~ Ei vad paiul din ochiul tau, dar nu si barna din ochiul lor ~

Ei vad paiul din ochiul tau, dar nu si barna din ochiul lor
Exista oare oameni mai ipocriti decat aceia care propovaduiesc binele, blandetea si toleranta, dar in schimb ei ii judeca pe altii pentru simplul fapt ca sunt diferiti?!

Vedem de multe ori in jurul nostru persoane care stiu teoretic totul despre bunatate si corectitudine. Care dau lectii altora si pozeaza in a fi cei mai buni si mai curati oameni. De multe ori, acestia te privesc sfidator si mustrator si chiar te fac sa te simti slab si pacatos. Pentru ca tu iti stii pacatele, ei inca nu si le stiu pe ale lor.

Ei vad paiul din ochiul tau, dar nu si barna din ochiul lor.

“De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, iar barna din ochiul tau nu o iei in seama? Sau cum poti sa zici fratelui tau: “Frate, lasa sa scot paiul din ochiul tau”, nevazand barna care este in ochiul tau? Fatarnice, scoate mai intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.” – Iisus Hristos, Evanghelia dupa Luca

Vezi si: Oamenii pe care ii intalnim in calatoria vietii

Exista oare oameni mai falsi decat aceia care isi barfesc prietenii defaimandu-i, in timp ce pretind ca sunt cei mai mari sustinatori ai acestora?!

Cu totii am trecut prin foarte multe dezamagiri cauzate de asteptarile noastre legate de prieteni, colegi sau chiar de unii membrii ai familiei.

Nu pot exista insa dezamagiri mari, fara asteptari la fel de mari. Unele sunt conditionate de celelalte, fiind doua fete ale aceleiasi monede. Invata deci – lectia si tempereaza-ti asteptarile.

Exista oare oameni mai rautaciosi decat aceia care rad de semenii lor, batjocorindu-i, in timp ce ei pretind ca sunt oameni buni la suflet?

Vezi si: Opreste-te din a crede ca toti ceilalti au un suflet ca al tau

Probabil ai intalnit in viata ta persoane atat de rele care te-au denigrat, jignit sau batjocorit… Care ti-au ras in fata sau te-au privit incruntate, cu ura pe chip si in suflet. Care au aruncat asupra ta cuvinte pline de otrava…

Oameni carora tu nu le-ai facut nimic, dar totusi ei aveau ceva cu tine.

Din pacate, fiecare dintre noi a experimentat la un moment dat intalnirea cu astfel de persoane. Unii dintre noi au plans, au ripostat sau au luptat, altii – si-au scuturat umerii de “deranj” si au plecat mai departe, pe drumul lor in viata – singuri sau alaturi de doar cativa…

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Photo by Tumisu from Pixabay 

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!