezultate optime.

Lista celor 3 principii necesare pentru o relatie fericita:

Conectarea emotionala cu partenerul

Baza oricarei relatii de lunga durata este conectarea cu partenerul. Cele mai fericite cupluri sunt acelea conectate real, la nivel emotional.

 Conectarea emotionala este o legatura ce tine de ambii parteneri si este una din cele mai importante calitati pe care le are un cuplu fericit.

A fi conectat emotional cu persoana iubita inseamna sa traiesti cu sentimentul ca partenerul tau este intotdeauna ACOLO in relatia voastra, ca este disponibil pentru tine, ca TE VEDE si ca esti in siguranta sa fii vazut.

Iubirea… doua persoane intr-un singur suflet

Siguranta conectarii emotionale si psihologice este un stalp al unei relatii functionale. Fiecare dintre noi isi doreste o relatie in care sa se simta in siguranta. Securitatea emotionala ne permite sa ne exprimam fara bariere unul fata de celalalt, sa colaboram si sa ne manifestam creativ.

Cum stii ca partenerul tau s-a deconectat afectiv de tine? Ai mai jos cateva semne:

  • Si-a schimbat comportamentul fata de tine si nu mai petreceti asa de mult timp impreuna.
  • Timpul si energia investite in relatia de cuplu sunt scazute.
  • Te simti singur, desi sunteti doi.
  • Nu mai comunicati. Reduceti conversatiile doar la strictul necesar.
  • Nu mai simti acea siguranta personala atunci cand comunici cu celalalt.
  • Lipsa intimitatii sexuale.
Timp petrecut impreuna, dar si pastrarea propriei individualitati   

O relatie sanatoasa este formata din doi parteneri care, desi petrec mult timp unul cu celalalt, reusesc totodata sa-si pastreze independenta si individualitatea.

Sa petreci timp cu iubitul tau are o importanta cruciala, in cuplu, insa doar partenerii din cele mai bune relatii inteleg faptul ca, timpul petrecut de unul singur este necesar pentru a-si atinge propriile obiective si pentru a-si cultiva individualitatea.

Dragostea in zilele noastre. Iubire vs. starea de indragostire

Sustinerea partenerului

Intr-o relatie sanatoasa si functionala, ambii parteneri se sutin reciproc si sunt dispusi sa se lase unul pe celalalt sa se dezvolte, din toate punctele de vedere. 

A-ti sustine si a-ti ajuta partenerul, lasandu-l sa “infloreasca” langa tine, este una dintre cele mai reale dovezi de dragoste.

A te bucura pentru succesele partenerului tau si a contribui cu tot ceea ce tine de tine pentru a-l ajuta sa-si atinga potentialul maxim… Asta inseamna IUBIRE!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

relatie fericita

Foto: Pixabay

Citeste si:

femeia vanator Nu vrei sa-l pierzi? ~ Nu deveni femeia vanator!~

semnale de alarma in relatie Semnale de alarma in relatia de cuplu. Nu le ignora!

animal ciudat 6 Cele mai ciudate si rare animale din lume -Foto/Video

cum sa adormi mai usor Cum sa adormi mai usor si sa te odihnesti mai bine? Sfaturi importante

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!