~ Oamenii toxici va vor manipula, va vor folosi si va vor pierde timpul. ~

oamenii toxici
Se simt superiori si profita de acest lucru, ca si cand le-ai datora ceva, desi in realitate nu datorezi nimanui nimic in aceasta viata.

Aceasta lume este plina de oameni toxici, asa ca mai devreme sau mai tarziu ii vei intalni. Si, desi putem limita influenta lor asupra noastra, ei vor gasi totusi o modalitate de a se apropia mai mult decat am dori.

Unul dintre primele lucruri pe care le-am invatat despre oamenii toxici este lipsa lor completa de remuscare pentru ceea ce fac si reticenta lor de a cere iertare (chiar daca vin si spun ca le pare rau). In cazul persoanelor cu adevarat negative, nu veti auzi niciodata scuze sincere, deoarece ei nu regreta absolut deloc ceea ce au facut. Oamenii toxici nu-si considera actiunile ca actiuni gresite.

Cu cat oferiti mai mult acestor oameni, cu atat vor incerca sa ia mai mult. Te vor manipula stergandu-si picioarele cu tine, atat timp cat le vei permite sa faca acest lucru. Motivele lor vor fi intotdeauna gresite deoarece ei isi urmaresc doar propriile interese.

Vezi si: Fugi cat poti de tare de oamenii vesnic nemultumiti!

Oamenii toxici te vor manipula, te vor folosi si iti vor pierde timpul. Te considera inferior lor. Se simt superiori si profita de acest lucru, ca si cand le-ai datora ceva, desi in realitate nu datorezi nimanui nimic in aceasta viata.

Persoanele toxice sunt complet incapabile sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile lor.

Si in loc sa incerce sa remedieze, asa cum fac oamenii normali, ei doar inrautatesc situatia. Ei vor lupta cu tine pana la capat si vor face tot posibilul pentru a-ti arata praful. Ca o persoana care vede lucrurile mai clar decat ei, tu trebuie sa ramai ferm si sa-ti dai seama ca lucrurile pe care le face o astfel de persoana nu sunt facute din vina ta, pentru ca nu ai puterea sa o controlezi.

Daca cineva nu poate admite ca actiunile sale sunt gresite, nu va putea sa-si deschida ochii. O astfel de persoana pur si simplu nu vrea sa te asculte si, prin urmare, orice conversatie cu el este inutila.

Daca le permiti acestor oameni sa fie prezenti in viata ta, ei te vor trage repede in jos.

Vezi si: 9 semne ca te afli intr-o relatie nepotrivita

Cu cat identifici mai repede o persoana toxica din cercul tau social, cu atat poti scapa mai repede de ea si de influenta sa asupra vietii tale. Daca nu este pregatit sa arate respect pentru tine si timpul tau, atunci nu este demn de niciun efort. Nu exista oameni perfecti. Cu totii gresim, dar nu toata lumea o poate recunoaste.

Oamenii toxici nu se schimba, aceasta fiind ocupatia lor de baza. Uneori, jocul nu merita.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Oamenii toxici va vor manipula, va vor folosi si va vor pierde timpul. ~

Source: Cluber.com.ua; Photo by Vera Arsic from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!