~ greseli frecvente in cuplu ~

Sa fii intr-o relatie sanatoasa, fericita si functionala poate fi unul dintre cele mai minunate lucruri din cate exista. Daca ai norocul sa pasesti pe cararea intortocheata a vietii, alaturi de o persoana care merita sa fie langa tine, inseamna ca te poti considera privilegiata. Avand o astfel de relatie frumoasa, este normal sa doresti sa o pastrezi astfel, pana la adanci batraneti. Este normal sa nu doresti sa faci greseli mari. Pentru ca greseli minore, toti facem! Nimeni nu este perfect.

Cum poti sa-ti feresti relatia de probleme grave? Ai grija sa nu faci greseli mari si/sau sa nu gresesti “ marunt,” dar foarte des! Ti-am pregatit un Top, care aduce in prim plan 3 cele mai frecvente greseli, intr-o relatie.

Top 3 greseli frecvente, dar grave, in relatia de cuplu: (valabil si pentru barbati)

Nu-ti mai apreciezi partenerul, obisnuita fiind cu gesturile lui frumoase

Exista tendinta, ca dupa ani de iubire, sa ne obisnuim cu gesturile frumoase pe care le face partenerul nostru si sa ne pierdem entuziasmul de la inceputul relatiei, in privinta lor. Ajungem sa simtim ca lucrurile pe care le face persoana iubita pentru noi ni se cuvin si le interpretam ca fiind normale. Este o gresala frecventa, dar grava! Incepem chiar sa credem, ca partenerul ne apartine. Nu mai apreciem lucrurile pe care le face pentru noi.

Nu uita, insa! Partenerul tau NU TREBUIE sa faca nimic. Nu are nicio obligatie. El face tot ceea ce face pentru tine, pentru ca te iubeste, iar daca nu stii sa apreciezi asta, intr-o zi, relatia voastra se poate sfarsi. Cu tot cu gesturile si lucrurile frumoase.

Iti ascunzi emotiile, nu comunici

Comunicarea este unul dintre cele mai importante aspecte, intr-o relatie.

Ascunderea emotiilor, a sentimentelor si chiar a dezacordurilor in ceea ce-l priveste pe partenerul tau, reprezinta una dintre cele mai comune greseli, intr-o relatie de iubire. Multi dintre noi prefera sa taca, in loc sa spuna ceea ce simt, nestiind ca astfel, picatura cu picatura, paharul se va umple si va da pe dinafara.

Doresti sa-ti schimbi partenerul

Oamenii nu pot fi schimbati, in esenta. Se pot schimba unele obiceiuri, se pot imbunatati anumite aspecte ale personalitatii fiecaruia dintre noi, insa, structura noastra, baza, ramane aceeasi. Prin urmare, daca vei incerca sa-ti schimbi partenerul, nu vei reusi in totalitate, mai mult, il vei frustra, pentru ca fiecare mic “succes” al tau, poate deveni pentru el o sursa de nefericire. Posibil ca lui sa nu-i placa persoana care a devenit, dupa “interventia” ta!

In plus, daca te-ai indragostit de partenerul tau asa cum este, de ce ai vrea sa-l schimbi?! S-ar putea nici tie sa nu-ti placa persoana care devine!

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Foto: Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!