vesnic nemultumit
Fugi cat poti de tare!

Ai intalnit vreodata un vesnic nemultumit, care se considera a fi perfect? Acel om pentru care nimic nu-i suficient de bun si care este incontinuu dezamagit de partener, job, prieteni si de viata, in general?

Cu o astfel de persoana este foarte greu sa traiesti. O relatie de cuplu cu un om de genul acesta iti va lua zambetul de pe buze, entuziasmul, energia si bucuria de a trai. Oricat de mult ai incerca sa-i faci pe plac nu vei reusi niciodata. Iar acest lucru poate sa devina extrem de frustrant. Ajungi sa crezi ca nu esti suficient de bun pentru a-l multumi. Si incerci. Incerci din rasputeri si te lovesti mereu de un zid. Si iarasi incerci. Mai tare. Si te lovesti mai rau.

Vezi si: 9 semne ca te afli intr-o relatie nepotrivita

Ajungi sa te transformi, treptat, intr-un fel de “salvator”. Incepi sa-ti doresti sa-i arati TU partea frumoasa a acestei lumi si sa-l convingi ca, de fapt, din fiecare situatie de viata poti sa extragi ceva bun.

Incepi sa faci eforturi pentru a-l invata sa vada lumea altfel. Grea sarcina, nu-i asa? Si… imposibila! NU poti sa schimbi pe cineva care nu-si doreste sa fie schimbat! Niciodata! Oricat de mult ai incerca. Si nu uita, o astfel de persoana se considera a fi perfecta! Prin urmare, din punctul ei de vedere, nu ar avea ce sa invete de la altcineva, cu atat mai putin de la tine.

Nu este de datoria ta sa salvezi pe nimeni

Incearca sa intelegi ca nu este de datoria ta sa salvezi pe nimeni. Ca n-ai venit pe acest pamant pentru a “repara” oameni care oricum sunt… “perfecti” si n-au nevoie de reparatii. Intelege faptul ca scopul tau intr-o relatie nu este acela de a te chinui constant pentru a-l multumi pe acela care oricum nu poate fi multumit cu nimic.

Inceteaza sa te mai simti responsabil pentru multumirea vesnicului nemultumit. Pentru ca nu din vina ta este el atat de… nefericit. Nu din cauza ta nu poate el sa vada frumosul. Sau binele. Nu tu ii intuneci existenta. Nu la tine este problema. Inceteaza sa mai traiesti doar pentru a-l multumi pe el, uitand complet de sufletul tau.

Relatia cu un vesnic nemultumit va fi extrem de toxica pentru tine. Si de… nesatisfacatoare pentru el! Niciodata nu ii vei fi suficient. Cum nu a fost si nu ii va fi nimeni vreodata. Un astfel de om nu stie sa priveasca lumea cu ochi fericiti si cu sufletul deschis.

Vezi si: Relatiile toxice. Costuri, implicatii, consecinte

Nu uita! Nu este traba ta sa te transformi intr-un salvator. Acest lucru iti va transforma viata intr-un cosmar si cel mai important – nu vei reusi sa salvezi pe nimeni!

Este posibil ca in urma unei astfel de relatii, tu sa fii cel care va avea nevoie de salvare. Salveaza-te tu, pe tine! Pentru ca esti puternic. Mai mult decat crezi.

Nu esti obligat sa ramai acolo unde nu esti apreciat. Iubit. Inteles.

Nu TREBUIE sa vindeci pe nimeni de nefericire, cu pretul fericirii tale. Nu uita asta! Sa nu scapi niciodata din vedere care este pretul convietuirii cu un om vesnic nemultumit.

Vezi si: Indepartati-va de oamenii care va fac rau. De cei care va spun ca nu puteti face ceea ce va doriti si ca nu sunteti ceea ce simtiti…

Fugi cat de departe poti de o astfel de relatie. Elibereaza-te din lanturi si recapata-ti libertatea de a trai alaturi de acei oameni care stiu sa iubeasca viata. Vei vedea cum lumea ta se va transforma in ceva minunat.

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante. ?

Autor: Diana Obogeanu

Articol protejat de Legea drepturilor de autor.

Photo by cottonbro from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!