~ Invataturi spirituale ~

invataturi spirituale

Motivul pentru care ne aflam in aceasta viata este pentru a ne hrani sufletul cu tot felul de experiente frumoase care, in Lumea Absolutului, nu pot fi analizate decat la nivel de teorie.

Din nefericire, multi traim pe pilot automat, nu avem vise, nu avem ambitii, iar hranirea corpului si satisfacerea ego-ului sunt singurele actiuni cu care ne alimentam rutina.

In opinia cunoscutului psiholog Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii, oamenii sunt tot mai nefericiti deoarece au exclus complet spiritualitatea din viata lor si isi conduc viata numai bazandu-se pe experiente exclusiv ale corpului fizic.

“Din nefericire, oamenii au incetat sa-si mai foloseasca mintea creativa, asa cum o faceau pe vremuri, oamenii au incetat sa-si mai bucure sufletul prin detaliile mici de zi cu zi, iar lucrurile acestea se observa in jurul nostru: oameni sunt tot mai nefericiti, chiar daca statistic vorbind traim cea mai infloritoare perioada din cate a trait omenirea.

Este timpul sa iesim din rutina, din Matrix, asa cum imi place s-o numesc, si sa incepem sa traim cu adevarat, si prin suflet, nu doar prin intermediul corpului”, explica psihologul Alexandru Pleșea.

Iata 11 invataturi spirituale care-ti vor deschide mintea si sufletul:

Tot ceea ce am eu nevoie, este deja in mine

Puterea adevarata vine din gasirea echilibrului interior, nu este impusa sau fortata de catre entitatile exterioare. Munceste la asta!

Toate lucrurile sunt facute sa treaca

“Timpul este singurul absolut pe care il stim, simtim si observam zilnic. Orice apare, va disparea, orice senzatie va trece, ce este sus, este si jos. Ne putem bucura doar de ceea ce vrem sa ne bucure”, spune specialistul.

Convingerile sunt ceva auxiliar

“Convingerile sunt volanul. Anumite carti, persoane, evenimente sau cursuri/scoli, ni le slefuiesc in masura in care noi ii lasam sa o faca. Orice renuntare la convingeri puternice, judecati sau etichete, m-a ajutat sa trec mai usor, mai vesel, mai clar prin ce am facut. Am nevoie sa nu stau in convingerile mele din trecut”, explica psihologul Alexandru Pleșea.

Increderea inseamna acceptare 

“A avea credinta nu inseamna sa sustii o dogma, o promisiune, un viitor in Rai. Credinta inseamna acceptare si deschidere catre intreaga derulare a vietii asa cum curge ea in momentul prezent, aici, in fata mea”, continua psihologul.

Renasc in fiecare dimineata

Ceea ce fac astazi conteaza cel mai mult! Trecutul m-a adus aici, dar s-a terminat. Viitorul este total nesigur. Imi concentrez prin efort, atentia pe momentul prezent, pe situatia actuala si pe relatiile de viata pe care le cultiv cu mine si cu ceilalti.

Stapanire de sine 

“Practic uneori linistea absoluta. Fara vorbit cu nimeni, fara telefon si fara laptop. Am invatat-o la budisti. Ei se pricep la asta. Imi linisteste mintea si ma duce in mine. Am inceput de la o ora si am ajuns la 10 zile. Senzatiile se intensifica, gandurile inutile dispar si acceptarea imi creste”, explica psihologul Alexandru Pleșea.

Fara de sine 

“Eu”-ul distinct ce pare a fi este doar o iluzie, o fictiune, o poveste bine spusa. “Eu vreau aia, mie imi place asa, eu am chef de asta…”. A renunta la EU constituie o practica de moment, una extrem de eliberatoare. Incepe prin a nu-l mai pune in propozitii. Devii propriul tau observator. Aici incepe vointa.

Suferinta este rezultatul agatarii (de lucruri) 

“In calatorii, afaceri, si multe situatii de viata, cu cat mai mult pui dorinta catre nevoile sau interesele materiale, cu atat mai mult va creste nevoia si interesul catre altele noi. In acest ritm, nevoile nu se vor termina. Acest timp de continuitate atrage suferinta sau nemultumirea cu ce ai”, explica Alexandru Pleșea.

Prietenia este cea mai inalta forma de iubire 

“Prietenia are nevoie de timp, are nevoie de incredere si de rabdare. Ofera ce astepti intr-o prietenie. Ofera ce crezi ca ii face bine prietenului tau. Traseul prieteniei este calea spre casatoriile de lunga durata, spre colaborarile lungi, spre afaceri si relatii de succes”, considera specialistul.

Oamenii dificili sunt cei mai buni profesori 

“Rezonabilul nu poate fi profesor desavarsit. El este normalitatea, comportamentul obisnuit si nu poate iesi in evidenta. Nerezonabilul poate fi un instructor, un trainer, un speaker, un profesor, tocmai din motivul viziunii neobisnuite si a dorintei de impartasire a informatiilor in moduri cu totul si cu totul noi si diverse”, declara psihologul Alexandru Pleșea.

Poti fi recunoscator pentru oricine si pentru tot 

“Recunostinta este injectia spre fericirea ta. O poti oferi oriunde si oricand doresti. In timp ce esti recunoscator, corpul tau emana dopamina si serotonina, neurotransmitatorii asociati starii de bine si de fericire”, conchide psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Mintii.

Pe Facebook ne-ai dat Like? ?

invataturi spirituale

~ Invataturi spirituale ~  sursa: authenticmagazin.com; foto pexels.com

Citeste si:

Ne pierdem interesul pentru oamenii care nu ne pretuiesc

Trebuie sa ierti pe oricine? Unii psihologi spun ca nu…

Tacerea este cel mai dureros raspuns

Daca ti-a placut ce ai citit, distribuie si prietenilor!