mintea

„Mintea noastra este un instrument excelent atunci cand este folosita corect. Daca este utilizata gresit, poate deveni incredibil de distructiva. Si cel mai adesea, nu o folosim deloc. Ea ne foloseste.”

Eckhart Tolle este un guru spiritual si autor al multor carti best-seller. New York Times l-a numit drept cel mai popular autor in domeniul dezvoltarii spirituale. In lucrarile sale sunt descrise multe tehnici care va permit sa va recastigati inspiratia in dragoste si in viata in general, precum si in sfera spirituala a existentei. Potrivit lui Eckhart Tolle, cu toti suntem capabili sa atingem acea stare de bine si fericire la care visam.

Acceptarea, bucuria si entuziasmul sunt cele trei chei principale ale fericirii, conform lui Eckhart Tolle. Daca vrem cu adevarat sa obtinem fericirea, constiinta noastra trebuie sa treaca mai intai de toate prin aceste trei puncte. Tot ceea ce nu isi are originea in ele este generat de ego-ul nostru si, prin urmare, poate transporta semintele distrugerii.

Tolle insusi spune ca a experimentat prima data trezirea spirituala la varsta de 29 de ani. Inainte de aceasta, a suferit de crize severe si prelungite de depresie si chiar a fost la un pas de sinucidere. In cartea sa “Puterea prezentului”, el subliniaza ca daca vrei sa fii fericit, trebuie sa fii constient de momentul prezent si sa nu te afunzi in propriile ganduri. Tolle crede ca poarta catre pace si fericire este prezentul.

Vezi si: Cum sa-ti gasesti pacea interioara. 6 Repere de urmat

Putem reduce la tacere vocea negativa din capul nostru?

Cea mai mare parte a suferintei pe care o traim este complet lipsita de sens si nu trebuie sa o suportam. Ne ranim cu asteptari desarte si cu ganduri nelinistite. Se pare ca mintea, fara participarea noastra, creeaza in constiinta o imagine distorsionata a ceea ce se intampla sau ar trebui sa ni se intample, iar universul intruchipeaza aceasta imagine in viata. Si daca nu ne dam seama la timp de acest lucru, se va repeta la nesfarsit.

Spune-mi, vrei sa fii cu adevarat fericit? Daca raspunsul la aceasta intrebare este da, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti dai seama cine detine cu adevarat vocea negativa constanta din capul tau. Este cu adevarat vocea ta sau este vocea unui om cavernist ascuns in mintea ta, care nu crede ca poti fi fericit? Daca vrei sa fii fericit si multumit de viata ta, trebuie sa intelegi a cui este vocea care incearca sa te tina pe loc.

Daca ne gandim in mod constant doar la greselile din trecut, suntem sortiti sa le repetam ​​iar si iar, cu exceptia cazului in care gasim in noi determinarea de a renunta la acestea si de a nu ne mai intoarce niciodata la ele. Trecutul se repeta doar pentru ca nu traim in prezent. De aceea, trebuie sa va intrebati mai des pentru ce fel de ganduri ati facut loc in capul dvs., aici si acum.

Atmosfera emotionala a constiintei tale este cea care da forma gandurilor tale. Daca te vei concentra in primul rand pe acceptare, bucurie si entuziasm, gandurile tale vor reflecta acest lucru. Nu trebuie sa va goliti complet mintea de gandurile nedorite, pentru ca acest lucru oricum nu este posibil, dar ar trebui sa subliniati gandurile pozitive – daca, desigur, doriti sa fiti fericiti.

Vezi si: Legea flexibilitatii – acceptarea a noi insine, a celorlalti si a situatiei prezente

Gandurile tale sunt doar posibilitati si nu intotdeauna realiste. Acestea sunt intruchipate in realitate in cel mult 20% din toate cazurile. Deci, in loc sa petreceti ore si zile privindu-va propriile ganduri, mai bine aruncati o privire mai atenta asupra a ceea ce se intampla in jurul vostru, in lumea reala.

Nimic din ceea ce s-a intamplat in trecut nu va poate impiedica sa fiti in prezent. Si daca trecutul este incapabil sa te impiedice sa fii in prezent, cum mai poate avea vreo putere asupra ta?

„Limiteaza-ti viata la prezent si la ceea ce se intampla in el. Pot exista multe probleme in viata ta – acest lucru se intampla in viata majoritatii oamenilor, dar primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa intelegi daca ai probleme chiar aici si acum.”

Cheile fericirii conform lui Eckhart Tolle

Cum putem gasi fericirea? Aceasta intrebare l-a preocupat mult timp pe Eckhart Tolle. Zgomotul mintii sale a crescut din ce in ce mai tare si i-a provocat din ce in ce mai mult chin, pana cand mintea i s-a ridicat brusc deasupra acestui plan de gandire. Vocea interioara care il inspaimantase inainte se transformase intr-un murmur aproape inaudibil in fundul mintii, iar Tolle se putea bucura in sfarsit de tacerea dintre ganduri. De-a lungul timpului, acest lucru i-a adus pace si liniste si l-a ajutat sa creeze un nou final.

El crede ca, pentru a obtine o astfel de stare de spirit, trebuie mai intai de toate sa ne acceptam pe noi insine asa cum suntem si sa traim fara a respecta tiparele obisnuite ale propriilor noastre ganduri. Daca incercam sa ajungem la sursa adevaratei bucurii, din care curge tot ceea ce numim fericire, vom realiza mai devreme sau mai tarziu ca insasi viata noastra este cel mai mare dar posibil.

Vezi si: Peste 5 ani de acum inainte…

Si nu trebuie sa uitam niciodata ca cel mai important lucru dintre toate cele trei chei ale fericirii este sa nu uitam de prezent. Putem interactiona oricand cu momentul prezent, dar nu cu momentele care sunt doar proiectii ale mintii noastre. Astfel, nu putem interactiona nici cu trecutul, nici cu viitorul si tot ce putem gasi acolo este lipsa fericirii. In schimb, incearca sa traiesti in prezent.

„Viata iti ofera exact experienta de viata de care ai nevoie pentru a-ti dezvolta constiinta. De unde stii ca aceasta este exact experienta de care ai nevoie? Pentru ca aceasta este exact experienta pe care o obtii chiar acum.”

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Source: cluber.com.ua; Photo by nappy from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!