~ Oamenii care fac mult zgomot sunt goi pe dinauntru. Ei vorbesc mult, ii intrerup pe ceilalti si nu asculta niciodata pe nimeni ~

goi pe dinauntru zgomot

“Ulcelele goale bat mai tare, intocmai ca oamenii goi pe dinauntru.” – Alexandre Dumas.

Oamenii goi pe dinauntru sunt cei care nu asculta pe nimeni. Pentru ei, orice sunet extern este o interferenta care nu contine nicio informatie. Cu toate acestea, astfel de oameni sunt inconjurati intotdeauna de o companie mare, pentru ca singurul lucru pe care si-l doresc este sa evite singuratatea.

Zgomotul este un semn de vulnerabilitate

Facand mult zgomot, te convingi ca nimeni nu-ti va observa lipsa de incredere in tine. Insecuritate pe care o poti nega pentru ca pur si simplu nu vrei sa o recunosti.

Ai avut probleme de stima de sine in trecut? Cum te-ai descurcat? Persoanele cu o stima de sine scazuta fac uneori prea mult zgomot pentru a-si ascunde goliciunea interioara si pentru a distrage atentia celorlalti de la problemele lor.

Dar decizia de a „modifica” putin realitatea nu este intotdeauna o idee buna. Da, in acest mod ne pregatim sa rezistam schimbarilor iar linistea care rezulta (desi inselatoare) ne poate ajuta la momentul potrivit, dar daca este utilizata in mod constant, aceasta abordare va duce cu siguranta la consecinte neplacute.

Vezi si: Aleg sa fiu inconjurata doar de oamenii cu care ma potrivesc

Te-ai intrebat vreodata cat de mult vorbesti, cum ii intrerupi pe ceilalti si cat de mult vrei sa atragi atentia? Daca da, de ce nu te-ai uitat in interiorul tau chiar in acel moment? Este foarte infricosator sa realizezi ca nu esti la fel de puternic pe cat crezi ca esti. Este infricosator sa iti dai seama de fragilitatea ta, dar trebuie sa faci acest lucru. La urma urmei, imaginea cu care te afisezi in fata oamenilor nu va avea niciodata nimic de-a face cu realitatea pana cand nu te vei vindeca in interior.

„Cautarea perfectiunii serveste drept acoperire pentru vulnerabilitatea sa.” – Paolo Coelho.

Amintiti-va ca noi toti, la un moment dat, ne-am simtit goi in interior si am fost vulnerabili. Este foarte important sa nu incercam sa umplem acest gol cu ​​lucruri care nu ne pot umple cu adevarat. Doar acceptati si incepeti sa corectati chiar din momentul in care simtiti toate acestea.

Calea spre smerenie

Credeti sau nu, a fi umil este mult mai bine decat a avea pofta de admiratie, otravit cu falsitate si amaraciune. Modestia impiedica o persoana sa ignore un potential pericol.

Exista oameni carora le este frica sa fie modesti, crezand ca nimeni nu le va acorda atentie in acest fel. Daca ti-e frica de asta, atunci cu siguranta ceva este gresit. Probabil nu esti sigur pe tine, ai o stima de sine scazuta sau ai avut o experienta neplacuta in trecut, iar acum ai ales aceasta metoda de a face fata suferintelor anterioare.

Vezi si: Nu-ti mai pierde timpul si energia cu oameni care te resping

„Daca acordati prea multa importanta lucrurilor mici, s-ar putea sa fiti prea banal pentru lucrurile marete. Fii mai modest”, – autor necunoscut.

Suntem obisnuiti sa confundam smerenia cu simplitatea, desi, de fapt, simplitatea se afla in centrul maretiei. Mai mult, smerenia implica maturitate, ascultare si compasiune pentru ceilalti. Si, desi smerenia nu te va lasa sa iesi in evidenta la fel de mult ca atunci cand faci zgomot, cel putin vei scapa cu siguranta de goliciunea interioara.

Incepe sa aduci treptat modestia in viata ta. Acest lucru te va invata sa asculti alte persoane si te va ajuta sa intelegi ca vorbele tale nu sunt singurele care conteaza. De asemenea, vei incepe sa inveti din propriile greseli si dorinta ta de a fi mai bun decat ceilalti va disparea, deschizand oportunitati de dezvoltare.

Cunoaste-ti Sinele Adevarat

Daca iti dai seama ca esti vulnerabil, ca stima ta de sine nu este la fel de mare pe cat ar trebui, ca ti-e frica si incerci sa compensezi toate aceste neajunsuri creand zgomot inutil in jur, atunci este timpul sa te uiti in interiorul tau si sa-ti gasesti adevaratul sine.

Suntem cu totii unici si trebuie sa nu ne mai ascundem in spatele mastilor care nu ne ajuta sa ne vindecam. Vei intelege ca zgomotul nu umple golul interior si nu schimba faptul ca exista si alti oameni in jurul tau.

Sa sapi in motivele goliciunii tale interioare poate fi frustrant, dar necesar. Nu poti deveni fericit fara sa-ti rezolvi problemele interioare. Numai tu le poti infrunta. Este timpul sa vizitezi locul unde ti-ai trimis toate temerile si tot ceea ce nu a ramas in trecut, desi ar fi trebuit.

Vezi si: Relatiile toxice. Costuri, implicatii, consecinte

Dupa ce ai realizat toate acestea si ai decis sa mergi mai departe, vei intelege in cele din urma ca nu mai ai nevoie de niciun zgomot, deoarece acesta nu va rezolva problemele, ci doar le va masca. Esti gata sa scapi de golul tau interior?

Daca ti-a placut acest articol, da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei gasi si alte articole cel putin la fel de interesante.

~ “Ulcelele goale bat mai tare, intocmai ca oamenii goi pe dinauntru.” ~

Source: Cluber.com.ua; Photo by Pressmaster from Pexels

Citeste si:

Distribuie, daca ti-a placut. Multumim!