sensul vietii noastre

Fiecare dintre noi s-a intrebat cel putin o data daca si-a gasit sau nu, sensul in viata. Daca face ceea ce-si doreste cu adevarat sau daca traieste din inertie, fara un scop precis.  

Cu totii ne dorim sa avem o existenta fericita. Dar pentru aceasta, este important sa pășim fara teama si cu multa incredere pe drumul cunoasterii de sine. Trebuie sa cautam suficient de adanc in noi insine pentru a descoperi ce doreste sufletul nostru de la aceasta lume.

Cele mai importante doua zile ale vietii tale sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai inteles de ce. — Mark Twain

Viata insasi isi va descoperi propriul sens in momentul in care alegem sa ne deschidem mintea si sa dărâmăm toate barierele construite in jurul ei, de noi insine sau de altii.

Vezi si: Indepartati-va de oamenii care va fac rau. De cei care va spun ca nu puteti face ceea ce va doriti si ca nu sunteti ceea ce simtiti…

Ne vom gasi sensul in momentul in care vom lasa la o parte scuzele, teama si neincrederea si vom deveni constienti ca suntem aici pentru a experimenta ceea ce ne dorim si pentru a alege din TOT, tot ce este mai bun.

Ne suntem datori noua insine sa descoperim sensul vietii. Trebuie sa profitam din plin de aceasta unica si extraordinara sansa la viata si sa incercam sa devenim cea mai buna versiune a noastra.

Ce putem face?

Pe drumul descoperirii sensului in viata, te poti ajuta de intrebari de genul acesta:

* Ce “munca” as face cu drag, din pasiune, chiar si fara sa fiu platit pentru ea?

* Daca as mai avea putin de trait, ce as face cu timpul ramas?

* Ce teama ar trebui sa inving pentru a fi mai aproape de visul meu?

* Ce ar trebui sa fac pentru a simti ca traiesc? Etc.

De asemenea, atunci cand pornesti in cautarea sensului tau in viata, este important sa-ti dai voie sa experimentezi lucruri noi, sa iesi din zona de confort si, cel mai important… sa traiesti pentru tine!

Vezi si: Nu lasa viata sa treaca pe langa tine. Timpul se duce si nu se mai intoarce…

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Photo by Rodolfo Clix from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!