Toata lumea vorbeste despre propria suferinta. De ce se pune accentul atat de mult pe suferinta? De ce i se acorda atata importanta?

Aminteste-ti una dintre legi: oricarui lucru vei da atentie, acesta va creste. Atentia este mancare – daca ii vei da atentie unui lucru, va creste tot mai mult. Chiar si o planta creste mai bine atunci cand gradinarul ii acorda atentie. Daca este neglijata, atunci nu mai conteaza nici pamantul, ingrasamantul, ploaia sau razele soarelui; daca i se va oferi orice, dar nu si atentie constanta, atunci va creste mai greu. Daca iubesti planta si ii acorzi atentie si uneori ii spui ca o iubesti, atunci ea va creste frumos.

Atentia este un fel de vitamina. Atentia este esentiala in viata. Daca nu te iubeste nimeni, incepi sa te ofilesti. Daca nimeni nu iti acorda atentie, moartea isi face loc; vrei sa mori. Daca o persoana te iubeste, atunci incepi sa tanjesti dupa ea. Daca cineva iti acorda atentie, prinzi din nou viata. Atentia este viata, elan vital.

Exista doua tipuri de oameni in lume. Tu din care categorie faci parte?

Daca ai putea sa te iubesti, atunci ai putea sa ai grija de tine si nu ai mai avea nevoie de atentia nimanui.

Daca dai prea multa atentie suferintei, atunci nu vei face altceva decat sa o sporesti. Daca dai multa atentie fericirii, atunci ea va spori.

Sa nu te transformi in propriul dusman. Daca esti cuprins de suferinta, atunci acest lucru nu se datoreaza decat faptului ca ai dat atentie unor lucruri gresite. Schimba centrul atentiei tale. Chiar daca nu ai decat o singura amintire a unui moment de binecuvantare, aceasta iti va fi de ajuns. Da-i atenție si se va dezvolta. Samanta se va dezvolta si din ea va creste un copac!

Osho

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Photo by Alexas_Fotos from Pixabay

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!