~ Suprema libertate ~

suprema libertate

“Suprema libertate este acel ceva ce izvoraste din interior, atunci cand, in sfarsit, reusesti sa te desprinzi de frica, durere, vinovatie, gelozie si resentimente.

Cea mai buna cale spre a invata cum sa te desprinzi de toate acestea este sa te detasezi de rationalizari, justificari, explicatii si judecati. Parca te aud spunand: “usor de zis, greu de facut!” Acestea, (rationalizarile, justificarile, explicatiile si judecatile) sunt insa mult mai aproape de propria vointa si este mult mai usor sa alegi in mod constient sa te desprinzi de ele. In plus, ele sunt, de fapt, radacina celor enumerate anterior.

Accepta-i pe ceilalti asa cum sunt!

Nu privi un lucru ca fiind „mai bun” sau „mai rau” decat un altul. Nu clasifica pe cineva ca fiind „bun” sau „rau”, ci intelege ca fiecare persoana face alegerea pe care o considera ca fiind cea mai potrivita, sau, poate, singura pe care o considera valabila. Fii asemeni unui copil, nerabdator sa experimentezi totul pentru intaia data, fara a face distinctia intre bine si rau. Doreste-ti ca lucrurile sa fie asa cum sunt si doreste-ti ceea ce ai! Savureaza ceea ce este deja al tau!

Abandoneaza-te, cu incredere si inocenta. Nu fi egoist. Nu te justifica, nu te apara, si accepta parerile celorlalti. Fii fascinat si nu iritat. Nu incerca sa te consideri important si nu incerca din rasputeri sa placi. De asemenea, nu incerca sa te crezi mai mult sau mai putin decat esti cu adevarat. Ci doar imbunatateste incetisor si treptat cate ceva, putin cate putin in fiecare zi, si continua sa te dezvolti, caci ceea ce inceteaza a mai creste, in timp este sortit mortii.

Vezi si: Este inutil sa creezi o rezistenta interna fata de un lucru care exista deja

~ Suprema libertate ~ Fii tu insuti in propriul univers!

Esti un copil al acestui univers si ai dreptul sa fii aici! Relaxeaza-te si doar exista in liniste in acel spatiu pe care ti-l doresti. Daca incerci sa fii ceea ce altii se asteapta de la tine, nu faci altceva decat sa te simti inconfortabil si nervos, ceea ce ii va determina si pe ei sa se simta la fel.

Gaseste-ti propriul univers si ramai in interiorul lui. Daca faci aceasta, vei radia in jurul tau energie pozitiva, ceea ce ii va determina si pe ceilalti sa se simta bine. Viata e minunata atunci cand si cei din jurul tau se simt bine. Ai trait deja sentimente negative, ai avut ganduri negative. La ce bun sa le reexperimentezi?

Dreptatea inseamna intuneric!

Ai cantarit si argumentat toate lucrurile triste, dureroase, din jurul tau si ai descoperit ca aceasta nu aduce nici un fel de imbunatatire. Nu ai facut decat sa te simti si mai rau si sa multiplici durerea. De fiecare data cand proiectezi la nivel mental, retraiesti. Si, pentru ce?

Iesi din intuneric si disperare, si paseste spre lumina, bucurie si umor. Fa-o! „Dreptatea, judecata…inseamna intuneric”, iata cea mai mare capcana. Crezand ca ti s-a facut o nedreptate, vei gandi, vei simti si vei alimenta starea de rau. In numele integritatii, onestitatii si dragostei, te retragi in ura si condamnare, urand si condamnand pe cei ce urasc si condamna! Ridicol, nu-i asa?

Daca te gandesti sau discuti despre toate acele lucruri negative pe care consideri ca ti le fac altii, negativul, de fapt, creste in interiorul tau. Nu faci altceva decat sa il cultivi si sa il raspandesti. Suferi si te imbolnavesti. Contempland acest rau, te vei simti rau, si, toate acestea, in numele dreptatii…

Vezi si: Traieste-ti viata asa cum iti doresti! Fii creatorul ei, nu executantul parerii celorlalti

Nu hartui sarpele veninos dupa ce te-a muscat, nu ridica armele impotriva soldatului. Incercand sa invingi raul cu rau nu vei face decat sa il cultivi in interiorul tau. Te vei simti rau, vei fi nervos, deprimat si indignat, ceea ce iti va produce mai mult rau decat insasi ofensa initiala. Si asta, pe timp indelungat.

~ Suprema libertate ~ Suntem actori pe scena vietii!

Pe scena vietii tale, oamenii sunt simpli actori. Tot ceea ce primesti din partea lor sunt imaginile pe care ochii tai vor sa le vada si sunetele pe care urechile tale vor sa le auda. Creierul tau da semnificatiile pe care tu le alegi. Astfel, traiesti cu ceea ce ai ales, indiferent care ar fi aceasta alegere. Experienta ta de viata se contureaza in functie de semnificatiile pe care le dai oamenilor si evenimentelor din jurul tau.

Daca ii percepi pe ceilalti intr-o lumina proasta, indiferent din ce motiv, le vei transmite antipatie si intoleranta. Si tu, la randul tau, percepi semnalele altora de antipatie si intoleranta si raspunzi in consecinta. Asa si ceilalti vor raspunde in mod negativ semnalelor pe care le emiti. In acest fel ia nastere mediul care te inconjoara. Practic, tu ii inveti pe cei din jur cum sa se comporte cu tine!”

Vezi si: Peste 5 ani de acum inainte…

~ Suprema libertate ~

Fragment ~ dupa Terri Ann Laws

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. 

Photo by VisionPic .net from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!