meditatia

Care sunt avantajele meditatiei?

Va prezentam in acest articol, beneficiile pentru organism care provin din practica meditatiei si concluziile cercetatorilor in legatura cu acest subiect.

Pana nu demult, foarte putini oameni credeau in meditatie. Aceasta a fost comparata cu o forma arhaica de practica si terapie spirituala, reprezentativa fiind doar pentru religiile estice. S-a dovedit insa, ca meditatia este un instrument valoros care poate ajuta la imbunatatirea multor aspecte ale vietii. De la cresterea increderii in sine, pana la reducerea stresului si a anxietatii.

Meditatia te poate ajuta sa te imbogatesti spiritual si chiar sa cresti profesional.

De ce ar trebui ca toate aceste informatii sa te puna pe ganduri si sa incepi sa meditezi?

Pentru ca exista multe beneficii emotionale, mentale si fizice care vin odata cu acesta practica. Meditand, ar trebui sa ne simtim ca atunci cand stam la soare, la mare, ascultand sunetul valurilor.

Multi oameni practica meditatia sub diferite forme. De exemplu, yoga ajuta la ameliorarea stresului, a anxietatii si a altor simptome neplacute care, din pacate, exista in viata moderna.

Prin meditatie poti obtine si beneficii fizice. De exemplu, probabilitatea de a dezvolta o boala cardiovasculara, scade. La fel se intampla si in cazul tulburarilor de anxietate sau a hipertensiunii arteriale.

5 Tehnici de meditatie pentru incepatori

Beneficiile meditatiei:

Dormi mai bine

Daca meditezi inainte de culcare, iti vei pregati corpul pentru relaxare si odihna. Prea mult stres in viata ta iti poate perturba ciclurile de somn, asa ca este important sa incepi sa exersezi.

Reducerea riscului de boli cardiovasculare

Studiile recente au demonstrat ca meditatia poate reduce riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si moarte din cauza bolilor cardiace cu pana la 50%. Practicand 15-20 de minute in fiecare zi, iti poti asigura sanatatea inimii.

Viata sexuala imbunatatita

Cercetarile au aratat ca sexul si meditatia sunt similare. Meditatia poate avea asupra organismului  acelasi efect ca si orgasmul. In ambele cazuri, dialogul intern pe care o persoana il conduce de-a lungul vietii, se opreste.

Daca te simti singur, incearca sa te relaxezi, respira adanc si mergi intr-o excursie fabuloasa in lumea ta interioara!

Tratament pentru depresie

 Meditatia este mai ieftina decat antidepresivele.

Incredere in sine

Stima de sine scazuta poate fi “tratata” prin meditatie. Prin aceasta practica minunata, senzatiile de anxietate si stres scad in intensitate, ceea ce iti va permite sa te simti mai puternic si mai increzator.

Cariera

Meditatia te poate ajuta sa cresti din punct de vedere profesional. In unele companii, precum Google, General Mills, Target, meditatia este practicata in mod regulat iar acest lucru ii ajuta pe angajati sa fie mai siguri pe ei si sa se poata concentra mai bine. Companiile prospera astfel, deoarece oamenii lor sunt mai relaxati si lucreaza mai eficient.

10 Lectii esentiale de viata oferite de Buddha

Cum sa meditezi?

Meditatia imbraca un numar imens de forme, toate diferite prin tehnica lor.

O caracteristica comuna in practica meditatiei:

Gaseste un loc confortabil. Un loc calm, retras, pentru ca vei comunica cu tine insuti! Este recomandat sa stai pe o suprafata neteda si sa ai coloana vertebrala dreapta.

Urmareste-ti respiratia. Priveste in interior si observa ce senzatii ai si ce se intampla in corpul tau.

Fii rabdator! Nu renunta! Mintea ta va incerca sa te distraga. Stii ca faci un pas important spre o viata noua! Fii rabdator… Meditatia nu isi va prezenta beneficiile imediat, asa ca trebuie sa ai rabdare si sa continui sa exersezi.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Source: cluber.com.ua, Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Citeste si:

5 Tehnici de meditatie pentru incepatori

dispozitie proasta 15 Idei care te pot ajuta sa treci mai usor peste necazuri

Cum sa ne protejam de “hotii de energie.” Sfaturi ~ Dalai Lama

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!