Drumul numit “mai tarziu” poate duce catre destinatia numita “niciodata.” Prin urmare, nu mai astepta o ocazie speciala pentru a manca din cele mai frumoase vase, pentru a bea din cele mai luxoase pahare si pentru a imbraca cea mai sexi lenjerie. Traieste ACUM, nu-ti amana viata pentru “mai tarziu.”

Nu lasa pentru mai incolo tandretea, bunatatea si afectiunea. “Mai tarziu”, posibil sa nu mai existe. Daca iubesti, iubeste din tot sufletul tau! Aici si acum. Imbratiseaza-i pe cei dragi si spune-le ce simti pentru ei. Fa-le complimente! Fii generos cu dragostea si nu te zgarci in a-ti manifesta sentimentele.

Nu vom mai avea o a 2-a viata in acest corp. Profita de acest privilegiu, de a fi viu si traieste-ti viata ca si cum nu ar mai exista ziua de maine.

Spune “Te iubesc”, “Iarta-ma”, “Imi pare rau”, “Multumesc”, chiar atunci cand simti ca ar fi bine sa o faci. Nu mai astepta momentul potrivit. Mai tarziu, ar putea fi mult prea tarziu.

Vezi si: Opriti, va rog, timpul! Vreau sa cobor la prima…

Ieri, am discutat cu bunica mea si am intrebat-o de ce este trista… A oftat ganditor, a zambit dureros si mi-a raspuns: “Nici nu am reusit sa intorc capul, ca tineretea a si trecut pe langa mine. Am asteptat toata viata sa traiesc. Si sa-mi indeplinesc mici dorinte. Am amanat insa mereu, momentul… Intotdeauna aveam altceva de facut. In agitatia nebuna de zi cu zi, nu am observat cat de repede trece timpul.”

M-a durut sufletul cand am constientizat ca bunica mea nu mai avea timp sa traiasca viata mult asteptata.

Mi-am amintit atunci, povestea unei batrane care a primit in dar o cutie cu mere coapte. In fiecare zi manca cate un mar putred, economisind tot ceea ce era mai bun pentru a doua zi. In urmatoarea zi, se strica alt mar, iar ea din nou il manca pe acela. A continuat sa faca asa zi de zi, pana cand s-au terminat toate merele. In cele din urma, batrana nu a mancat niciun mar bun.

O poveste trista, dar plina de adevar. Credem mereu ca trebuie sa mai rabdam un pic, sa mai economisim niste bani si sa mai induram niste limitari. Iar apoi… “Apoi”, nu mai exista! Exista doar AICI si ACUM.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Sursa foto: Pixabay 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!