~ Persoane de evitat ~

persoane de evitat
Photo by Bedbible




Nu ii vei repara niciodata, dar iti vei strica viata.

In ziua de astazi, poti cunoaste multa lume pe Internet. Dar astfel de cunoscuti sunt o adevarata ruleta, pentru ca nu stii niciodata pe cine vei intalni. De exemplu, online, o persoana poate parea draguta si amuzanta, dar dupa o intalnire fata in fata – exact opusul. Este posibil ca o „chimie a dragostei” sa se nasca pe retelele de socializare, dar dupa primele intalniri sa fii surprins sa afli ca nimic nu te leaga de omul respectiv.

Adevarul este ca atitudinea unei persoane pe site-urile de intalniri si in aplicatiile speciale poate sa fie foarte diferita de realitate. De aceea, concentratia de oameni toxici de acolo este foarte mare. Tot felul de agresori si alte personalitati patologice pot pretinde cu usurinta ca sunt printi si printese minunate pentru a obtine controlul asupra urmatoarei victime. Mai mult, se vor preface ca sunt delicati si buni pana vor fi convinsi ca ti-au castigat increderea. Si numai atunci isi vor arata adevarata fata.

Vezi si: 5 Pro retele de socializare. Si 5 contra

Sase tipuri de persoane toxice de evitat intr-o relatie:

Narcisistul

Narcisistii nu te vor iubi niciodata la fel de mult ca pe ei insisi.

Ideea este ca persoanele cu tulburare de personalitate narcisista nu pot iubi din cauza obsesiei lor anormale. Prin urmare, pentru ei o relatie nu este altceva decat o oportunitate de a se admira si de a crea haos in jur, iar restul persoanelor, doar niste figuranti. Se simt superiori atunci cand vad ca totul se destrama si tu suferi.

Prin urmare, daca inca mai indraznesti sa-ti asociezi viata cu o persoana narcisista, atunci fii pregatit sa sacrifici un milion de lucruri si sa nu primesti nicio garantie in schimb.

Paranoicul

Acest oameni „se distreaza” intr-un mod diferit: vor cauta in mod constant defecte in tine si te vor suspecta de planuri insidioase.

Oamenii paranoici nu se pot relaxa niciun minut. Ei cred in mod constant ca sunt inselati, persecutati si incearca in diferite moduri sa te controleze.

Sunt siguri ca toata lumea viseaza sa le fure partenerul sau sa-i spuna lucruri urate despre ei, de aceea ii interzic acestuia sa se intalneasca cu prietenii si chiar cu propriile rude.

Vezi si: 9 semne ca te afli intr-o relatie nepotrivita

Persoane de evitat: gelosii patologici si „controlorii”

Astfel de oameni nu stiu cum si nici nu vor invata sa aiba incredere in cineva. Cu atat mai mult in partenerii de cuplu. Prin urmare, va vor face raspunzatori pentru literalmente orice: de la cine a venit mesajul, cine a sunat, de ce ati intarziat de la serviciu, de ce ati cumparat un ruj nou si asa mai departe – ad infinitum.

Trebuie sa monitorizeze constant situatia, altfel simt panica si confuzie. De aceea partenerul este aspru pedepsit atunci cand ceva merge „prost”.

Oameni extrem de egoisti si egocentristi

Exista un tip de oameni care practic sunt incapabili sa aiba grija de ceilalti. Pentru ei, sentimentele, emotiile, experientele altora nu sunt altceva decat o fraza goala. Pur si simplu nu inteleg. Un punct de vedere diferit de al lor nu are dreptul de a exista.

De asemenea, le lipseste empatia si emotionalitatea, astfel incat relatiile cu ei sunt posibile doar in filme. Si asta e fantastic.

Persoanele cu dependenta de alcool

Oamenii cu dependente trebuie sa invete sa se iubeasca pe ei insisi inainte de a putea iubi pe oricine altcineva.

Adevarul este ca oamenii cu dependenta de alcool nu pot fi sinceri, nici cu ei insisi, nici cu oricine altcineva. Acest lucru se aplica oricarei dependente. La urma urmei, daca ei se insala pe ei insisi in fiecare zi, ce fel de relatie ar putea avea cu oricine altcineva?

Vezi si: Indepartati-va de oamenii care va fac rau. De cei care va spun ca nu puteti face ceea ce va doriti si ca nu sunteti ceea ce simtiti…

Relatiile cu astfel de persoane sunt posibile numai dupa ce acestea se rup odata pentru totdeauna de dependenta lor.

Persoane care au prezentat un comportament toxic in relatiile din trecut.

Adultii se schimba rar. Mai ales cand vine vorba de toxicitate sau inclinatie spre abuz. In relatii, acest tip de om nu-si va schimba „vechile obiceiuri”.

Prin urmare, o astfel de relatie are un prognostic extrem de nefavorabil. Vor fi nesanatosi si patologici, in ciuda tuturor eforturilor tale. In orice caz, o relatie cu o astfel de persoana iti va aduce multa suferinta.

Deci, ce ar trebui sa faci? Cum sa te protejezi de relatiile cu astfel de oameni?

Acorda atentie semnelor de avertizare.

A demasca un narcisist sau un egoist sangeros de la primele intalniri nu este atat de usor. Si uneori, avand in vedere „talentele” lor, este imposibil. Ei sunt experiti in arta manipularii si stiu sa pozeze in inocenta insasi. De asemenea, vor fi jigniti daca ii banuiti de ceva!

Dar „steagurile rosii” in astfel de relatii sunt intotdeauna prezente. Si nu ar trebui sa le ignori sau sa inchizi ochii. Mai ales – la inceputul unei relatii, cand inca nu te-ai atasat de partener.

Vezi si: Opreste-te din a crede ca toti ceilalti au un suflet ca al tau

Este prea romantic pentru a fi adevarat? Isi critica tot timpul fostii parteneri? Respinge complet opinia altcuiva deoarece doar propria lui parere conteaza?

Analizeaza de ce atragi astfel de persoane in viata ta din nou si din nou.

Repetarea greselilor este ceva obisnuit pentru multi oameni, dar daca ai avut deja mai mult de doi sau trei parteneri toxici, este timpul sa te gandesti la motive. Aceasta repetare a scenariului poate insemna ca toate relatiile din trecut iti afecteaza relatiile actuale. Esti obisnuit cu asta si cauti similaritate. Acest tipar trebuie rupt o data pentru totdeauna.

Cu totii ne dorim sa iubim si sa fim iubiti, dar, de regula, alegem ceea ce ne este familiar. Este mai convenabil pentru noi. Prin urmare, respingem tot ceea ce este necunoscut, deoarece acest fapt ne provoaca un sentiment de disconfort. Astfel, alegem familiarul din nou si din nou (narcisisti, dependenti, persoane egoiste), chiar daca suntem in durere si stim cum se va termina.

Nu incercati sa va reparati partenerul.

Singura persoana din lume pe care o poti repara esti tu.

Dar adevarul este ca natura umana ne determina sa incercam in mod inconstient sa recream trecutul pentru a-l repara si a scapa de durerea care ne-a fost cauzata.

Vezi si: Traieste-ti viata asa cum iti doresti! Fii creatorul ei, nu executantul parerii celorlalti

Deci, daca tatal tau era rece si indepartat, s-ar putea sa fii atras de parteneri reci si indepartati. Procedand astfel, veti incerca sa faci tot posibilul sa-i schimbi si sa-i transformi in parteneri calzi si iubitori. Ti se pare ca, daca vei atinge acest obiectiv, vei gasi fericirea.

Dar acest comportament este o greseala uriasa. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa decizi pe cine doresti si cum iti vezi relatia de cuplu. Si apoi hotaraste daca acel cineva este cu adevarat bun pentru tine sau nu.

Si, daca alesul tau apartine unuia dintre cele sase tipuri de mai sus, pune capat relatiei! Nu il vei corecta niciodata, dar iti vei strica viata.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ Persoane de evitat ~

Photo by Bedbible

Source: cluber.com.ua;

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!